$
כלכלה ומדיניות

בריטניה צללה לתחתית דירוג הצמיחה של כלכלות ה-G7

כלכלת בריטניה התכווצה ב-0.2% ברבעון השני של השנה - לראשונה מאז 2012 - על רקע אי הוודאות בנוגע לברקזיט. צמיחתה של קנדה הייתה הגבוהה ביותר בתקופה זו מבין שבע הכלכלות המתועשות הגדולות - 0.9%. ב-2014 הייתה בריטניה בראש הדירוג

שירות כלכליסט 09:5731.08.19

בריטניה ירדה לתחתית דירוג הצמיחה מבין כלכלות ה-G7 על רקע אי הוודאות שגורם הברקזיט, שפגעה בכלכלתה בחודשים האחרונים.

 

כל הכלכלות המפותחות האחרות הציגו ביצועים טובים יותר ברבעון השני של השנה, נתון שאושר ביום שישי לאחר שקנדה הייתה האחרונה לדווח על נתוני התמ"ג שלה עבור התקופה שבין אפריל ליוני 2019. צמיחתה של קנדה הייתה הגבוהה ביותר בתקופה זו - 0.9%, בעוד אלה של ארה"ב ויפן היו 0.5% ו-0.4% בהתאמה.

 

בריטניה כאמור נמצאת בתחתית הרשימה, עם צמיחה שלילית של 0.2% ברבעון השני - לראשונה מאז 2012 -  ומעליה גרמניה שכלכלתה התכווצה באותה תקופה ב-0.1%, בעוד כלכלת צרפת צמחה ב-0.3%. כלכלת איטליה נשארה ללא שינוי בגודלה, ורשמה צמיחה של 0%.

 

ב-2015 הודיע בגאווה חבר הפרלמנט לשעבר ג'ורג' אוסבורן שבריטניה "צומחת מהר יותר מכל כלכלה מפותחת אחרת", לאחר שבריטניה עמדה בראש דירוג הצמיחה של מדינות ה-G7 ב-2014, אך לא ניתן עוד להתגאות בנתונים דומים.

ר"מ בריטניה בוריס ג'ונסון ר"מ בריטניה בוריס ג'ונסון צילום: רויטרס

 

 

התכווצות הכלכלה הבריטית ברבעון השני נגרמה בחלקה עקב אגירת מלאי ומוצרים שהתגברה לקראת תאריך הברקזיט המקורי - ה-31 במרץ השנה. הדבר הניע את הפעילות הכלכלית ברבעון הראשון, שבו עלה התמ"ג ב-0.5%. ייצור המכוניות היה חלש גם כן, לאחר שמפעלים הקדימו את הפסקת הפעילות השנתית שלהם מהקיץ לאפריל.

 

רות' גרגורי, כלכלנית בריטניה בכירה בחברת קפיטל אקונומיקס אמרה שהגורמים הלא צפויים האלה משכו את התמ"ג מטה ברבעון השני. בלעדיהם, היא אמרה, כלכלת בריטניה הייתה חווה צמיחה צנועה. "אך אם יהיה ברקזיט ללא הסכם, יהיה כנראה מיתון לקראת סוף השנה", היא חזתה.

 

הצמיחה הגלובלית הראתה סימני האטה בחודשים האחרונים בעוד מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין הולכת ומסלימה, ופוגעת בביקוש. גרגורי אמרה שהייתה האטה בייצור בכל רחבי העולם לאחרונה. "השאלה הגדולה היא האם החולשה הזאת תזלוג גם למגזר הצרכני", היא הוסיפה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x