$
בשולי החדשות

המסעדה הטובה בעולם נמצאת בכלל בכפר דייגים נידח

מסעדת וולפגאט, שנפתחה רק בשנה שעברה בדרום אפריקה בצריף בן 130 שנה ויכולה להכיל עד 20 סועדים בו זמנית, זכתה בתחרות שהתקיימה בפריז. השף של המסעדה, קובוס ון דר מרווה, למד לבשל רק בגיל 30

שירות כלכליסט 21:1119.02.19
מסעדה קטנה בכפר דייגים נידח בדרום אפריקה הוכתרה למסעדה הטובה בעולם, כך לפי תחרות The World Restaurant Awards, שהתקיימה אתמול (ב') בפריז בפעם הראשונה.

 

 

 

מסעדת וולפגאט מסעדת וולפגאט צילום: saveur

 

 

התחרות נוסדה על ידי סוכנות IMG בשיתוף עם אנדריאה פטריני וג'ו וורוויק – ממארגני תחרות המסעדות המוכרת יותר של מגזין Restaurant. מארגני התחרות החדשה מתגאים ב"גיוון ומהימנות", כשפאנל השופטים מורכב מ-50 גברים ו-50 נשים, ביניהם השף רנה רדזפי ממסעדת נומה בדנמרק שלרוב זוכה בתואר המסעדה הטובה בעולם, מלך ספרי הבישול יותם אוטולנגי והשפית האירית קלייר סמית, שהיא האישה הראשונה שזכתה בשלושה כוכבי מישלן בבריטניה. על פי אתר התחרות, המטרה היתה ליהנות ממסעדות כתרבות, ולכן השיפוט היה זהה לזה של סרטים, אמנות ומוזיקה.

 

 

 צילום: eleenders / Instagram

 

 

 

מימין: השף קובוס ואן דר מרווה מימין: השף קובוס ואן דר מרווה צילום: worldrestawards

 

 

הזוכה המפתיעה היא מסעדת וולפגאט (Wolfgat) שנפתחה רק בשנה שעברה בצריף בן 130 שנה בחוף של פטרנוסטר ויכולה להכיל עד 20 סועדים בו זמנית. תפריט הטעימות שלה כולל 7 מנות ועולה 60 דולר לסועד - זול לעומת המחירים במסעדות הבכירות בפריז. השף קובוס ון דר מרווה (Kobus van der Merwe) למד לבשל רק בגיל 30. הוא מלקט בכל יום את המוצרים שלו בחופים הקרובים של האוקיינוס האטלנטי, ואף מייצר לבד לחם וחמאה. הפילוסופיה שלו לדבריו היא "להתערב כמה שפחות בפרודוקטים, ולשמור עליהם טהורים, גולמיים ולא מטופלים". מנות בולטות כוללות לייבר (אצות) מבושלות פעמיים, מולים וירקות ים שנקטפו באזור. המסעדה זכתה גם בתואר "המסעדה המרוחקת הטובה ביותר".

 

 

 צילום: wolfgat

 

 

 צילום: Capetown Magazine

 

 

 

התחרות, שמנסה למצב עצמה כאירוע פחות מעונב ורשמי משאר התחרויות בתחום, בחרה גם בקטגוריות פחות רציניות לחלוקת הפרסים, ביניהן השף בלי הקעקוקעים הטוב של השנה או המסעדה הכי טובה שלא חייבים להזמין בה מקום מראש, שבו זכתה מסעדת lively Mocoto מסאו פאולו.

 

בפרס מנת הבית זכתה מסעדת לידו 84 האיטלקית, המשקיפה על אגם גארדה בזכות מנת cacio e pepe – פסטה בתוך שלפוחית של חזיר. בפרס "אירוע השנה" זכה פסטיבל אוכל לפליטים, שהחל בצרפת והתפשט ל-18 ערים נוספות ברחבי העולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x