$
נדל''ן

דלק נדל"ן מכרה חלקה בקניון רמלוד ב-60 מיליון שקל

נחמיה קפלן ירכוש חלקה של החברה בקניון תמורת 40 מיליון שקל. דלק ישראל תרכוש את תחנת הדלק הסמוכה לקניון תמורת 20 מיליון שקל

שי פאוזנר 12:04 21.04.10

 

חברת דלק נדל"ן, בניהולו של ערן מיטל, ממשיכה לממש נכסים. החברה מדווחת כי חתמה על שתי עסקאות במסגרתן תממש את חלקה (50%) בקניון רמלוד ובתחנת דלק הסמוכה לו, בתמורה כוללת בסך של כ-59.5 מיליון שקל.

 

האחזקה בקניון ובתחנת הדלק רשומה בספרי דלק לפי שווי של כ-55 מיליון שקל. בכך משלימה החברה מימוש נכסים בהיקף של למעלה מ-800 מיליון שקל בשלושה חודשים.

 

המכירה האמורה מורכבת משתי עסקאות. עסקה אחת, במסגרתה תמכור דלק נדל"ן את האחזקה בקניון רמלוד לשותפה בנכס, נחמיה קפלן, תמורת כ-40 מיליון שקל. במסגרת העסקה השנייה, ימכרו דלק וקפלן, יחד, את תחנת הדלק הצמודה לקניון, לדלק ישראל, מקבוצת דלק, תמורת כ-19.5 מיליון שקל.

 

לאור המכירה לצד קשור - דלק ישראל - השלמת מכירת תחנת הדלק על-ידי דלק נדל"ן והשותף בנכס, נחמיה קפלן ובהמשך לכך, השלמת מכירת החלק בקניון, כפופים לאישורן של האסיפות הכלליות של בעלי המניות דלק נדל"ן ושל דלק ישראל.

 

קניון רמלוד ממוקם ממערב לצומת אחיסמך, בחלק הצפון-מזרחי של העיר רמלה ובסמוך לגבול בין רמלה לעיר לוד. הקניון, שהקמתו הושלמה בשנת 2000, משתרע על פני שטח בנוי של כ-13 אלף מ"ר. בין השוכרים הבולטים בקניון: שופרסל, סופר פארם, הבנק הבינלאומי ורשתות אופנה מובילות.

 

חלק מאסטרטגיה חדשה של החברה

 

ערן מיטל, מנכ"ל דלק נדל"ן, מסר כי העיסקה היא חלק מאסטרטגיה חדשה של החברה, הכוללת מימוש של הנכסים המניבים בישראל ושל נכסים בחו"ל שמיצו את עצמם, לצד ההתמקדות בפעילות הבינלאומית של DGRE, ובפיתוח פעילות הייזום למגורים של דנקנר השקעות. עסקה זו מצטרפת לעיסקאות נוספות שביצענו בחודשים האחרונים על פי שווי שאינו נופל משווי הנכסים בספרים, ושסייעו לנו לשפר את נזילותה החברה ואת מצבה הפיננסי".

 

נזכיר כי לפני כחודש דיווחה דלק נדל"ן על מכירת בניין "Place Elgin" בקנדה תמורת כ-172 מיליון שקל. מכירה זו התווספה למכירת האחזקה בקניון "סנטר הגליל" בראש פינה תמורת כ-70 מיליון שקל, ולמימוש האחזקות במניות חברת מבני תעשיה תמורת כ-300 מיליון שקל.

x