"מרד המשקיעים בנוקיה" התגלה כמתיחה
לאחר יומיים של ספקולציות על הקריאות להדחתו של מנכ"ל נוקיה, חשף מארגן קבוצת "Nokia Plan B": "אני רק מהנדס משועמם אחד, שאוהב את האייפון שלו"
"Nokia Plan B", קבוצת המשקיעים בנוקיה שקראה כביכול להדחתו של מנכ"ל החברה סטיבן אלופ, התבררה כמתיחה של מהנדס משועמם - כך אומר מפעיל חשבון הטוויטר NokiaPlanB@, אשר חשף את התרמית אתמול (ד'). אתר הקבוצה הורד מהאוויר גם הוא, וגלישה אליו מפנה אוטומטית לחשבון הטוויטר.
הכרזתו של מנכ"ל נוקיה בשבוע שעבר על אימוץ מערכת ההפעלה של מיקרוסופט במכשירי החברה, הולידה תגובות חריפות בקרב מתנגדי המהלך, ולכן מכתבם של המשקיעים לא התקבל בהפתעה. הוא הצטרף לפעולות מחאה אחרות של משקיעים בחברה ועובדיה, אשר כאלף מהם עזבו את משרדיהם בהפגנתיות לאחר ההכרזה של אלו.
המתיחה הפילה בפח את "הוול סטריט ג'ורנל" ועוד עשרות עיתונים ובלוגים טכנולוגיים ברחבי העולם (כולל אתר זה) שדיווחו על הודעת הקבוצה. עדיין לא ידוע מי עומד מאחורי המתיחה.
מפעיל חשבון הטוויטר הזדהה כ"מהנדס משועמם שממש אוהב את האייפון שלו". האתר שבו התפרסמו הודעות הקבוצה, NokiaPlanB.com, נרכש דרך חברת DomainsByProxy, המאפשרת רכישה אנונימית של שמות מתחם.


