$
חדשות טכנולוגיה

מוטב מאוחר? משרד התקשורת יסדיר שיחות VoIP בסלולר

משרד התקשורת פירסם שימוע שלאחריו ייקבע האם השירות יופעל תחת רישיון של מפעיל וירטואלי או של ספק תקשורת נייח. סמייל, פרי טלקום וסיפמי ימשיכו לפעול בתקופה הקרובה ברישיון זמני

גילעד נס 14:5907.12.10

משרד התקשורת הודיע היום (ג') כי הוא מפרסם שימוע, שבמסגרתו יבקש להסדיר את פעילותן של חברות המעוניינות לספק שירותי שיחות על גבי האינטרנט האלחוטי והסלולרי.

 

במשרד התקשורת שוקלים כעת שתי אפשרויות עיקריות להסדרת הנושא: האחת היא הכנסת השיחות על גבי האינטרנט הסלולרי והאלחוטי, תחת רישיון של מפעיל סלולר וירטואלי; האפשרות השניה היא הכנסת התחום תחת רישיון של ספק שיחות על גבי האינטרנט הנייח - רישיון שתחתיו פועלות ספקיות טלפוניה כמו 012 סמייל, 013 נטוויז'ן, 014 בזק בינלאומי ופעילות הטלפוניה הקווית של חברת פרטנר. ככל הנראה אין בכוונת המשרד להסדיר או למנוע פעילות של חברות כדוגמת סקייפ ופרינג, שלשירותיהן יכול הלקוח להתחבר באופן עצמאי.

 

שיחה סקייפ. הפעילות שלהם לא תיפגע שיחה סקייפ. הפעילות שלהם לא תיפגע צילום מסך: Skype.com

 

מספר חברות כבר מציעות היום שירותי שיחות על גבי האינטרנט הסלולרי ללקוחות הישראלים ברישיון משרד התקשורת, בהן 012 סמייל, פרי טלקום וסיפמי, אך חברות אלו פועלות על סמך רישיון המוגדר כזמני, שנועד לביצוע ניסוי שיווקי. במשרד התקשורת מבקשים, באיחור ניכר, להסדיר את הגדרת רשיונות אלו כך שהחברות תוכלנה לפעול על סמך רישיון קבוע.

 

בין השאר מוגבלות החברות המעניקות שירותים אלו כיום בגיוס המנויים, כאשר הן יכולות לשרת לכל היותר 8,500 מנויים. החברות, ובראשן פרי טלקום המחזיקה ברישיון זמני זה יותר משנתיים, טענו כי משרד התקשורת מתעכב בהענקת רישיון קבוע לשירותים אלו, ובכך למעשה מונע מהן להרחיב את קהל הלקוחות שלהן ולעודד תחרות בשוק הסלולר, פעולה שגם משרד התקשורת שואף לקדמה.

 

בחוק ההסדרים נדרש שר התקשורת להעניק לחברות המחזיקות רישיון זמני שכזה רישיון קבוע עד ה-1 בינואר 2011. במשרד התקשורת מבקשים לקבל את עמדותיהן של החברות בשוק לגבי הסדרת הנושא עד סוף החודש הנוכחי, כך שסביר להניח שהשר לא יוכל לעמוד בתאריך היעד שהכתיב חוק ההסדרים.

 

נושא הסדרת שירותים אלו הינו משמעותי בכמה היבטים: היכולת לספק ללקוח מספר טלפון אחד המשרת אותו לטלפון הנייח והנייד, תשלום דמי קישוריות בשיחות בין רשתות, ובעיות של בעלות צולבת בשוק התקשורת. כך, למשל, נטוויז'ן מספקת שירותי שיחות על גבי האינטרנט הנייח, אך אינה מורשית לפעול כמפעיל וירטואלי עקב השתייכותה לקבוצה המחזיקה גם בחברת סלקום.

 

חברות המספקות שירותי תקשורת (קול ונתונים) בישראל נדרשות להחזיק ברישיון רלוונטי שניתן בידי משרד התקשורת. לבזק, למשל, ניתן רישיון המוגדר "כללי", המתייחס להיותה בעלת תשתית משלה, ורישיון זה מטיל עליה מספר חובות, כמו פריסת תשתית בכל רחבי המדינה ועמידה ברף מסויים של שירות וטיפול בתקלות. חברות נוספות, שאינן בעלות תשתית אלא מספקות את השירות על בסיס תשתית של חברות אחרות, מחזיקות ברישיון המכונה "ייחודי", ומאפשר להן לספק את שירותי התקשורת, אך מטיל פחות מגבלות ודרישות על השירות לעומת רישיון כללי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x