$
משפט

חשיפת כלכליסט - "ממציאי" מדבקת המיליונים מסתבכים שוב: ביהמ"ש אסר על אריק קליין לצאת מהארץ

חברת הנסיעות דיזנהאוז תובעת מאריק קליין ועמוס בוחניק 512 אלף שקל עבור נסיעות לחו"ל שלא שולמו. ביהמ"ש הטיל עיקול על דירתו ועל מרפאתו של בוחניק. לא אותרו נכסים על שמו של קליין, ועל כן הוצא נגדו צו עיכוב יציאה. קליין: זה "חוב מופרך"

עמיר קורץ 07:0326.12.10

אריק קליין ו עמוס בוחניק ממשיכים במעלליהם: הצמד הזכור מפרשת "מדבקת המיליונים" נתבע בטענה כי הוא חייב יותר מחצי מיליון שקל לחברת הנסיעות דיזנהאוז יוניתורס, שבבעלות אי.די.בי תיירות של נוחי דנקנר. מכתב תביעה שהגישה דיזנהאוז בחודש ספטמבר נגד קליין, בוחניק וחברת סייפסקאי (SafeSky) שדרכה הם פועלים והגיע לידי "כלכליסט", עולה כי השניים הזמינו דרך חברת הנסיעות טיסות לחו"ל במחלקות עסקים ושהות במלונות פאר, ושילמו רק עבור חלק מהשירותים.

 

במסגרת ההליכים המשפטיים הטיל בית משפט השלום בתל אביב עיקולים על הדירה ועל המרפאה של בוחניק, והוציא נגד קליין צו עיכוב יציאה מהארץ. ביום רביעי האחרון דחה רשם בית המשפט משה כהן את בקשת קליין לבטל את צו העיכוב, לאחר שהשתכנע כי חששה של דיזנהאוז כי יימלט לחו"ל מוצדק. "הנתבע רווק ואין לו משפחה בארץ. הוא מנהל עסקים בחו"ל, יש לו חובות וקשיים תזרימיים, הוא הורשע לכאורה בפלילים ואין לו נכסים הרשומים על שמו. בנסיבות אלו יש ממש, לפחות לכאורה, בטענה שאין דבר הקושר את המשיב לארץ וכי באחת מנסיעותיו לחו"ל הוא לא יחזור אליה", כתב הרשם. בנוסף כתב כהן כי קליין "לא הצליח לטעת ספק בצדקת התביעה".

 

עשרות טיסות ושהויות בחו"ל

 

ממסמכי התביעה שהגישה דיזנהאוז באמצעות עוה"ד איריס ירדני ושיל"ת קריספין, עולה כי סייפסקאי הזמינה עשרות נסיעות לחו"ל דרך דיזנהאוז בין דצמבר 2009 לבין יוני השנה. לאחר שצ'קים ראשונים שמסרו קליין ובוחניק נפרעו, הסכימה דיזנהאוז להעמיד לרשותם אשראי. לפי התביעה, סייפסקאי הזמינה שירותים ב־260 אלף דולר, אך שילמה בפועל רק כמחצית מהסכום ונותר חוב של כ־132 אלף דולר, שהם לפי התביעה 512 אלף שקל.

 

עמוס בוחניק ואריק קליין. "קליין עומד לצאת מהארץ לצמיתות" עמוס בוחניק ואריק קליין. "קליין עומד לצאת מהארץ לצמיתות" צילום: אוראל כהן

 

החשבוניות שצורפו לתביעה חושפות כי חובה של סייפסקאי לא מסתכם בהזמנת שירותי נסיעות עבור קליין ובוחניק, אלא גם עבור אנשים שהצטרפו אליהם. עם אלה נמנים יחצני סייפסקאי, בעלי ארד תקשורת האחים איל ויובל ארד, ששמותיהם מופיעים על החשבוניות שנשלחו לסייפסקאי שלטענת דיזנהאוז לא שולמו. חשוב לציין כי האחים ארד אינם צד בתביעה.

 

בתביעתה טוענת דיזנהאוז כי פנתה לקליין ולבוחניק בדרישות חוזרות נישנות שישלמו את החוב. עוד נטען כי ביולי האחרון חתמו השניים מול סמנכ"ל התפעול והמכירות של דיזנהאוז גיל רבן על כתב ערבות, ולפיו הם "ביחד ולחוד, ערבים באופן מלא ללא תנאי לכל החובות של חברת סייפסקאי בגין שירותי נסיעות שסופקו לחברה או למי מטעמה". בנוסף, נטען כי כמה שבועות לאחר חתימת כתב הערבות ניאותו קליין ובוחניק להעביר לדיזנהאוז שני צ'קים עבור חלק מהחוב, אלא שלאחר שהופקדו בבנק, הצ'קים לא נפרעו. הצ'ק הראשון היה על סך 700 אלף דולר הונג קונגי (כ־90 אלף דולר אמריקאי), והשני על סך 150 אלף שקל.

 

במכתב התראה ששלחה עו"ד ירדני מטעם דיזנהאוז לקליין ולבוחניק היא הזהירה כי "משיכת צ'קים ללא כיסוי בידיעה כי לא ייפרעו מהווה מרמה ועולה אף כדי עבירה פלילית", ודרשה שישלמו את החוב מיידית. קליין ובוחניק טענו במכתב תגובה כי הציעו לדיזנהאוז הסדר פשרה הוגן וכי יש להם טענות "רבות ומוצקות" כלפי החברה. לכך השיבה עו"ד ירדני במכתב כי "הצעתכם מובאת לאחר אין־ספור הבטחות שווא ולאחר ששני צ'קים המשוכים על ידכם חוללו באי־פירעון. אנו למדים כי מטרתכם היא למשוך זמן ולדחות את הקץ". לאחר מכן הוגש כתב התביעה.

 

בתגובה לתביעה הגישו קליין, בוחניק וסייפסקאי בקשת רשות להתגונן ואליה צורף תצהיר של קליין, שבו טען כי החוב שמבקשת דיזנהאוז לגבות הוא "מופרך" מאחר שרואה חשבון שבדק את החשבונות גילה כי סייפסקאי חויבה בגין שירותים שלא קיבלה. בנוסף טען קליין כי אחד הצ'קים שהועברו לדיזנהאוז עבור כיסוי החוב היה "צ'ק ביטחון" בלבד, וכי הופקד "בניגוד למוסכם". לכן, טוען קליין, נתן הוראה לביטול הצ'ק הנוסף.

 

חשש שקליין יימלט מהארץ

 

במסגרת ההליכים המשפטיים ביקשה דיזנהאוז להטיל עיקולים על הדירה ועל מרפאת השיניים של בוחניק בבני ברק - בקשה שאושרה על ידי בית המשפט. עם זאת, חוקר פרטי מטעם דיזנהאוז לא איתר נכסים על שם קליין, ועל כן ביקשה החברה להוציא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ מחשש שיימלט. בית המשפט אישר את הבקשה במעמד צד אחד.

 

ביום רביעי האחרון נערך דיון נוסף בעניין צו עיכוב היציאה. קליין לא הופיע לדיון, ועו"ד מטעמו טענה כי הוא אדם שעיסוקו בחו"ל ולכן צו העיכוב "יגדע את מקור פרנסתו". עוד טענה כי סייפסקאי נמצאת במצוקה תזרימית, ולכן נאלצו קליין ובוחניק לעצור תשלומים לספקים.

 

עו"ד קריספין אמרה על קליין כי "ניתן לראות את דרכי הפעולה שלו. הנסיבות מראות שהוא עומד לצאת מהארץ לצמיתות. יש לו חובות כבדים, נושים רבים ותיקי הוצאה לפועל רבים, והוא עצמו מודה שהם נמצאים במצוקה תזרימית. הוא יכול להימלט לתקופה ממושכת ולא נוכל לגבות את הכסף".

 

עו"ד ירדני הוסיפה: "קליין מציג מצג של טפלון, אבל ברגע שיברח, זה ייגמר. הוא מתוחכם. כל נכס שנמצא - נבדק והתגלה שאין לו זיקה לשום דבר. החברה שהיא כל עולמו והרוח החיה בה - אין לו בה מניות. אין אמת אצלו, יש זיגזג של טענות. ההתנהלות שלו היא של מי שמנסה להרוויח זמן, של אדם שעוד מעט לא יהיה כאן".

 

בית המשפט הותיר את צו עיכוב היציאה נגד קליין על כנו, ופסק נגדו גם 3,000 שקל הוצאות.

 

ממדבקת הפלא לטלפונים ניידים

 

קליין ובוחניק פרצו לתודעת הציבור בקיץ 2009 לאחר שהכריזו כי החברה שלהם, סייפסקאי, חתמה על עסקת ענק בשווי 370 מיליון דולר עם חברת MSI למכירת מדבקת פלא שמסוגלת להתריע על התקפי לב. MSI הכחישה את דבר קיום העסקה. בנוסף, התברר שקליין ישב בעבר בכלא אחרי שהורשע פעמיים בעבירות מרמה, הונאה וזיוף מסמכים, והוגדר על ידי בית המשפט כ"עבריין מרמה סדרתי ומסוכן שלא למד את לקחו, הפועל באופן שיטתי וממושך".

 

ביולי האחרון פרסם "מוסף כלכליסט" תחקיר מקיף שחשף את שיטת הפעולה של קליין ובוחניק. השניים שכנעו אנשי עסקים להשקיע כספים תוך שהם מתהדרים בעסקאות ענק שכביכול ביצעו בקשר למיזם חדש בתחום הטלפונים הסלולריים, שהוצג על ידם כהבטחה גדולה.

 

התחקיר העלה סימני שאלה גדולים בקשר למיזם והראה כי "עסקאות הענק" לא התרחשו מעולם, וכך גם לא התקיימו הבטחות אחרות שניתנו למשקיעים. כחלק מניסיונם למנוע את הפרסום טענו קליין ובוחניק באמצעות היחצ"ן איל ארד כי הם אנשי עסקים אמידים שלא מנסים לעקוץ אף אחד, ולא בכדי הם מוציאים עשרות אלפי דולרים עבור טיסות לחו"ל כחלק משגרת עסקיהם. אלא שכעת מתברר בתביעה שהגישה דיזנהאוז כי חלק גדול מהוצאות אלה לכאורה לא שולם כלל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x