$
כלכליסט-טק

האם גם מיקרוסופט מפתחת סמארטפון משלה?

על פי מקורות שונים, ענקית התוכנה תשיק עוד השנה סלולרי משלה. המכשיר יופעל בגרסה 7 של מערכת ההפעלה וינדוס מובייל, שתוצג בחודש הבא בתערוכת הסלולר השנתית בברצלונה

יוסי גורביץ 14:28 27.01.10

 

מיקרוספוט צפויה להוציא עוד השנה סמארטפון משלה, שככל הנראה יופעל בגרסה מתקדמת של מערכת ההפעלה הסלולרית שלה, וינדוס מובייל. כך דיווח אמש (ג') אתר cnet. מיקרוסופט סירבה להגיב על הידיעה.

 

השמועות על סלולרי של מיקרוסופט נפוצות כבר שנים, אך לדברי cnet הידיעה אושרה על ידי כמה מקורות. על פי הדיווח, המכשיר לא יתבסס על ה-Zune, נגן המוזיקה של מיקרוסופט, כפי שהעריכו מוקדם יותר, אך יכיל אפשרות להתממשקות בינו ובין הנגן. הטלפון של מיקרוסופט צפוי להמשיך את קו מכשירי ה-Sidekick של ספקית הסלולר האמריקאית T-Mobile – סדרה שמשכה תשומת לב לאחרונה, לאחר שנמחק מאגר המידע של משתמשיה, שאוחסן על שרתיה של מיקרוסופט.  

 

בנוסף, מיקרוסופט צפויה להכריז במהלך כנס הסלולר השנתי בברצלונה, שייערך באמצע החודש הבא, על גרסה חדשה של מערכת ההפעלה הסלולרית שלה – וינדוז מובייל 7. הגרסה החדשה התעכבה במשך זמן רב, ומיקרוסופט הציגה כתחליף לפני כמה חודשים את מובייל 6.5. העיכוב נתפס כאחד הגורמים העיקריים לכך שמערכת וינדוז מובייל מאבדת נתח שוק; יצרנית הסלולר LG, למשל, הודיעה לאחרונה על אימוץ מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל כתחליף, אף שלפני כשנה היא חתמה על חוזה עם מיקרוסופט.  

x