$
כלכליסט-טק

"אובמה"? אתה יכול לאיית לי את זה?

שירות האימייל של מיקרוסופט לא זיהה את שם המשפחה של המועמד הדמוקרטי לנשיאות, והציע לתקנו ל"אוסמה". גם מעבד התמלילים וורד לא מכיר בו

עידו קינן 14:29 03.07.08

 

המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארה"ב, ברק אובמה, נאבק בשמועות שהוא מוסלמי – לא מאבק קל באמריקה שאחרי ה-11 בספטמבר, כשיש לך שם שלאמריקאים קשה לבטא ולאיית, אבא שלך ממוצא מוסלמי, השם האמצעי שלך הוא חוסיין ומתנגדיך מימין מכנים אותך "אובמה אוסמה" על שם הטרוריסט החביב עליהם. בעונת המלפפונים של הבחירות לנשיאות, כל קשקוש הופך לאייטם לגיטימי, כולל העובדה שבודק האיות של הוטמייל לא מכיר את השם "Obama" ומציע להחליפו ב"Osama".

 

הדבר התגלה על ידי עובד בחברת הייעוץ הפוליטי D'amore Hillsman Oliver Barkley כשהסתובב באינטרנט ובדק מה מצביעים עצמאיים עשויים למצוא שם. בעקבות הגילוי בדקה החברה את השירותים המתחרים ג'ימייל, יאהו מייל ו-AOL מייל, וגילתה שאף שלא כולם מזהים את השם אובמה, אף אחד מהם לא מציע את התיקון אוסמה.

 

מאתגר כתיב, אובמה
מאתגר כתיב, אובמהצילום: בלומברג

אחד השותפים בחברה, ביל הילסמן, אמר למיניאפוליס סטאר טריביון: "סביר להניח שההשפעה המירבית של זה תהיה על מצביעים עצמאיים. דמוקרטים ורפובליקנים לא הולכים להיות מושפעים מזה. אבל אנשים שמקבלים ושולחים אימיילים על אובמה הולכים לראות את זה שוב ושוב, ואם זה קורה מספיק פעמים, זה עלול ליצור קישור שגוי".

 

מיקרוסופט, מפעילת שירות הוטמייל, מסרה בתגובה: "לנוחיות לקוחותינו, פונקציונליות בדיקת האיות של מיקרוסופט לייב הוטמייל עוזרת לספק הצעות חלופיות למילים שמילון הוטמייל לא מזהה, כולל הצעות למילים או שמות אמיתיים באיות דומה לזה של המונח הלא-מזוהה. בעוד בודק האיות של הוטמייל מזהה כרגע את המונח 'Barack', הוא לא מזהה בצורה נכונה את המונח 'Obama'. אנחנו פועלים לעדכן את מילון הוטמייל כך שיזהה את 'Obama'".

 

"זה צריך להיות תיקון קל – פשוט להתקין את השם אובמה במילון, כמו שמיקרוסופט מן הסתם עשתה עם אוסמה אחרי ה-11 בספטמבר", אמר הילסמן לבלוג techPresident. "לעזאזל, אובמה בסך הכל היה סנאטור בארבע השנים האחרונות ומועמד לנשיאות כמעט שנתיים... כמה זמן אתה צריך להיות בפרופיל גבוה עד שהם יבינו שהם צריכים לעשות זאת?" 

 

וכשמיקרוסופט יסיימו עם הוטמייל, הם מוזמנים לעבור למעבד התמלילים וורד, שמזהה את השמות הילרי קלינטון (המועמדת שהפסידה לאובמה) וג'ון מקיין (המועמד הרפובליקני), אבל לא את ברק אובמה, ומציע להחליפו ב"אוסמה".

x