בלומברג: פייסבוק תהפוך לחברה ציבורית ב-2012
סוכנות הידיעות מדווחת כי על פי מקורבים לחברה, פייסבוק תונפק בוול סטריט רק בעוד כשנתיים. התכנון המקורי היה להנפיקה ב-2011, אולם המנכ"ל צוקרברג מעוניין לצבור עוד משתמשים ולהגדיל רווחים
על פי "מקורות המקורבים לנושא" פייסבוק תונפק בוול סטריט ב-2012. זאת, בניגוד להערכות מוקדמות, לפיהן תעשה זאת ב-2011 - כך מדווחת היום סוכנות הידיעות בלומברג.
לפי שלושת הוגרמים שדיברו עם כתב בלומברג, הסיבה לדחייה נעוצה בהחלטתו של מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג. צוקרברג מעוניין להמשיך לתחזק את פייסבוק כחברה פרטית, על מנת להגדיל את מאגר המשתמשים של הרשת החברתית, לצבור עוד רווחים ולהגדיל הכנסות עבור החברה. ג'ונתן תאו, דובר פייסבוק, סירב להגיב לידיעה ולהערכות שפורטו בכתבה. בראיון טלוויזיוני שנתן צוקרברג לפני כחודש, אמר שהחברה תונפק "מתי שיהיה בכך היגיון".
פייסבוק, ששווייה מוערך כיום ב-24.9 מיליארד דולר, הכריזה לאחרונה כי חצתה את קו 500 מיליון המשתמשים. החברה מתמודדת בימים אלה עם שני אתגרים מורכבים: הפיכתה לרווחית ובעלת תזרים מזומנים חיובי, והתמודדות עם טענות רווחות על בעיות פרטיות מהן סובלים משתמשיה.
כיום פייסבוק אינה חייבת דין וחשבון למשקיעים על נושאים אלה, אולם אם תהפוך לציבורית הדבר ישתנה. במהלך החודשים האחרונים השיקה החברה שירותים שונים ושיתופי פעולה עם חברות כגון מיקרוסופט ו-Yelp, על מנת להגדיל הכנסות מפרסומות. כמו כן, על מנת להפוך את הגדרות הפרטיות באתר לברורות יותר, עיצבה מחדש חלקים ניכרים מהממשק באתר.


