$
כלכליסט-טק

בקרוב: פרסומות בטוויטר

שירות המיקרו-בלוגינג מציג לראשונה מודל עסקי: על פי התוכנית, ישולבו פרסומות טקסטואליות בתוצאות החיפוש באתר, אך לא ברצף ההודעות של המשתמשים - בדומה לשיטת הפרסום בגוגל

אבנר קשתן 16:04 28.02.10

 

לאחר שנים של פעילות ללא רווחים, צפוי שירות המיקרו-בלוגינג טוויטר לשלב בקרוב פרסומות באתר, במודל הדומה לפרסום בתוצאות החיפוש בגוגל. כך חושף בלוג הטכנולוגיה All Things Digital.

 

על פי מקורות אשר תודרכו בנושא על ידי אנשי טוויטר, פרסומות יוצגו לצד תוצאות החיפוש באתר ובהקשר למונחי החיפוש שהוקלדו, בדומה למודל הפרסום של מנועי החיפוש הגדולים. הפרסומות יהיו מודעות טקסט שייראו כהודעות טוויטר - הודעות קצרות בנות 140 תווים, והן ישולבו באתר החיפוש של טוויטר ובתוכנות צד-שלישי אשר משתמשות בשירותי החיפוש. עם זאת, הפרסומות לא ישולבו ברצף ההודעות הרגיל, ולא יתחזו להודעות אמיתיות.

 

שאלות רבות עדיין נשארו פתוחות במימוש תוכנית הפרסום של טוויטר, כגון עלות הפרסום והיעילות שלו, בהתחשב בכך שלטוויטר יש מידע מצומצם על הגולשים ועל כוונותיהם לעומת גוגל, שמשתמשת בהיסטוריית החיפוש ובמידע נוסף שהיא שומרת על הגולשים כדי להתאים להם פרסומות. עם זאת, מודל המודעות הטקסטואליות אחראי לכ-60% מרווחיה השנתיים של גוגל, העומדים על כ-20 מיליארד דולר.

 

בשנה שעברה הודיע ביז סטון, ממייסדי טוויטר, שהחל ברבעון האחרון של 2009 יגובש מודל עסקי להפקת רווחים מהשירות הפופולרי, אשר צבר תאוצה ומיליוני משתמשים לאורך השנה, אך נותר חינמי וללא תוכנית עסקית. בסוף 2009 החלה טוויטר לגבות תשלום ממנועי החיפוש הגדולים על גישה לזרם ההודעות שלה, על מנת לאפשר חיפושים על עדכונים בזמן אמת.

 

בטוויטר לא הגיבו באופן רשמי לפרסומים, אולם לפני כשבוע ציין אנמיטרה באנרג'י, ראש מחלקת הפיתוח העסקי של טוויטר, כי החברה צפויה להכריז על תוכנית הפרסום בכנס SXSW בתחילת חודש מרץ, אך מאוחר יותר הודיע שמדובר בכוונות כלליות, וכי לא התכוון להתחייב על תאריך מדויק.

x