$
הייטק והון סיכון

דלויט: 15% מאנשי ההון סיכון בישראל מתנגדים ליוזמת האוצר לעודד השקעת מוסדיים

כך עולה מסקר שערכה פירמת ראיית החשבון. התכנית תוצג בשבוע הבא בפני הגופים המוסדיים. מהסקר עולה כי היא זוכה לתמיכה של 70% מאנשי ההון סיכון בישראל

אסף גלעד 11:2201.11.10

 

15% מקרב אנשי ההון סיכון בישראל מתנגדים ליוזמת הנוכחית של האוצר בדבר עידוד הגופים המוסדיים להשקיע בקרנות עצמן, כך עולה מסקר שערכה פירמת ראיית החשבון דלויט בריטמן אלמגור זוהר. לפי התכנית, האוצר יבטח את הגופים המוסדיים: חברות הביטוח וקופות הגמל בפני הפסדים בגובה של עד 200 מיליון שקל על השקעותיהם בקרנות הון סיכון ישראליות. התכנית תוצג בשבוע הבא בפני הגופים המוסדיים שיעבירו את חוות דעתם למשרד האוצר לגבי היתכנותו. יחד עם זאת, מהסקר עולה כי 70% מאנשי ההון סיכון בישראל תומכים בתכנית.

 

בנוסף עולה מן הסקר, כי מרבית בכירי קהילת ההון סיכון (כ-54%) סבורים כי על משרד האוצר להתמקד בתמריצים לתתי סקטורים על פי עדיפות לאומית, כדוגמת תוכנית המשרד להשקיע 24 מיליון דולר בחברות מתחום הביומד שתצלחנה לגייס 76 מיליון דולר. 23% מהמשתתפים בסקר ציינו כי תמריצי הממשלה אינם צריכים להינתן באמצעות השקעות ישירות בחברות, לעומת 12% אשר סבורים שעל משרד האוצר להשקיע ישירות בחברות עצמן. רק 11% מהמשיבים ציינו כי אין מקום להשקעות ספציפיות בתת סקטור מסוים אלא בענף הטכנולוגיה בכללותו.

 

עוד מסתבר כי בשאלה האם על תעשיית ההון סיכון להתמקד ביצירת חברות גדולות או במכירתן, הסתבר כי 57% מאנשי ההון סיכון שהשיבו לסקר ציינו כי לדעתם על התעשייה להתמקד בפיתוח חברות לעסקאות מיזוגים ורכישות, ורק 43% ציינו כי על התעשייה להתמקד בפיתוח חברה גדולה.

 

הביומד: עדיין אטרקטיבי בקרב המשקיעים

 

בכל הנוגע לתחום העסקאות, תחום המכשור הרפואי מוסיף להיות התחום החם ביותר, עם 64% שצופים עלייה במספר העסקאות בתחום זה במהלך ששת החודשים הקרובים. בנוסף, גם תחומי הביוטכנולוגיה והקלינטק נתפסים כתחומים חמים עם 62% ו-57% בהתאמה אשר צופים צמיחה בהשקעות בתחומים אלה. כל זאת, בעוד שתחום התקשורת (18%) והמוליכים למחצה (21%) נתפסים כתחומים הפחות אטרקטיביים להשקעה בקרב קרנות ההון סיכון.

 

קצב הרכישות של חברות ישראליות שגבר בחודש האחרון נותן את אותותיו גם בקרב אנשי ההון סיכון, שהיו המרוויחים העיקריים מגל רכישות זה. לפי הסקר, 61% מהנסקרים צופים כי היקף העסקאות יעלה בששת החודשים הקרובים, בעוד שאיש לא צופה מגמה הפוכה.

 

"התעוררות המיזוגים והרכישות בארה"ב ובאירופה הגיעה גם אלינו", אומר רו"ח טל חן, ראש מגזר הטכנולוגיה, המדיה והתקשורת בדלויט, "אנו עדים ללא מעט עסקאות שנסגרו לאחרונה ולעסקאות רבות שנמצאות כיום בשלבי משא ומתן מתקדמים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x