$
נדל

רחוב העלייה, דרום תל אביב - הפנינה הנדל"נית הבאה

מחירים שפויים בהשוואה לאזורים אחרים בעיר, מיקום מרכזי, פרויקטים חדשים ואוכלוסיה איכותית שפוקדת את האיזור ומביאה לפריחה עסקית. למה כדאי להשקיע עכשיו ברחוב העלייה לפני שיהיה מאוחר מדי

תומר כרמי ואלעד קרן 14:1520.09.10

רחוב העלייה הוא בבחינת "אחיו הקטן" של רחוב אלנבי והמשכו הפיזי. אך בעוד רחוב אלנבי זכה בתחילת העשור הנוכחי לעדנה מחודשת, רחוב העלייה כבה והתכנס בתוך עצמו.

 

בימים אלו, נוכח עליית מחירי הדירות והמחסור בעתודות בנייה בתל אביב בפרט ובגוש דן בכלל, חוזר והופך רחוב העלייה להיות רלוונטי יותר. מהלכים מסויימים שבוצעו ועתידים להיות מבוצעים לגבי שיקומו של הרחוב, התחדשותו והפיכתו לנעים ובטוח יותר מצביעים כי הרחוב הולך לכיוון של התחדשות, בנייה מחודשת והגעת אוכלוסיה צעירה ודינאמית אשר תעורר שוב את ההזדהות עם הרחוב והמתחם.

 

6 סיבות לכך שרחוב העלייה הוא פנינת הנדל"ן הבאה:

1. מחירים אטרקטיביים ביותר יחסית לשאר העיר.

2. מיקום מרכזי.

3. אוכלוסיה איכותית שפוקדת את רחוב פלורנטין והאיזור, מביאה עמה התעוררות עסקית בדמות: בתי קפה, מסעדות, גלידריות וכו'.

4. פרוייקטים חדשים רבים מתוכננים במתחם, הדבר יביא להתחדשות ולאוכלוסייה חדשה ואיכותית לאיזור.

5. בנייה בסגנון באוהאוס.

6. הקלות בנושא תכנון ובנייה המעניקות חופש פעולה רחב יחסית.

 

מי שעוצם את עיניו נוכח הנתונים הללו, יכול לפספס בזה הרגע את ההשקעה הנד"לנית החמה ביותר הקיימת כיום בתל אביב. כבר לפני עשור היו כאלה שרכשו דירה באזורים כמו שכונת שפירא, שכונת פלורנטין, רחוב העלייה, שדרות הר ציון, רחוב לוינסקי והשקעתם התגלתה כמוצלחת מאוד, אך המקום עדיין לא עשה את קפיצת המדרגה האמיתית שהוא עתיד לעשות כדוגמת איזורים אחרים אשר התחדשו והשתנו ללא היכר (רחוב בלפור, כרם התימנים, נווה צדק ועוד) ולהערכת גורמים רבים בתעשיית הנדל"ן מתוך הפוטנציאל הרב הגלום בו מוצו רק כ-20%-25% בלבד.

  

רחוב העלייה. קשה לדמיין את זה, אבל זו פנינה רחוב העלייה. קשה לדמיין את זה, אבל זו פנינה צילום: יובל חן

 

על מנת שהאיזור יממש את הפוטנציאל, צריכים מספר גורמים לשנס מותניים ולהתחיל לפעול: עיריית תל אביב על שלל ועדות התכנון שלה, יזמי הנדל"ן, בעלי עסקים, משרדי הממשלה השונים ועוד. מקורות המימון לתהליכים הדרושים באיזור יגיעו מעצמם, שכן מהפוטנציאל הגלום באיזור אי אפשר להתעלם.

 

במתחם שוק העלייה אישרה עיריית תל אביב תוכנית לבנייה של מתחם בן 12 דונם אשר יכלול 3 בנייני מגורים בני 11-8 קומות בהם 147 דירות חדשות ומרכז מסחרי בקומת הקרקע.

 

30% מסך הדירות החדשות שייבנו במתחם שוק העלייה מיועדות לדיור בר השגה לצעירים.

 

בנוסף, ייבנה מתחם מסחרי על כ-2,500 מ"ר ומבנה ציבורי בן 4 קומות בשטח של 1,600 מ"ר הכולל גם גינה ציבורית ומדרחוב הולנדי. מבנה השוק עצמו המיועד לשימור בן קומה אחת ובשטח של כ-1,000 מ"ר אשר עתיד להפוך לשטח מסחרי ובו תוקם גם בריכת שחייה ציבורית עירונית. גם שכונות נוספות באיזור, אשר לפני מספר שנים היו נחשבות "מוקצות", משודרגות ומתקדמות וזורם אליהן קהל רב ואיכותי שבעבר לא היה מעז להתקרב למקום. יפו ושכונת שפירא הוותיקה הן רק דוגמא קטנה.

 

בנייה בשכונת פלורנטין. כאן המחירים כבר זינקו בנייה בשכונת פלורנטין. כאן המחירים כבר זינקו צילום: יובל חן

 

כיום ניתן למצוא דירה לרכישה באיזור רחוב העלייה במחירים של 800-600 אלף שקל לדירת של 3 חדרים עם חניה. ללא ספק מחיר שלא ניתן להשיג תמורתו דירה באזור אחר בתל אביב. המחירים הללו לא כוללים את פלורנטין (מרחק של מספר דקות הליכה מרחוב העלייה), שם המחירים הרקיעו שחקים וכיום הם גבוהים פי 2 משאר האיזור.

 

אני מזמין אתכם לעשות את הטיול הבא ברחוב העלייה, קחו לכם צהריים פנויים לראות את המראות, להריח את הריחות ולפגוש את האנשים שעושים כיום את הרחוב. בטוחני כי למרות מעטה הלכלוך והזוהמה שאופפים כיום את הרחוב, תגלו את הפוטנציאל האדריכלי הגלום בו ואת האנרגיות העירוניות שזורמות בו.

 

הכותבים הם עורכי דין בתחום המקרקעין והנדל"ן ושותפים במשרד עו"ד כרמי-קרן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x