$
נדל''ן

שלמה אייזנברג מכר חלק מפרויקט כתר דוד בירושלים ב-55.5 מיליון שקל

חברת ישרס שבשליטתו מכרה את זכויותיה בבניין משרדים המהווה חלק מהפרויקט. בעקבות העסקה צפויה ישרס לרשום רווח של כ-25 מיליון שקל

שי פאוזנר 13:45 03.06.10

 

חברת הנדל"ן ישרס, בשליטתו של שלמה אייזנברג, חתמה על הסכם למכירת זכויותיה של חברת הבת סדיר נדל"ן בבניין משרדים שהינו חלק מפרויקט כתר דוד בירושלים תמורת 55.5 מיליון שקל. בעקבות העסקה צפויה ישרס לרשום רווח של כ-25 מיליון שקל.

 

הפרויקט כולל שלושה בניינים בני 8-6 קומות המכילים 200 דירות יוקרה, וכן פארק עם בריכת שחייה ומגרשי ספורט. אייזנברג ניהל בעבר מאבק לקבלת אישורי בנייה לתוכנית המקורית במקום. הפרויקט ממוקם במיקום רגיש יחסית - סמוך למתחם ימק"א בקרבת חומות העיר העתיקה. הייזום בוצע טכנית על ידי רסקו מקבוצת ישרס.

 

העיסקה בירושלים היא עסקה בולטת שנייה של ישרס בחודשים האחרונים. בינואר השנה השלימה הקבוצה של אייזנברג מכירה של מגרשים בעתלית של כ-80 מגרשים לבנייה פרטית. העסקה גררה אחריה מאבק משפטי שהסתיים בכך שקבוצת רכישה קנתה מרסקו את
המגרשים תמורת 21 מיליון שקל, לאחר שנאלצה להוסיף למחיר כמיליון שקל על פי החלטת בית המשפט.

 

אייזנברג נמצא כיום בהליך להצלת חברת אוסיף שבשליטתו. החברה אמורה להשלים עד סוף החודש תשלום של 620 מיליון שקל לבנק לאומי ולבעלי האג"ח שלה. השבוע התקבל אישורם של 54% מבעלי האג"ח להסדר חוב בהיקף של 74 מיליון שקל, שהציעה אוסיף למחזיקי אג"ח מסדרה ה'.

 

x