• תפריט
  • דואר אדום
אוכל

לגעת באוכל

חיים כהן, בשנים האחרונות בעיקר מסעדן ושף טאלנט, יחזור לבחוש בסירים במסעדת יפו־תל אביב שיפתח בעוד כשבועיים ברח' יגאל אלון בת"א. התחרות במתחם צפויה להיות מעניינת עם פתיחתן הקרובה של עוד שלוש מסעדות

גלי וולוצקי 09:4907.11.11

מסעדת יפו־תל אביב של השף והמסעדן חיים כהן תפתח את דלתותיה ב־22 בנובמבר. המסעדה עוצבה בידי האדריכלים אלון ברנוביץ' ואירנה קרוננברג בסגנון מחוספס ואורבני, ושולבו בה עבודות אמנות - למשל, שטיחים ישנים בעבודת טלאים נתלו על הקירות, ושולחנות וכיסאות שאמן הולנדי הכין מחלקי רהיטים ישנים.

על המטבח מופקדים חיים כהן, שחוזר למטבח אחרי שנים רבות כמסעדן וטאלנט טלוויזיוני, וחברו הטוב ד"ר אלי לנדאו, שכתב עמו ספרי בישול. התפריט יציע אוכל שמייצג את דרכו של כהן: ממנות בהשפעת האוכל הביתי שאכל כילד, דרך מסעדת קרן המיתולוגית שבה היה שותף, ועד השפעות מהעולם ובייחוד מאיטליה, המטבח שבו מתמחה ד"ר לנדאו.

 

פרטים: יגאל אלון 98 תל אביב, 03-6249249.

 

הדים סאם של דרק שארפ

 

ובקרבת מקום למסעדה החדשה של כהן נסגר בתחילת החודש, אחרי חמש שנות פעילות, הסניף של דוריס קצבים ברחוב יגאל אלון. את החלל שהתפנה שכר היועץ הקולינרי יענק'לה שיין, שיפתח במקום שתי מסעדות חדשות - מסעדת דים סאם וסטייק האוס אמריקאי.

 

שיין, יועץ קולינרי עסוק, שבנה את הקונספט לעשרות מסעדות בארץ (בהן לרשת אגאדיר שעמה הוא עובד עד היום), עובד כבר 14 שנה בחו"ל, בעיקר ברוסיה. בין השאר הוא אחראי לבניית רשת הסטייק האוסים גודמן, המונה כיום עשרה סניפים במוסקבה, סניפים נוספים ברחבי המדינה וסניפים בלונדון ובציריך. עוד הוא יעץ ברוסיה לרשת איטלקית ולרשת פירות ים.

 

חיים כהן. יגיש מנות שעליהן גדל ומנות בהשפעות מהעולם חיים כהן. יגיש מנות שעליהן גדל ומנות בהשפעות מהעולם צילום: תומי הרפז

 

את המסעדות החדשות פותח שיין עם שותפו לחברת הייעוץ, ארז זיו, עם מומחה הבשר שלמה פינקלשטיין ועם כדורסלן העבר וכיום עוזר המאמן של מכבי תל אביב, דרק שארפ.

 

מסעדת הבשרים, שתיקרא שיין אנד שארפ, תיפתח כבר באמצע החודש הבא, ואילו מסעדת הדים סאם, שעדיין לא נבחר לה שם, תיפתח כחודש־חודשיים לאחר מכן.

 

הפתיחה הזאת של שיין ושותפיו תהיה מסקרנת במיוחד, לנוכח מיקומה במתחם שיאכלס גם את יפו־תל אביב החדשה של חיים כהן וגם את המסעדה הנוספת של אבי קונפורטי השף־בעלים של צפרה, שצפויה להיפתח בעוד כחצי שנה.

 

עוד תחרות מסקרנת צפויה בין הסטייק האוס החדש של שיין לבין שכנתה מצפון - דיקסי של חיים כהן, ואחת ממסעדות הסטייקים הוותיקות בתל אביב. דיקסי פתחה לאחרונה סניף בראשון לציון בשותפות עם כדורסלן העבר של מכבי תל אביב שארונאס יאסיקביצ'יוס (שאראס).

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

49תגובות
בטל שלח
  • שיין אנד שארפ- איזה בשר !!! היה תענוג!! סופסוף בשר טעים ואווירה נפלאה!
    אלונה, (03.03.12)
  • שיין אנד שארפ...היה טעים הלכתי עם חבר לפני מספר ימים לשיין אנד שארפ. ישבנו על הבר, שהוא כשלעצמו כייפי. הזמנו ראשונות שהיו טעימותֿ, כמו גם הבשר, שהיה הסיבה העיקרית שבאנו לשם לאכול. והיה גם ברמן מקצוען. בקיצור - השילוב הנכון. כייף שיש לאן לחזור.
    אורון אורי, (01.03.12)
  • חבל שאנשים לא מבינים את הפוטנציאל במסעדה כשרה לכל המסכנים שלא רוצים מסעדה כשרה בתל אביב
    1. מה זה הצרות העין הזאת מה אכפת לכם שיהודים יהנו מאוכל ברמה! תנו להם להנות זה יגרום להם להתקדם ולהפתח לדברים חדשים זה יגרום לחיבור גדול בינינו בכל הדברים!
    2. מהבחינה הכלכלית מי שפותח מסעדה ברמה גבוהה כשרה עושה עסק מעולה כי לא כשרות יש באמת בלי סוף וצריך לשווק את זה באמת עם קופונים אבל מי שפותח כשר ברמה גבוהה אין לו מתחרים בכלל ואין עסק יותר טוב מזה!
    3. אני אף פעם לא קורא תגובות וודאי שלא מגיב רק מההבנה שלי בתחום ענין אותי החשיבה ולהגיד את דעתי!
    אליעזר, (10.11.11)
  • מקווה שהדים סאם יהיה איכותי כמו בדים סאם שלהבות חביבה אני לקוח קבוע של מפעל דים סאם בלהבות חביבה פשוט אין על הדים סאם שלהם
    עידו, (08.11.11)
לכל התגובות