$
כלכלה ומדיניות

ארה"ב: בית הנבחרים אישר תוכנית הסיוע ב-1.9 טריליון דולר

היוזמה אושרה ברוב של 219 תומכים מול 212 מתנגדים, ועתה תעבור לאישורו של הסנאט שיחל לדון בה בשבוע הבא; ההערכות הן שתאושר לבסוף גרסה מעט שונה של התוכנית, כולל ביטול הסעיף שמעלה את שכר המינימום לעובדים פדראליים ל-15 דולר לשעה

חדשות חוץ 10:2327.02.21

בית הנבחרים האמריקאי אישר היום (שבת) את חבילת התמריצים בגובה 1.9 טריליון דולר לסיוע למשבר הקורונה. ההצעה תעלה להצבעה גם בסנאט, כשהמטרה של הדמוקרטים היא להשיג סיוע נוסף לפני שיפוג התוקף של התוכנית להגדלת דמי האבטלה.

 

 

 

חבילת הסיוע היא היוזמה החוקתית הגדולה הראשונה מצד ממשל ביידן. היא אושרה בבית הנבחרים ברוב של 219 מול 212 מתנגדים. חברי בית הנבחרים הצביעו בהתאם למדיניות המפלגות שלהם, מלבד שני דמוקרטים שהצביעו נגד התוכנית ביחד עם הרפובליקנים. על מנת שהחבילה תעבור בסנאט יש צורך שכל הדמוקרטים יצביעו בעדה.

 

 

הנשיא ביידן הנשיא ביידן צילום: אי פי איי

 

הדיונים על אישור חבילת הסיוע בסנאט ייצאו לדרך בשבוע הבא, וקרוב לוודאי שבסופו של דבר תאושר גרסה מעט שונה של ההצעה, שתצטרך לעלות שוב להצבעה בבית הנבחרים.

 

החבילה שאושרה בבית הנבחרים כוללת מענק של 1,400 דולר לבוגרים ולילדים. עם זאת, אנשים המרוויחים מעל 100 אלף דולר לא יהיו זכאיים למענק. כמו כן, החבילה כוללת תוספת של 400 דולר בשבוע לדמי האבטלה עד ה-29 באוגוסט, וכן הארכה של התוכנית שמאפשרת למיליוני מובטלים נוספים להיות זכאים לדמי אבטלה. בנוסף היא מאריכה גם את הטבת המס לילדים שמעניקה למשפחות עד 3,600 דולר לילד בשנה, הקצאה של 20 מיליארד דולר לתוכניות חלוקת החיסונים ו-50 מיליארד דולר לבדיקות ולאיתור מגע של החולים, 350 מיליארד דולר בסיוע לרשויות מקומיות ולמדינות, 25 מיליארד דולר לסיוע בתשלומי שכירות, 170 מיליארד דולר לבתי ספר ומכללות לכיסוי עלויות הפתיחה מחדש וסיוע לסטודנטים, וכן העלאת שכר המינימום לעובדים פדראליים ל-15 דולר לשעה. אולם סעיף זה כנראה יבוטל בתוכנית שתעלה להצבעה בסנאט.

 

לפי הדמוקרטים, התוכנית חיונית כדי לזרז את קצב חלוקת החיסונים, צעד מהותי להשתלטות על המגפה, ולסייע למשקי הבית בתקופה שבה כ-19 מיליון אנשים מקבלים דמי אבטלה. "הזמן לפעולה נחרצת עבר כבר מזמן", הגיבה יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי, "תכנית החילוץ של הנשיא ביידן היא הפעולה הנחרצת הזו".

 

מנגד, הרפובליקנים מתנגדים לסכום הגבוה ובעיקר מעבירים ביקורת על המענקים האישיים והסיוע למדינות ולרשויות מקומיות. קווין מק'ארתי, מנהיג המיעוט הרפובליקני בבית הנבחרים טען כי "זו אינה חבילת סיוע", אלא "פשוט לזרוק כסף בלי לקחת אחריות".

x