בונים על ירושלים: 4 פרויקטים חדשים יוצאים לדרך
אחרי מיעוט התחלות הבנייה בעקבות המשבר, מסתמן שינוי מגמה בבירה. מאות דירות ייבנו, ביניהן גם דירות קטנות
בשנים האחרונות בנו קבלנים רבים בירושלים פרויקטים יוקרתיים שהתבססו על קהל תושבי החוץ. המשבר הכלכלי העולמי פגע קשות בקהל יעד זה, והתוצאה המיידית היתה הקפאת פרויקטים ומיעוט בהתחלות בנייה חדשות. כעת נראה שהמצב בירושלים מתחיל להשתפר. אחד הסממנים להפשרת השוק מתבטא ביציאה לדרך של פרויקטים חדשים בעיר בתקופה האחרונה.
חברת בוני התיכון למשל, החלה בימים אלה בשיווק פרויקט "TOP ארנונה", בצמוד לשכונת ארנונה הוותיקה בעיר. במסגרת הפרויקט עתידות להיבנות 340 דירות בבניינים בני 12 ו־10 קומות. בפרויקט ייבנו דירות 3, 4, 4.5 ו־5 חדרים, דירות גן ופנטהאוזים. מחיר דירת 4 חדרים בפרויקט, 110 מ"ר, עומד על החל מ־1.7 מיליון שקל, ומחיר דירת 5 חדרים, 129 מ"ר, עומד על החל מ־1.93 מיליון שקל.

חברה נוספת שמתחילה בשיווק פרויקט במרכז ירושלים היא מ. אביב מפעלי בנייה. מדובר בפרויקט "לב העיר" הממוקם בין מורדות רמת בית הכרם לבין גבעת מרדכי. הפרויקט כולל 330 יחידות דיור בשישה בניינים עם תמהיל דירות בנות 3, 4 ,5 ו־6 חדרים בשטח של 182–95 מ"ר עם מרפסות בשטח של 40-10 מ"ר, דירות גן 4 ו־5 חדרים ופנטהאוזים בני 6 חדרים. מחיר דירת 3 חדרים בפרויקט, 95 מ"ר, עומד על כ־1.55 מיליון שקל, דירת 4 חדרים, 115 מ"ר, תעלה 1.95 מיליון שקל ומחירה של דירת 6 חדרים, 156 מ"ר, יהיה כ־2.9 מיליון שקל.
"ביקוש גבוה בקרב משפרי דיור"
לדברי תמיר לולו, סמנכ"ל השיווק של מ. אביב, "קיבלנו החלטה אסטרטגית להמשיך ולהגביר את הפעילות הנדל"נית של החברה באזור שנהנה מביקוש גבוה בייחוד בקרב משפרי דיור מסורתיים וחילוניים מירושלים והסביבה מכיוון שבמשך שנים רבות לא נבנה פרויקט חדש במרכז העיר". פרויקט נוסף שנפתח לשיווק בעיר שייך לחברת משהב שהחלה בשיווק שלב ב' של שכונת הקוטג'ים בפרויקט "משכנות גבעת זאב". מדובר ב־18 קוטג'ים בני 6 חדרים עם מרתף בשטח של 194 מ"ר הבנויים על מגרשים של עד 300 מ"ר. מחיר קוטג' בפרויקט עומד על 1.75 מיליון שקל.
גם אפריקה מגורים החליטה לאחרונה כי הגיע הזמן לחידוש הפעילות בבירה והתחילה לשווק את פרויקט "7 Kook ST" בירושלים. הפרויקט, הנמצא בבעלות משותפת של אפריקה (כ־80%) ושל חברת שיינפלד (כ־20%), משלב מגורים ומלונאות במרכז העיר.
בפרויקט ייבנה בניין בן שמונה קומות שכולל 120 יחידות דיור בנות 2 עד 6 חדרים, ומלון בוטיק שיכלול 11 חדרים בשתי קומות נפרדות וכניסה נפרדת. מחירי הדירות בפרויקט יחלו ב־1.450 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בשטח של כ־70 מ"ר, 2.2 מיליון שקל לדירת 3 חדרים בשטח של כ־103 מ"ר נטו ו־3.5 מיליון שקל לדירת 5 חדרים המשתרעת על שטח של כ־140 מ"ר נטו.
את מגמת השיפור בירושלים ניתן גם לראות בנתונים שפורסמו לאחרונה על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הנתונים, העוסקים במכירת דירות חדשות בעיר, מראים כי ב־2007 נמכרו בעיר 765 דירות חדשות, אולם שנה לאחר מכן, במהלך 2008, שנת המשבר, ירד מספר זה ועמד על 566 דירות חדשות. נתוני 2009 המתייחסים לחודשים ינואר־ספטמבר כבר מעידים על השיפור במכירות כאשר בתקופה זו נמכרו בעיר 687 דירות חדשות.


