סך הנכסים של 11 חברות הליסינג הגדולות: 19.54 מיליארד שקל
לפי סקירת דן אנד ברדסטריט חברת הליסינג הגדולה ביותר היא שלמה sixt עם סך נכסים של כ-6 מיליארד שקל. אחריה אלדן ואוויס
היקף הנכסים הנוכחי של 11 חברות הליסינג הגדולות עומד על 19.54 מיליארד שקלים. כך עולה מסקירה שפירסמה על הענף חברת דן אנד ברדסטריט (D&B). לפי ההערכות בדן אנד ברדסטריט, בשנת 2009 עמד מספר הרכבים בשוק הליסינג על היקף מוערך של כ-200 אלף.
חברת הליסינג הגדולה ביותר היא חברת שלמה sixt עם סך נכסים של כ-6 מיליארד שקל, סך ההשקעות בכלי רכב של כ-4.7 מיליארד שקל והון עצמי של כ-676 מיליון שקל. חברת אלדן מדורגת כבשנה שעברה במקום השני עם שווי נכסים של כ-2.9 מיליארד שקל.
ב-2010 התקדמה אוויס למקום השלישי לעומת המקום הרביעי שבו היתה בשנה שעברה. לחברה נכסים בשווי של כ-2.45 מיליארד שקל, כ-2.05 מיליארד שקל השקעות בכלי רכב וכ-499 מיליון שקל הון עצמי שרשמה החברה.
החברה הרביעית היא אלבר עם נכסים בשווי של 2.068 מיליארד שקל, השקעות בכלי רכב בסך של כ-1.63 מיליארד שקל והון עצמי של כ-306 מיליון שקל. במקום החמישי מדורגת חברת הרץ עם נכסים בסך של כ-1.55 מיליארד שקל, 123.5 מיליון שקל הינו אשראי לציבור ו-1.32 מיליארד שקל הינם השקעות בכלי רכב.
בדן אנד ברדסטריט ציינו כי ב-2009 פעלו חברות הליסינג לצמצום צי כלי הרכב במסגרת צעדים לטיוב תיקי הלקוחות. טיוב שהתבטא בסיום חוזים מול לקוחות גדולים אשר שולי הרווח בעסקה איתם הוא נמוך לצד העלאת מחירים של חוזים חדשים.


