בכירי ענקיות הטכנולוגיה ממשיכים לספוג קיצוצים בשכר
השכר החציוני של המנכ"לים בעמק הסיליקון ירד בשנה שעברה ב-4.5% לעומת 2008. מנכ"ל אורקל ממשיך להוביל את הטבלאות עם משכורת שנתית של יותר מ-84 מיליון דולר, ואחריו ניצבת מנכ"לית יאהו קרול בארץ, שהכניסה ב-2009 יותר מ-47 מיליון דולר
15:38
14.06.10
המשבר הכלכלי לא פסח על בכירי עולם הטכנולוגיה: המשכורת החציונית של מנכ"לי עמק הסיליקון ירדה בשנה שעברה בכ-4.5% בהשוואה ל-2008. כך מדווח ה-Silicon Alley Insider בהסתמך על סקר "כמה מרוויח הבוס" (What the Boss Makes) השנתי, שנערך על ידי חברת Equilar, המתמחה במעקב אחרי שכר בכירים.

צילום: בלומברג
הפחתת המשכורות של בכירי עמק הסיליקון עולה בקנה אחד עם ירידה דומה שנרשמה בכלל המגזר העסקי בארה"ב. האנליסט ארון בויד מ-Equilar אמר לסיליקון אלי אינסיידר כי אף שהיו חברות שהעדיפו לתגמל את המנכ"לים שלהן בחבילות מניות, "רוב החברות מנסות להיות זהירות ורגישות יותר בתוכנית התגמולים שלהן". בויד קרא לחברות לגלות שקיפות רבה יותר, וציין כי רבות מהן מאפשרות שורה של בונוסים למנהלים, כגון מטוס פרטי, שעליהם הן נמנעות מדיווח.

צילום: בלומברג


