$
נדל

הממשלה אישרה: ניתן להוסיף יחידות דיור בין עמודי הבניין

הממשלה אישרה הקלות לתמ"א 38, ביניהן נקבע גם כי יתאפשר יישום התמ"א גם בבניין בו נעשו תוספות בנייה ויוקנו זכויות התוכניות הקיימות כיום גם במקרה בו יהרסו מבנה קיים

דותן לוי 16:2019.01.10

כפי שנחשף ב"כלכליסט", הממשלה אישרה הבוקר (ג') הקלות בתוכנית לחיזוק מבנים לרעידות אדמה (תמ"א 38) שנועדו לתמרץ את יישום התוכנית ולהגדיל משמעותית את מספר המבנים במדינה שיוכלו לעמוד ברעידת אדמה.

 

ההקלה המרכזית שתוחל על התוכנית, תאפשר הענקת זכויות זהות לזכויות

שמעניקה התוכנית כיום גם כאשר הורסים מבנה קיים. הקלה זו נועדה לסייע במקרים בהם קיימים מבנים ישנים ומטים ליפול אשר חיזוקם בעייתי. יחד עם זאת, אפשרות זו לא תחול במקרה של בניין המיועד לשימור.

 

הקלה נוספת תאפשר את סגירת הקומה ובנייה של יחידות דיור נוספות בבניין בעל קומה מפולשת (השטח הריק שבין העמודים בבנייני הדירות), זאת בנוסף להקמת קומה נוספת למבנה והרחבת יחידות דיור קיימות בבניין. יישום התמ"א יתאפשר כמו כן גם בבניין בו נעשו תוספות בנייה לאחר בנייתו.

 

בתוך כך, יזמים הפעילים בתחום סבורים כי אין בהקלות החדשות בכדי להאיץ את הטיפול בנושא וכי הן אינן מספקות מענה לישובי הפריפריה. לדברי יעקב אנגל, אשר רכש לאחרונה את הפעילות של חברת א.דורי בתחום תמ"א 38, "ההקלות יעזרו אבל הן אינן דרמטיות. הן לא יאיצו את יישום התוכנית, מה שעשוי לסייע זו מודעות הציבור לחשיבות הנושא. דווקא על רקע רעידת האדמה בהאיטי אנחנו מוצפים בימים אלה בפניות", הוא אומר.

 

כך לדבריו, ההקלה שמאפשרת הוספת יחידות דיור אינה משמעותית, כיוון שבערים רבות מאפשרים כבר היום תוספת של למעלה מקומה אחת באמצעות תקנות שנקבעו לצורך העניין.

 

התכנית לחיזוק מבנים נועדה לקדם חיזוק בניינים שהוקמו לפני 1980 מפני רעידות אדמה. תוכנית זו יצאה לדרך לאחר אישור הממשלה בשנת 1995, אך מאז לא הצליחה לענות על ייעודה, וברחבי הארץ בוצעו פרויקטים בודדים של חיזוק מבנים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x