$
כלכלה ומדיניות

יו"ר ה-FDA מטיל ספק בדברי טראמפ: "איני יכול לחזות מתי החיסון לקורונה יהיה זמין"

ד"ר סטיבן האן, ראש מנהל המזון והתרופות האמריקאי, הטיל ספק בהצהרתו של נשיא ארה"ב כי צפוי חיסון לקורונה עוד השנה. "ההבטחה היחידה שלנו לעם האמריקאי היא שנקבל החלטה על החיסון המבוססת על הנתונים והמדע ותתייחס לבטיחות וליעילות של החיסון", הדגיש

שירות כלכליסט 12:2906.07.20

ד"ר סטיבן האן שעומד בראש מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) הטיל ספק בהצהרתו של הנשיא דונלד טראמפ כי צפוי חיסון לקורונה עוד השנה. "איני יכול לחזות מתי חיסון יהיה זמין", אמר האן בראיון לרשת ABC האמריקאית, והוסיף כי פיתוח החיסון תלוי "בנתונים ובמדע". הוא אמר את הדברים בתגובה לטענתו של טראמפ כי פתרון של חיסון למגיפה יהיה זמין הרבה לפני סוף השנה. "אנחנו משתמשים בגאונות המדעית של המדינה, וקרוב לוודאי שיהיה לנו פתרון תרופתי ו/או חיסון הרבה לפני סוף השנה", אמר טראמפ בסוף השבוע בנאום לרגל יום העצמאות האמריקאי.

 

 

 

 

חיסון לקורונה חיסון לקורונה צילום: איי אף פי

 

האן הודה בראיון כי המאמצים לפיתוח החיסון מתקדמים אמנם בקצב חסר תקדים, אך לא סיפק לוח זמנים מתוכנן. "ההבטחה היחידה שלנו לעם האמריקאי היא שנקבל החלטה על החיסון המבוססת על הנתונים והמדע ותתייחס לבטיחות וליעילות של החיסון", הדגיש. בראיון נפרד לרשת CNN סרב האן להגיב על טענתו של טראמפ כי ב-99% מהמקרים הקורונה היא "לא מזיקה בכלל". "אני לא נכנס לשאלה מי צודק ומי טועה", ענה.

 

בשלב זה יש לפחות 120 תכניות לפיתוח חיסון, כשבחלק מהמקרים המאמצים כבר בשלב הניסויים הקליניים. ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה הראשי בארה"ב למחלות זיהומיות, טען בשבוע שעבר כי היעילות והבטיחות של חיסון לקורונה תתגלה בתחילת החורף. לדבריו, מספר ניסויים קליניים יכנסו החודש לשלבים המתקדמים של הניסויים לקראת אישור. "נוכל לפחות לדעת אם אנחנו מתמודדים עם חיסון יעיל ובטוח עד תחילת החורף או תחילת 2021", אמר.

 

ד"ר סטיבן האן, יו"ר FDA ד"ר סטיבן האן, יו"ר FDA צילום: איי אף פי

 

עם זאת, המספר הרב של ניסויים למציאת חיסון גורמים לכך שהחברות מתקשות לאתר מתנדבים שייקחו בהם החלק. בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי החברות בארה"ב החלו לנסות לגייס משתתפים בבתי מרקחת, בכנסיות ואפילו מקרב בני המשפחה של העובדים. בניסויים הקליניים חייבים להשתתף מספיק מטופלים מאזורים שונים בארה"ב וממדינות אחרות על מנת שניתן יהיה למדוד את יעילות החיסון והתרופות. "לא רק שעלינו למצוא מספר מסוים של מתנדבים, אלא עליהם להגיע מאזור שבו הנגיף מתפשט, אחרת לא נוכל ללמוד כלום על היעילות של החיסון", הסביר פרנסס קולינס שעומד בראש המכון הלאומי לבריאות בארה"ב.

x