$
נדל''ן

ביהמ"ש: פטור אחד ממס שבח למשפחה

השופטים דחו ערעור של משפחה שביקשה לקבל פטור שני מהיטל שבח עבור קרקע שעברה לילדים

שי פאוזנר 13:56 09.11.10

 

בעוד שבמשרד האוצר מגבשים תוכנית להקלות במס שבח כדי לעודד מכירת קרקעות היסטוריות, בית המשפט הפך את המצב שנוצר לאחר פסק דין חמאיסי שהסב לרשויות הפסדים כבדים. בית המשפט המחוזי מרכז קבע בסוף השבוע כי תא משפחתי זכאי לפטור אחד בלבד מהיטל השבחה על הקרקעות שברשותו, גם אם הועברו לילדים.

 

בית המשפט הכריע במקרה שבו בעלת בית צמוד קרקע בהוד השרון העבירה את זכויותיה בקרקע אחרת שברשותה לבנותיה. האם מימשה את זכותה לפטור מהיטל השבחה ב־2001 לאחר שבנתה הרחבה לביתה, ששטח הבינוי שלו כיום הוא 162 מ"ר. בתה וחתנה ביקשו לבנות בקרקע שקיבלו ולהשתמש בפטור מהיטל השבחה, אך הוועדה המקומית הוד השרון דחתה את בקשתם והם ערערו לבית המשפט המחוזי מרכז.

 

עורכי הדין ע. קוקיא וי. יצחקי ממשרד הרטבי, בורנשטיין, בסון ושות' טענו בשם הוועדה המקומית כי בקשת המשפחה מנוגדת לחוק התכנון והבנייה, ולפיו פטור כזה ניתן רק למי שביתו קטן מ־140 מ"ר. בית המשפט דחה את ערעור המשפחה בהתבססו על הלכת צרי שקבעה השופטת דליה דורנר בבית המשפט העליון, וקבע כי כבר מימשה את זכותה לפטור מההיטל על חשבון בני קהילתה.

 

עו"ד בסון אמר כי "הזכייה בתיק זה תמשיך את מגמת צמצום הפטורים ותדאג לקופת הציבור והקהילה".

x