סגור
מצעד הגאווה בניו יורק
מצעד הגאווה בניו יורק ב-2020. יותר מ-2 מיליון צופים (צילום: אם סי טי)

חשש מתגובת טראמפ: חברות ביטלו תרומות למצעד הגאווה בניו יורק

קרוב לרבע מהתורמים למצעד הגאווה השנה בניו יורק ביטלו התמיכה או צמצמו אותה משמעותית, ביניהם ניסאן, פפסיקו, טארגט ומאסטרקרד. בעקבות זאת, יהיו פחות במות, הופעות ומאבטחים ויפגעו גם אירועים אחרים שתוכננו לחודש הגאווה ויוזמות לאורך השנה. "יש עכשיו בלבול רב לגבי מה נחשב מותר ומה עלול לפגוע בעסקים", אמרה מנהלת מרכז לקהילה

המדיניות של דונלד טראמפ מחלחלת גם למצעדי הגאווה. בניו יורק טיימס דיווחו כי קרוב לרבע מהתורמים למצעד הגאווה השנתי בניו יורק ביטלו השנה את התמיכה או צמצמו אותה משמעותית, זאת בטענה לחוסר ודאות כלכלי, וחשש מתגובת הממשל נגד תאגידים הנתפסים כמקדמים את זכויות הלהט"ב וטרנסג'נדרים.
קווין קילברייד, דובר של תנועת Heritage of Pride המפיקה את האירוע, טען כי כמעט כל התורמים הגדולים של המצעד בשנה שעברה צמצמו או ביטלו את התרומה השנה, ביניהם מאסטרקרד, ניסאן, טארגט, פפסיקו וגרנייה. הוא הוסיף כי הביטולים הללו נרשמו בכל רמות התרומות מהגדולות ועד הקטנות. המגמה מהווה מכה לארגון, שגם כך פועל בהפסד פיננסי עוד מלפני המגפה, וצפוי לדווח השנה על גירעון של 750 אלף דולר. לפיכך, הארגון ככל הנראה יצטרך לצמצם ולבטל חלק מהאירועים שתוכננו לחודש הגאווה וכן יוזמות הפועלות לאורך כל השנה.
"הטענה העיקרית ששמענו היא שאנשים מעדיפים לפעול בזהירות מנקודת מבט כלכלית", אמר. "חלק גם ציינו במפורש את החשש מתגובה פוטנציאלית מצד ממשל טראמפ אם התאגיד ייתפס כתומך פומבית ביוזמות הכלה וגיוון (DEI)".
מצעד הגאווה בניו יורק נערך בכל שנה ביוני לציון מהומות סטונוול מ-1969, שנחשבות כאירוע שעורר את התנועה המודרנית לזכויות לקהילה הגאה. בסביבות 25 אלף אנשים משתתפים במצעד ועוד כשני מיליון צופים בו. הירידה בתרומות תיתרגם לפחות במות והופעות, וכן לירידה במספר המאבטחים.
דוברת של ניסאן מסרה בתגובה כי החברה בוחנת את כל הוצאות השיווק שלת "כולל תערוכות מכוניות, תחרויות ספורט ופעילויות בידור אחרות, וזאת כדי למקסם את היעילות".
הירידה בתרומות לא חלה רק על המצעד, אלא גם על ארגונים ואירועים אחרים הקשורים לקהילה. כך, המרכז הקהילתי לקהילת הלהטב"ק במנהטן דיווח על ירידה השנה של כ-30% בהכנסות מצד חברות ותאגידים. לפי מנהלת המרכז, חלק מהתורמים אף ביקשו להישאר אנונימיים הפעם. "יש עכשיו בלבול רב לגבי מה נחשב מותר ומה עלול לפגוע בעסקים", הסבירה.
עם זאת, טראמפ הוא לא האשם היחיד כנראה. נקודת המפנה נחשבת על ידי רבים כחרם על יצרנית הבירה אנהאוזר בוש לאחר שהשתמשה ב-2023 במשפיענית הטרנסג'נדרית דילן מולבני כפרזנטורית. הבחירה בה עוררה זעם בקרב הצרכנים השמרניים, ושישה שבועות לאחר שפרסמה פוסט בעד החברה באינסטגרם, המכירות של באד לייט נפלו בקרוב ל-25%. "הרבה חברות גדולות מעדיפות מאז לקחת תפקיד קטן יותר מחשש לחרם מימין או משמאל", סיכם מאט סקאלרוד, נשיא פינק מדיה, המתמחה בשיווקו לקהילת הלהטב"ק.