$
קריירה

העסקת חרדים: "קיבלנו עובדות נאמנות; הן מקבלות יותר ממוקדניות"

כך אומר מנכ"ל מטריקס, המעסיק הגדול ביותר של נשים חרדיות בישראל. הוא משוכנע שבהידברות עם ראשי הקהילה, גם הגברים יגיעו

מאיר אורבך 07:0020.12.10

אחד המודלים הבולטים של שילוב חרדים במעגל העבודה שייך לחברת המחשוב מטריקס. מטריקס היא המעסיקה הגדולה ביותר של נשים חרדיות בישראל, ומובילה בפער ניכר על פני חברות אחרות בהייטק. "מטריקס מעסיקה 4,500 עובדים כאשר 15% מכלל העובדים הם חרדיות", אומר ל"כלכליסט" מנכ"ל החברה מוטי גוטמן.

מוטי גוטמן מוטי גוטמן צילום: אוראל כהן

 

ב־2004 החלה מטריקס, שהיתה החלוצה בתחום, בפרויקט תלפיות להעסקת נשים חרדיות. כיום מועסקות במסגרת הפרויקט כ־650 נשים, בעיקר במרכז החברה במודיעין עילית, ובבית שמש. מרכז נוסף מתוכנן לקום בצפון הארץ. "שמנו לעצמנו יעד להעסיק אלף נשים חרדיות במרכז שלנו במודיעין עילית כאשר מתוכן 60% לפחות יהיו מתכנתות והשאר בודקות תוכנה", אומר גוטמן.

 

לדבריו, "כאשר ניגשתי לנושא של העסקת חרדים בדקתי את הצרכים של הקהילה והבנתי שעיקר נטל הפרנסה נופל על הנשים שחייבות מקום עבודה אשר קרוב למקום המגורים שלהן, כך שהן יכולות לטפל במשפחות וגם לתרום לפרנסה". גוטמן מוסיף כי "לאחר שהבנו את זה גילינו שיש בפריפריה מספר רב של נשים בגיל 20–40, שמסתפקות במשרות דלות הכנסה של מטפלות וכדומה. התחלנו תהליך של הידברות עם ראשי הקהילה והרשויות המקומיות במטרה למצוא דרך ולהתאים להן את מקום העבודה. יצרנו להן תנאים של כשרות, הפרדה בין המינים, שמירה על סטריליות, ככל שניתן, של הגלישה באינטרנט", הוא אומר.

 

האם המרכז שלכם יצר שינוי בקהילה החרדית?

"אכן, המרכז יצר שינוי משמעותי בקהילה שבה הוא יושב. משפחה שבה האשה עובדת אצלנו זוכה להכנסה משמעותית גבוהה יותר. היא אינה זקוקה להקצבות או לתמיכה כלשהי. שינוי חשוב נוסף שהצלחנו להביא הוא שדרך הידברות עם ראשי הקהילה הם החלו להתאים את מערכת החינוך שלהם לצרכים שלנו, כדי שיהיה לנו יותר קל לקלוט את העובדות למרכז. כיום אני יכול להגיד בלב שלם שהעבודה אצלנו היא סימן סטטוס בקהילה החרדית".

 

מה מטריקס מרוויחה מהמרכז הזה?

"מטריקס יוצאת נשכרת מהתהליך בכך שהיא משיגה עובדים שהם בעלות נמוכה יותר מאשר העובדים במרכז הארץ. עובדים בעלי נאמנות גבוהה מאוד למקום העבודה, בעלי יכולות גבוהות מאוד. בזכות העובדות שלנו שם אנחנו מסוגלים להתחרות במרכזי הפיתוח בהודו וסין. העובדות אצלנו אמנם מקבלות פחות מהעובדים בגוש דן אבל הן עדיין מרוויחות הרבה יותר מכל עבודה אחרת שהיו משיגות כמטפלות או כמוקדניות".

 

נשים חרדיות במרכז מטריקס במודיעין עילית נשים חרדיות במרכז מטריקס במודיעין עילית

 

המיזם מקבל את העבודות משלושה מקורות: פרויקטים של מטריקס לשוק מקומי וליצוא; פרויקטים של חברות הייטק ובתי תוכנה מהארץ ופרויקטים של חברות תוכנה ובתי תוכנה מחו"ל. בין הגופים שהצטרפו כלקוחות למיזם תלפיות של מטריקס: בנק לאומי, משרד האוצר, מנורה, פרטנר, בנק מזרחי, מיקרוסופט, מוטורולה, ריטליקס, טקסס אינסטרומנטס, HP וקומברס.

 

האם אפשר לשלב גברים חרדים באותו אופן?

"אני מאמין שבדרך של הידברות עם ראשי הקהילה ניתן למצא את אותם גברים אשר אינם רוצים ללמוד ולהעביר

אותם תהליך הכשרה דומה. כשאני הגעתי לצבא הידע שלי במחשוב הסתכם באפס. למדתי הכל במסגרת הצבאית. אני מאמין שמערכת הביטחון מסוגלת להקים מסלול דומה להכשרת חרדים לעבודה. אנשים אשר לומדים גמרא ולוגיקה הם קרוב לוודאי אנשים בעלי יכולות לימוד גבוהות מאוד".

 

מה דעתך על התוכנית שאושרה אתמול בממשלה?

"אני מברך על כל תוכנית שתסייע להכניס עוד חרדים למעגל התעסוקה ולשילובם באוכלוסייה בישראל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x