מיקרון רוכשת את נומוניקס; לא צפוי שינוי בסטטוס המפעל בקריית גת
מנכ"ל המפעל יונתן ונד כינס את העובדים במפעל בקריית גת, שהשיק באחרונה פס ייצור חדש, ועדכן אותם בעיסקה
מיקרון טכנולוגיות הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת נומוניקס, שלה מפעל גדול בישראל, בעסקת מניות המעריכה את שווי החברה הפרטית ב-1.27 מיליארד דולר. יצרנית השבבים העריכה שבזכות רכישת נומוניקס, מיזם משותף של STMicroelectronics ואינטל, היא תזכה לעלייה בהיקף הייצור העולמי וגישה למאגר לקוחות חדש.
הוול סטריט ג'ורנל מדווח שתחת תנאי ההסכם, מיקרון תנפיק לפחות 140 מיליון מניות לבעלי המניות של נומוניקס. "רכישת נומוניקס מאחדת שני מובילים בתחום ייצור שבבי הזיכרון וממקמת את מיקרון כך שתוכל להציע את הפתרונות המקיפים והחסכוניים ביותר בתעשייה לטווח רחב של לקוחות ושווקים", הכריז יו"ר ומנכ"ל מיקרון סטיב אפלטון. "אנחנו חושבים שבהחלט נהיה יצרני שבבי הזיכרון השניים בגודלם. בוודאי שסמסונג תישאר חזקה, אך אנחנו נתחיל להבדיל את עצמנו ביתר שאת משאר התעשייה".
מיקרון, היצרנית האמריקאית היחידה של שבבי הזיכרון מסוג DRAM מקווה שהעסקה תעלה את תחזית ההכנסות שלה כבר בתחילת שנת הכספים הבאה, שתסתיים באוגוסט 2011. בדצמבר רשמה מיקרון רווח רבעוני ראשון מזה שלוש שנים, בעקבות עליית נפח המכירות והמחירים.
"נכס חשוב"
בנומוניקס, שלה מפעל גדול בישראל, לא הגיבו רשמית לידיעה. מנכ"ל המפעל יונתן ונד כינס את העובדים ועדכן אותם בעיסקה. מקורבים לחברה אמרו כי לא צפוי שינוי בסטטוס המפעל. "עובדי החברה בטוחים כי ימשיכו לתפקד כאחד המפעלים המובילים בעולם לאחר הרכישה. מיקרון ראה במפעל נכס חשוב".
מפעל נומוניקס בקריית גת, המייצר שבבי פלאש, קיבל לאחרונה השקעה של 20 מיליון דולר להשלמת פס ייצור חדש. החברה נולדה במשבר שחוותה אינטל בשנת 2006. זו גילתה כי תחום הפלאש אינו מייצר עבורה יתרון תחרותי, וממילא השחיקה ברווחיותו אינה תורמת לשורת הרווח שלה. כך, המפעל שעד אז השתייך לאינטל וכונה FAB 18 עבר לחברת נומוניקס, וכיום הוא מכונה FAB1.
FAB 1 נחשב כיום מפעל הדגל של נומוניקס העולמית, והוא מייצר שבבי פלאש בטכנולוגיה של 65 ננומטר. באמצע השנה יחנוך המפעל קו ייצור של טכנולוגיית 45 ננומטר, בהשקעה כוללת של 60 מיליון דולר, מתוכם 20 מיליון דולר מאז יולי, עם ההתאוששות במצב הרוח הכלכלי.
המפעל מתמחה בשבבי פלאש מסוג NOR, רכיבי זיכרון מהירים המשמשים בעיקר טלפונים סלולריים. שבבים שיוצרו בקריית גת ניתן למצוא בטלפונים הסלולריים של נוקיה, סמסונג, מוטורולה, LG, סוני אריקסון ואפילו באייפון.


