$
אינטרנט

האקרים מוסלמים תקפו את אתר הבורסה

החשודים: האקרים ממרוקו, אלג'יר ואוגנדה. הבורסה: "במשך שעה התבצעו ניסיונות תקיפה לאתר הבורסה וכתוצאה מכך נוצר קושי זמני בכניסה לאתר. אין קשר בין אתר הבורסה, שהוא אתר מידע, לבין מערכות המסחר"

הדר רז וצמרת פרנט 09:5914.07.08

אתמול בין השעות 16:00–17:00 קיבלו אלפי גולשים שניסו להיכנס לאתר הבורסה ולאתר מאיה (מערכת אינטרנט להודעות החברות הציבוריות) הודעת שגיאה. אלפי גולשים ומשקיעים שניסו להתעדכן בהודעות החברות השונות לא יכלו להשיג את מבוקשם ולהתעדכן בדיווחים השונים.

 

על פי גורמים המקורבים

לבורסה קריסת האתר נבעה ממתקפת האקרים מארצות ערב, בהן אלג'יר, מרוקו ואוגנדה. ההאקרים ניסו לפגוע באתר האינטרנט של הבורסה, אך ניסיונם כשל ואתר הבורסה הורד. מהבורסה לניירות ערך נמסר בתגובה: "במשך שעה התבצעו ניסיונות תקיפה לאתר הבורסה וכתוצאה מכך נוצר קושי זמני בכניסה לאתר. חשוב להדגיש כי אין כל קשר בין אתר הבורסה, שהוא אתר מידע לציבור, לבין מערכות המסחר של הבורסה".

 

"התקפה מהסוג שבוצע על אתר הבורסה לניירות ערך יכולה להיות משני סוגים", אומר מורן זבדי, מנכ"ל חברת אבטחת המידע Secure Vision. "התקפה מסוג Dos שמתבצעת ממחשב יחיד שמדמה מספר רב מאוד של משתמשים, דבר שמוביל כמעט בהכרח לקריסתו של השרת ומניעת מידע ממשתמשים אחרים, או התקפה מסוג Ddos שהנה מבוזרת ומגיעה ממספר רב מאוד של מחשבים. אם בדרך כלל שרת מקבל בממוצע 20 אלף בקשות התחברות מגולשים ביום, בהתקפות מסוג זה הוא יכול לקבל 200 אלף בקשות בשנייה", ציין זבדי והוסיף: "שרתים לא יכולים לעמוד בעומס פתאומי כזה. האתר נהפך לאטי או מונע כניסה של גולשים נוספים".

 

גם מדינות או ארגוני פשע גדולים עושים שימוש בהתקפות מסוג זה: "במקרה של מתקפה שבוצעה נגד אסטוניה, המטרה היתה לשתק את השירותים הבנקאיים שלה, לפגוע במדיה וביכולת להעביר מידע, דבר שיצר כאוס במדינה, אבל גם ארגוני ביון גדולים משתמשים בהתקפות על שרתים כסוג של נשק", אמר זבדי. "חשוב לזכור כי התקפות מסוג זה הן כמעט תמיד משולבות. התקפה ראשונית, כמו זו שנעשתה על אתר הבורסה לניירות ערך, יכולה להיעשות לצורך איסוף מודיעין לגבי השרת שבו נמצא האתר ורק אז לעבור לשלב השני שהוא ההתקפה האמיתית". זבדי מאמין כי בעקבות פרסום ההתקפה על האתר יש סבירות נמוכה שתתרחש התקפה נוספת.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x