האם רעיון "רשות התקשורת" יוצא מהקפאה?
הפיכת גורף הרגולציה לתחום התקשורת לישות לא פוליטית צפויה להגיע לשולחנו של ראש הממשלה, לאחר שבעת האחרונה האיץ השר כחלון את הפעילות בנושא
בשבועות האחרונים מגבשים במשרד התקשורת הצעת חוק שאם תתקבל צפוייה לשנות את מבנה הסדרת שוק התקשורת. על פי הצעת החוק שמנסה לקדם שר התקשורת, משה כחלון, תוקם "רשות תקשורת" שתעסוק בהסדרת התחום, והיא תחליף את משרד התקשורת.
הגוף אמור להיות דומה לרשויות דומות באיחוד האירופאי ובארצות הברית, שחבריו מורכבים מנציגי הממשל ונציגי ציבור, וממונים על בסיס מקצועי ולא פוליטי. הצעת החוק צפויה להגיע בקרוב לשולחנו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ולאחר אישורו העקרוני צפויים דיונים מול משרדי ממשלה נוספים באשר למשמעויות המהלך. באם הדיונים ישאו פרי, יחל הליך חקיקה מוסדר.
עם זאת, ניסיון העבר מלמד כי גם ניסיון זה להאיץ את התהליך אינו מבטיח כי בסופו של דבר הוא לא יעצר שוב. למרות שכחלון פועל לכאורה לטובת מהלך שעשוי להותירו חסר משרה, ספק אם ניתן יהיה להשלים את המהפיכה כבר בקדנציה שלו בתפקיד.
נושא רשות התקשורת הועלה כבר בשנת 2002, ולאחר גיבוש צוות בין משרדי, שכלל נציגים ממשרדי התקשורת, המשפטים, החינוך והתרבות ומשרד האוצר הוצג תזכיר חוק שביקש לגבש את מבנה רשות התקשורת ותחומי אחריותה.
אולם מאז ועד היום לא קודם הנושא באופן מהותי, בעקבות ויכוחים בין משרדי הממשלה המעורבים, אליהם הצטרף בשלב מסויים גם משרד התעשיה והמסחר, והיועץ המשפטי לממשלה. גם תחלופת הממשלות והשרים במשרדים השונים בעשור האחרון לא סייעה להגשמת התוכנית המקורית.
השר כחלון התבטא מאז כניסתו לתפקיד כי בכוונתו להתניע מחדש את התהליך, בהבינו כי לתחום התקשורת נדרשת ראייה ארוכת טווח, והמבנה הנוכחי של רשויות ההסדרה בתחום מותיר נושאים רבים מפוזרים בין משרדים שונים, וכאמור גם כפוף לתחלופת השלטון התדירה בישראל בשנים האחרונות. נושא רשות התקשורת נידון גם במהלך הכנת חוק ההסדרים שעבר בחודש יוני האחרון, אולם שר התקשורת כחלון התנגד למתווה הרכב המועצה שהסתמן מהדיונים, שנתן רוב משמעותי לנציגי הממשלה לעומת מיעוט נציגים מטעם הציבור.


