"הפסיקו לשתף קבצים, שלא ננתק אתכם"
תעשיית המוזיקה הבריטית דורשת מספקיות אינטרנט להזהיר משתפי קבצים. בינתיים רק וירג'ין מדיה משתפת פעולה, אך מתנצלת על האיום בניתוק מהאינטרנט
15:31
06.07.08
"חשוב – אם לא תקרא זאת, חיבור האינטרנט המהיר שלך עלול להיות מנותק", נכתב במדבקה שהודבקה על המעטפה. המכתב המצורף נפתח כך: "אנחנו כותבים לך על הורדה ושיתוף של קבצים מוגני זכויות יוצרים באינטרנט. זאת משום שקיבלנו דיווח שמוזיקה מוגנת בזכויות יוצרים שוּתְפה ממחשב שמקושר לחשבון האינטרנט שלך בוירג'ין מדיה".

וירג'ין מדיה. התפשרה על מסע פרסום חינוכיצילום: בלומברג
BPI עוקב אחרי רשתות שיתוף קבצים, מאתר פעילות לא חוקית, מזהה את כתובות ה-IP שהיא מתרחשת בהן ושולח את המידע לספקית האינטרנט, שמתבקשת לשלוח מכתבי אזהרה לגולשים המפירים. ספקיות תקשורת שונות, ובהן בריטיש טלקום וטיסקלי, שלחו הודעות ברוח דומה ללקוחות, אולם וירג'ין היא היחידה שהצטרפה רשמית ליוזמה של BPI (אחד המתנגדים לתוכנית, מנכ"ל חברת התקשורת קרפון וורהאוס, צ'רלס דנסטון, הסביר: "אנחנו לא שולטים באינטרנט, ולא במה שהמשתמשים שלנו עושים באינטרנט").
בהודעה לעיתונות של האיגוד מחודש יוני נכתב כי "ה-BPI וּוירג'ין מדיה מאמינים כי, במקרים רבים, לקוחות לא מודעים לכך שהחשבון שלהם משמש לכך (לשיתוף קבצים פיראטי – ע"ק). מסע הפרסום החדש יספק עצות מעשיות על מניעת שימוש לרעה בחשבון, יקשר למקורות לגיטימיים של מוזיקה מקוונת ומידע על הסכנות הגלומות בהורדת קבצים ממקורות לא מורשים, כולל הסיכון המוגבר לווירוסים ורוגלות". באתר האינטרנט של וירג'ין יש עמוד עם עצות כאלה, ועותקים של המכתבים של וירג'ין ושל BPI אשר נשלחים ללקוחות החשודים. "זה נוגע לחינוך", מסר דובר וירג'ין מדיה בהתייחס למכתבים שנשלחו. "אנחנו לא מניחים הנחות בנוגע למי אשם. זה עשוי להיות מישהו מהמשפחה, או מישהו שמשתמש באופן לא חוקי בחיבור ה-Wi-Fi שלהם". עם זאת, וירג'ין טוענת שהאיום בניתוק הגולשים במכתבה היה טעות, ושהמדבקה לא תצורף למכתבים הבאים. אתר הטלגרף מדווח שהספקית גם הודיעה שלא תעביר לתעשיית המוזיקה את פרטי הלקוחות שקיבלו מכתבי אזהרה, ובאתרה נכתב כי היא תעביר מידע רק אם תידרש לכך בצו בית משפט.
לפי מחקר של חברת המחקר ג'ופיטר ריסרץ', אשר מצוטט על ידי ה-BPI, למעלה משישה מיליון וחצי חשבונות אינטרנט מהיר בבריטניה משמשים להורדת מוזיקה פיראטית. מנכ"ל BPI, ג'ף טיילור, מודה בראיון ל-BBC כי הקמפיין המשותף עם וירג'ין לא יחסל את שיתוף הקבצים, אבל מסביר שמדובר בנסיון לאתגר את התפיסה לפיה האינטרנט מספקת הכל בחינם: "יש שם כמות פנומנלית של פיראטיות, ואנחנו מאמינים שהרעיון ש-95% מהתוכן ברשת הוא חינמי אינו בר קיימא. אנחנו לא מאמינים שהחברה יכולה להרשות לצריכה החינמית של תוכן להימשך".
בישראל, עיקר הפעילות הידועה של בעלי הזכויות כוונה נגד אתרים שסיפקו כלים לשיתוף קבצים. עם זאת, לפני שנתיים שלחה אוניברסיטת חיפה הודעת אזהרה לסטודנט ששיתף קבצים באמצעות רשת המחשבים של האוניברסיטה. המכתב נשלח בעקבות בקשה שהגיעה מאולפני NBC יוניברסל, אשר זיהו הפצה של תוכן שבבעלותם באמצעות כתובת IP של האוניברסיטה.


