ישראל מתחברת לכלכלה
 

פנאי

מילון כלכליסט
חיים כהן
חיים כהן 
צילום: אריאל בשור
מניות קשורות לכתבה
    חדשות פנאי מדי
    יום ישירות למייל שלך
     

     מאשר קבלת תוכן שיווקי

    דיוור נוסף
     

    לגעת באוכל

    חיים כהן, בשנים האחרונות בעיקר מסעדן ושף טאלנט, יחזור לבחוש בסירים במסעדת יפו־תל אביב שיפתח בעוד כשבועיים ברח' יגאל אלון בת"א. התחרות במתחם צפויה להיות מעניינת עם פתיחתן הקרובה של עוד שלוש מסעדות

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה

    מסעדת יפו־תל אביב של השף והמסעדן חיים כהן תפתח את דלתותיה ב־22 בנובמבר. המסעדה עוצבה בידי האדריכלים אלון ברנוביץ' ואירנה קרוננברג בסגנון מחוספס ואורבני, ושולבו בה עבודות אמנות - למשל, שטיחים ישנים בעבודת טלאים נתלו על הקירות, ושולחנות וכיסאות שאמן הולנדי הכין מחלקי רהיטים ישנים.



    על המטבח מופקדים חיים כהן, שחוזר למטבח אחרי שנים רבות כמסעדן וטאלנט טלוויזיוני, וחברו הטוב ד"ר אלי לנדאו, שכתב עמו ספרי בישול. התפריט יציע אוכל שמייצג את דרכו של כהן: ממנות בהשפעת האוכל הביתי שאכל כילד, דרך מסעדת קרן המיתולוגית שבה היה שותף, ועד השפעות מהעולם ובייחוד מאיטליה, המטבח שבו מתמחה ד"ר לנדאו.

     

    פרטים: יגאל אלון 98 תל אביב, 03-6249249.

     

    הדים סאם של דרק שארפ

     

    ובקרבת מקום למסעדה החדשה של כהן נסגר בתחילת החודש, אחרי חמש שנות פעילות, הסניף של דוריס קצבים ברחוב יגאל אלון. את החלל שהתפנה שכר היועץ הקולינרי יענק'לה שיין, שיפתח במקום שתי מסעדות חדשות - מסעדת דים סאם וסטייק האוס אמריקאי.

     

    שיין, יועץ קולינרי עסוק, שבנה את הקונספט לעשרות מסעדות בארץ (בהן לרשת אגאדיר שעמה הוא עובד עד היום), עובד כבר 14 שנה בחו"ל, בעיקר ברוסיה. בין השאר הוא אחראי לבניית רשת הסטייק האוסים גודמן, המונה כיום עשרה סניפים במוסקבה, סניפים נוספים ברחבי המדינה וסניפים בלונדון ובציריך. עוד הוא יעץ ברוסיה לרשת איטלקית ולרשת פירות ים.

     

    חיים כהן. יגיש מנות שעליהן גדל ומנות בהשפעות מהעולם
    חיים כהן. יגיש מנות שעליהן גדל ומנות בהשפעות מהעולם צילום: תומי הרפז

     

    את המסעדות החדשות פותח שיין עם שותפו לחברת הייעוץ, ארז זיו, עם מומחה הבשר שלמה פינקלשטיין ועם כדורסלן העבר וכיום עוזר המאמן של מכבי תל אביב, דרק שארפ.

     

    מסעדת הבשרים, שתיקרא שיין אנד שארפ, תיפתח כבר באמצע החודש הבא, ואילו מסעדת הדים סאם, שעדיין לא נבחר לה שם, תיפתח כחודש־חודשיים לאחר מכן.

     

    הפתיחה הזאת של שיין ושותפיו תהיה מסקרנת במיוחד, לנוכח מיקומה במתחם שיאכלס גם את יפו־תל אביב החדשה של חיים כהן וגם את המסעדה הנוספת של אבי קונפורטי השף־בעלים של צפרה, שצפויה להיפתח בעוד כחצי שנה.

     

    עוד תחרות מסקרנת צפויה בין הסטייק האוס החדש של שיין לבין שכנתה מצפון - דיקסי של חיים כהן, ואחת ממסעדות הסטייקים הוותיקות בתל אביב. דיקסי פתחה לאחרונה סניף בראשון לציון בשותפות עם כדורסלן העבר של מכבי תל אביב שארונאס יאסיקביצ'יוס (שאראס).

     

    קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

     


    49 תגובות ל ”לגעת באוכל“

    (49 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט אפליקציות נדלניסט עולם פנאי 2014 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים ארכיון שערים טכנולוגי חינוך פיננסי פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים פוטו כלכליסט
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציות