$
פנאי

ארוחה עולמית

מטארט חדקן בניו יורק ועד שבלולים על שיפוד בפריז: כלכליסט מציג את רשימת המסעדות החדשות והלוהטות שאסור לכם לפספס

גלי וולוצקי 09:1929.07.15

Heimat

פריז

השף והמסעדן פייר ז'נקו, שפתח (ומכר) כמה מהמסעדות המדוברות בעיר בשנים האחרונות, ובהן Le Cremerie, Racines ו־Vivant, השיק בתחילת השנה את הפרויקט החדש שלו סמוך לפאלה רויאל. Heimat, שבה הוא אינו מתפקד כשף, מציעה מטבח המשלב בין איטליה לצרפת וגם רשימת יינות טבעיים, ז'אנר שנוי במחלוקת האהוב מאוד על ז'נקו. למרות תלונות על גודל המנות היא הפכה עד מהרה לחביבת הקהל, והאוכל בה נחשב משובח.

 

מה בתפריט: שבלולי ים על שיפוד עם איולי, סלקים ועשבי בר; נצרי אנדיב בסגנון רומאי באנשובי ולימון עם פירה תפוחי אדמה ולשון עגל; פילה קוד עם שורש ברוקולי וקרם אתרוגים; טארט מנדרינות עם סורבה לימון וצתרה.

 

מחירים: 50–30 יורו לסועד.

 

פרטים: heimatparis.com

 

Heimat Heimat

 

Tre Cristi

מילאנו

הסניף השני של המסעדה הוותיקה מסיינה נפתח לפני כשלושה חודשים במילאנו בהובלתו של השף האיטלקי הפופולרי פאולו לפרואר. המטרה המוצהרת של הקבוצה המחזיקה בשתי המסעדות היא לפתח מטבח שהם מגדירה "שמח", והתוצאה היא מטבח איטלקי עדכני, יפה, מעודן וקליל.

 

המסעדה מעוצבת בסגנון רגוע ונעים לעין וממוקמת בלבו של אזור העסקים המרכזי של העיר, פורטה נובה. כדאי להזמין מקום מראש מפני שהיא מלאה עד אפס מקום - גם בצהריים וגם בערב.

 

מה בתפריט: ריזוטו עם מולים ותפוחי אדמה; ספגטיני עם בוטרגה ואורגנו; לובסטר מזוגג בלימון, חומץ אורז וברנדי עם תפוחי אדמה וזוקיני; פירות טרופיים עם ג'לי אפרסק ושקדים מרים.

 

מחירים: 100–80 יורו לסועד.

 

פרטים: trecristimilano.com/en

 

 צילום: Laura L.P, The cristi

 

One Ocean Club

ברצלונה

המסעדה הנוצצת שוכנת במתחם החדש במרינה בברצלונה, ומציעה חוויה שונה מאוד מאלה של הטאפאס ברים הצנועים של העיר. המתחם כולל מרכז כנסים ופגישות, מועדון כושר, מרכז יוגה, חללי תצוגה ומסעדה ובר. התפריט מציע מנות מוקפדות של פירות ים טריים, אך גולת הכותרת כאן היא ללא ספק הלוקיישן, הצופה אל מועדון היאכטות ומאפשר לכם להרגיש לרגע שעליתם כמה אלפיונים בסולם. אף שהמקום מוגדר מועדון חברים, ניתן להירשם (בחינם) דרך האתר ולהזמין מקום במסעדה.

 

מה בתפריט: צלופח מעושן על עגבניות קונפי; סלט סקאלופס עם אויסטרים, פטריות ומלפפונים; כתף כבש צלויה עם קציפת תפוחי עץ וגבינת עזים; תמנון בגריל עם קימצ'י ביתי, פירה אפונת גינה ושמן גחלים.

 

מחירים: 70–50 יורו לסועד.

 

פרטים: oneoceanclub.es/wp

 

 צילום: Liz Clayman, Nacho Sempere

 

Le Chabanais

לונדון

הפתיחה הלוהטת של לונדון השנה שייכת דווקא לקבוצה צרפתית, שמחזיקה בבעלות גם על מסעדת לה שאטובריאן בפריז (המדורגת במקום ה־27 בדירוג 50 המסעדות הטובות בעולם). בלונדון חברה הקבוצה למפיק סרטים הודי, וביחד הם פתחו את לה שאבאניז, מסעדה בז'אנר הביסטרונומיק שמציע מטבח עילי באווירה לא פורמלית ולרוב גם במחירים של מסעדת ביסטרו. השף בפועל של לה שאטובריאן, פול בודייה, העתיק את משכנו ללונדון, ומרגע הפתיחה בסוף מאי האחרון המסעדה מלאה עד אפס מקום כמעט בכל שעה.

 

כדאי להתחיל את הארוחה באפריטיף בבר המסעדה בקומה התחתונה, שמציע תפריט נחמד של קוקטיילים צרפתיים קלאסיים משנות העשרים והשלושים של המאה הקודמת.

 

מה בתפריט: רביולי של כבד עוף בציר שומר; מתאבנים של סלמון מעושן בחיתוך עבה עם סלט עלי מיקרו ורוטב לאושטיאן; גלידת רוויון עם שמן זית ועלי טימין.

 

מחירים: 80–60 ליש"ט לסועד.

 

פרטים: lechabanaislondon.com

 

Gabriel Kreuther

ניו יורק

השף יליד אלזס שכבר עשה לעצמו שם בסצנה הניו־יורקית כשעמד בראשה של מסעדת The Modern וזכה בפרסים ועיטורים רבים (בין השאר בפרס ג'יימס בירד היוקרתי לשף הטוב בניו יורק בשנת 2009) פתח בחודש שעבר, לאחר ציפייה ארוכה, את המסעדה הנושאת את שמו.

 

העיצוב מהודר, הצבעים בהירים, החלונות צופים אל ברייאנט פארק, ואפשר לסעוד בחלל המרכזי או בלאונג', הפחות פורמלי. הקו הקולינרי משלב השפעות ממוצאו האלזסי של השף עם טכניקות בישול צרפתיות מסורתיות והשפעות ניו־יורקיות עדכניות שצבר בשנותיו בעיר.

 

מה בתפריט: טרין של פואה גרא עם פורצ'יני משומרות ומלון; טארט של דג חדקן וכרוב כבוש עם קוויאר אמריקאי ועשן עצי תפוח; סקאלופ צלוי עם יוקה קריספי, קונפי עגבניות ולימון משומר; מאפה של יונים וכבד אווז עם ירקות העונה במיצוי עלי דפנה.

 

מחירים: 98–52 דולר לסועד.

 

פרטים: www.gknyc.com

 

Nobleart & Schmutzig

ברלין

בזכות הקונספט החדשני והאוכל המשובח בתוך חודשים ספורים מפתיחתה הפכה המסעדה לחביבת הקהל, אף שהיא ממוקמת באזור הלא כל כך מושך של צ'קפוינט צ'רלי.

 

הבעלים, סומלייה כוכב בשם בילי ווגנר, והשף, מיכה שפר שהיה בעבר השף של מסעדת וילה מרטון המעוטרת בשני כוכבי מישלן בפרנקפורט, מציעים קונספט המכונה בפיהם "מקומי באופן ברוטלי" — כל חומרי הגלם המשמשים להכנת האוכל נקנים מחקלאים ויצרנים מברלין ומסביבתה, והדגים מהים הבלטי.

 

אין כאן תפריט א־לה־קרט, ולסועדים מוגשת ארוחת טעימות בת עשר מנות ללא אפשרות בחירה (למעט במקרה של בקשת מנות צמחוניות או טבעוניות, או במקרה של רגישויות למזון שעליהן יש לדווח מראש). המנות מוכנות מול עיני הסועדים במטבח הפתוח המוקף בר עץ ענק, המשמש כמשטח אכילה. בימים אלה המסעדה נמצאת בחופשת קיץ, ממנה תשוב ב־21 באוגוסט.

 

מה בתפריט: קוד מהים הבלטי במרק גזר עם פרחי קמומיל מיובשים; כרוב ונקניקיות דם ברוטב פטרוזיליה; ציר בצל עם פרחי שום בר מוחמצים ושומן כבש; רגלת הגינה בחלב אגוזי לוז; דומדמניות מוחמצות ושמן ענבי שועל.

 

מחיר: 80 יורו לארוחה של עשר מנות.

 

פרטים: nobelhartundschmutzig.com

בטל שלח
    לכל התגובות
    x