תקדים: עובדים לא הומוגנים יוכלו לתבוע ייצוגית את מעסיקיהם
ביה"ד לעבודה קבע כי השוני בין קבוצת תובעים בעניינים כגון היקף משרה, תקופת עבודה ושיעור השכר, לא צריך למנוע קבלתה כייצוגית
קבוצות עובדים שאינן הומוגניות יכולות לתבוע את המעסיק בתביעה ייצוגית, כך קבע בית הדין הארצי לעבודה בפסיקה תקדימית. בית הדין קיבל את בקשתו של רון תורג'מן, עובד לשעבר בשחק אבטחה, להכיר בתביעתו כתביעה ייצוגית, לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בירושלים דחה את בקשתו. בית הדין הארצי הורה להחזיר את התיק לבית הדין האזורי ולדון בבקשה שוב.
בית הדין הארצי לעבודה קבע, כי השוני בין קבוצת תובעים בתביעה ייצוגית, בעניינים כגון היקף משרה, תקופת עבודה ושיעור השכר, אינו דבר שצריך למנוע את קבלת התביעה לאישור כייצוגית. תורג'מן יוצג על-ידי עוה"ד רם טגל גורודיסקי.
בית הדין הארצי קיבל את טענות עוה"ד גורודיסקי, וקבע כי ככל שהשוני בין תובעים בקבוצת ה"מעוניינים בתביעה" מתבטא בתקופת עבודה, בהיקף משרה או בשיעור השכר, ספק אם המדובר בסיבה שיכולה למנוע אישור תביעה ייצוגיתו. זאת, מן הטעם ששוני זה הינו שוני מובהק וטבוע בקבוצת עובדים של אותו מעסיק, שלעיתים קרובות נבדלת בפרמטרים שכאלו.
בית הדין הארצי קבע עוד, כי ניתן לאשר תביעה ייצוגית גם אם רק אחת מהעילות מתאימה. עוד קבע בית הדין הארצי, כי בית הדין רשאי לשנות את ההגדרה של הקבוצה, אם הדבר נחוץ לצורך אישור התביעה הייצוגית.
עו"ד גל גורודיסקי הסביר, כי חשיבותו של פסק הדין היא בכך שלראשונה מתייחס בית הדין הארצי לטענות הגנה שגורות נגד התביעה הייצוגית, ודוחה אותן. בכך, עושה בית הדין הארצי צעד נוסף לקראת אישורה לראשונה של תביעה ייצוגית בבית הדין הארצי, בעניין הממתין לפסק דין כמעט שנתיים.


