מעדיף להגן על הסביבה: גלעד ארדן סירב להתמנות לשגריר ישראל באו"ם
השר להגנת הסביבה גלעד ארדן: "ייצוג ישראל באו"ם הציב בפני יעדים מדיניים והסברתיים מאתגרים, אולם לבסוף גברה מחויבותי לסביבה ורצוני העז להשלים את הרפורמות שעתידות לשנות את פני ישראל"
12:02
08.02.11
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן (ליכוד), סירב להצעה להתמנות לשגריר ישראל באו"ם. השר הודיע היום (ג') כי לאחר לבטים רבים, החליט להמשיך לכהן כשר להגנת הסביבה והשר המקשר בין הממשלה לכנסת, ולוותר על ההצעה למנותו לשגריר ישראל באו"ם.
לדברי ארדן, "ייצוג ישראל באו"ם הציב בפני יעדים מדיניים והסברתיים מאתגרים, אולם לבסוף גברה מחויבותי לסביבה ורצוני העז להשלים את הרפורמות הסביבתיות, העתידות לשנות את פניה של ישראל, ביניהן, מהפיכת המיחזור והפרדת הפסולת, פיתוח שרשרת הפארקים המטרופולינים לאורכה של ישראל, יישום חוק אויר נקי והפחתת זיהום האויר בישראל ועוד", אמר ארדן.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לארדן, כי כמי שכיהן כשגריר ישראל באו"ם, ברור לו שארדן יכול היה להיות שגריר מצוין ולשרת את מדינת ישראל, והוסיף כי יסייע בקידום הרפורמות הסביבתיות.


