$
משפט

נעמי רגן עותרת נגד לשכת עוה"ד

טוענת שהלשכה לא טיפלה כראוי בתלונות שהגישה נגד עו"ד גלעד קורינאלדי, שייצג את הסופרת מיכל טל בתביעה נגדה בטענה לגניבה ספרותית

ענת רואה 07:3901.02.10

הסופרת נעמי רגן הגישה אתמול (א') עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד לשכת עורכי הדין, שלטענתה לא טיפלה כראוי בשתי תלונות שהגישה לה נגד עו"ד גלעד קורינאלדי.

 

עו"ד קורינאלדי ייצג את הסופרת מיכל טל, בתביעה שהגישה ב-2007 נגד רגן, בה טענה כי רגן העתיקה ממנה

לכאורה מוטיבים מספרה The Lion and the Cross ועשתה בהם שימוש בספרה של רגן "בידך אפקיד רוחי". רגן טוענת כי התביעה, שעדיין מתבררת, מופרכת.

 

התלונה הראשונה עוסקת בבקשה למתן עיקולים שהגיש עו"ד קורינאלדי בשם טל נגד רגן שיוצגה בהליך ע"י עו"ד תמיר גליק ממשרד ליבליך מוזר. לטענת רגן, קורינאלדי ביסס את הבקשה בטענה שלא ניתן לאתר אותה (את רגן) בכדי למסור לה כתבי בית דין, ולכן יש חשש שהיא תבריח כספים ורכוש.

 

לטענתה, בעקבות ההצהרה השקרית לשיטתה מצד קורינאלדי בית המשפט הוציא צו עיקול על רכושה, אשר סוקר בהרחבה בתקשורת ובוטל רק בהמשך ולאחר שפעלה בעניין. רגן טוענת כי יומיים לפני הגשת אותה בקשה ע"י קורינאלדי הוא יצר קשר טלפוני עם בעלה באמצעות הטלפון הנייד שלו, כך שאין שחר לטענתה כי לא הצליח לאתרה. לטענתה קורינאלדי עשה ניסיון נפסד להציג אותה כמעין עבריינית נמלטת שמתכוונת להבריח נכסים ומדובר במצג כוזב העולה לכדי שיבוש הליכי משפט ועדות שקר.

 

התלונה השנייה עניינה "מכתב מאיים" כהגדרת רגן שקיבלה מעו"ד קורינאלדי, בו לטענתה איים עליה שיגרום להכפשת שמה בכלי התקשורת, בין היתר באמצעות אתר אינטרנט מיוחד שיוקם לצורך כך. לטענתה "באצטלה של מכתב התראה משפטי" שיגר אליה קורינאלדי מכתב בו הציע לה להגיע לפשרה במסגרתו היא תשלם סכום מסוים ושני הצדדים יתחייבו לשמירת סודיות. בשולי המכתב נטען כי נכלל איום מפורש בנוסח: "גורלך בידך. שמך הטוב כמו גם עתיד יצירתך מוטל עתה על כך המאזניים", וכי אם לא תנצל "חלון הזדמנויות קצר" ו"5 ימי חסד" תצא הודעה מפורטת לגופי התקשורת בישראל ובחו"ל.

 

לטענת רגן, התלונה השנייה הובילה להחלטת ועדת האתיקה במחוז ירושלים להסתפק בהערה מבלי להעמיד את קורינאלדי לדין משמעתי, ומדובר לטענתה בהחלטה בלתי סבירה בעליל הנוגדת את כלל האתיקה האוסר על עורכי דין להשמיע איומים בפנותם לצד שכנגד.

 

בעתירה המנהלית שהוגשה באמצעות עו"ד אלי הלם נטען כי העתירה אינה נגד נכונות ההחלטה של ועדת האתיקה אלא על כך שהוועדה גנזה את התיק מבלי לדון בתלונה.

 

רגן מגדירה את הטיפול של שתי ועדות האתיקה בלשכה - הוועדה במחוז ירושלים וועדת האתיקה הארצית כ"הססני ורופס". לטענתה, קורינאלדי הגיש בסופו של דבר תגובה מפורטת לתלונה, ובהמשך אף שכר את יו"ר ועד מחוז ירושלים הקודם, עו"ד יוסף תוסיה-כהן, כדי שייצגו בפני הוועדה המחוזית והגיש באמצעותו בנובמבר 2008 תגובה נוספת שאינה מחדשת ואינה מוסיפה דבר. בחלוף שנה וחצי מהגשת התלונה היא קיבלה הודעה על גניזתה.

 

לטענת רגן, בטרם פנייה לבית המשפט היא פנתה גם לוועדת האתיקה הארצית בתפקידה כ"קובל נוסף", וכי גם לוועדה הארצית לקח כשנה לדון בתלונה וכי גם הוועדה הארצית החליטה לגנוז את התלונה.

 

עו"ד קורינאלדי מסר בתגובה כי: "הסוגיה שעל הפרק איננה החלטת הוועד המרכזי שהצטרפה להחלטת ועדת האתיקה הארצית וועדת האתיקה של מחוז ירושלים שדחו פעם אחר פעם את טענותיה של הגב' רגן וגנזו התלונה. בלב העניין עומדת פרשה חמורה של חשד לכאורה של גניבה ספרותית. עניין לנו בשלוש יוצרות שונות הטוענות שקטעים מיצירותיהם, עמלן וקניינן הרוחני מצאו דרכם לשלוש ספרים שונים של הגב' רגן. הניסיון להלך אימים על פרקליט במטרה "להוריד אותו" מתיק בו הוא מטפל לא יצלח, והוא בניגוד לשליחות ולחובה המקצועית כלפי הלקוח בה מחויב כל עורך דין".

 

מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה כי "העתירה המוזכרת טרם הגיעה למשרדי לשכת עורכי הדין".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x