$
בארץ

חשד: נגדים, קצינים ואנשי קבע הונו את צה"ל במיליוני שקלים

7 עצורים חשודים שדיווחו פיקטיבית על עבודות שבוצעו עבור מערכת הביטחון, ובתמורה לכך קיבלו שני קבלנים עשרות מיליוני שקלים. חלק מהכספים הועברו לכאורה לידי הנגדים והקצינים

איתי הר אור 21:06 28.06.10

 

5 אנשי קבע ושני אזרחים חשודים כי הונו את צה"ל במליוני שקלים. השבעה נעצרו על ידי היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) לאחר חקירה סמויה שנמשכה כחצי שנה. 

 

החשדות מתייחסים לשנים 2007-2009 ולמספר פרויקטים צבאיים של עבודות תשתית, עפר ופיתוח. על פי החשד, החמישה דיווחו באופן פיקטיבי על עבודות שבוצעו לכאורה על ידי שני הקבלנים שמעון קסנטיני ושמעון לויסקי, עבור מערכת הביטחון, אותן ניהלו הנגדים מול החברה הקבלנית.

 

על פי החשד, אותם קצינים ונגדים קיבלו טובות הנאה מהקבלנים בגין התשלומים שקיבלו מצה"ל כביכול על אותן עבודות פיקטיביות.

 

החקירה העלתה כי הפרשה החלה לאחר שחיל ההנדסה הזמין את עבודות הפיתוח מאותה חברת קבלנים פרטית. חלק מההתקשרות עם הקבלנים כללה העמדת כלים לטובת הצבא - טרקטורים, משאיות חול, מלט וחומרים שונים לצרכי בנייה.

 

אלא שעל פי החשד, לא היה צורך בכל אותו ציוד יקר ערך שכן הצבא העמיד לרשות הקבלנים את אותו ציוד, וכי נעשה שימוש בכספי צבא על מנת לבצע את אותם הפרויקטים. על פי החשד, בתמורה לדיווחים הפיקטיביים, קיבלו הקבלנים עשרות מיליוני שקלים, וחלק מהכספים שקיבלו הקבלני מהצבא בגין העבודות הועברו לידי אותם נגדים וקצינים.

 

שופטת בית משפט השלום בראשון לציון מיכל עמית-אניסמן האריכה את מעצרם של קסנטיני ולויסקי בארבעה ימים. החשודים הנוספים - ככל חיילים, נגדים וקצינים, עצורים על ידי המשטרה הצבאית, שהשתתפה בחקירת הפרשה.

x