$
כלכלה ומדיניות

מלחמת סחר? בואינג חנכה מפעל לייצור מטוסי 737 בסין

המפעל בז'וסאן מיועד לספק 100 מטוסים בשנה לשוק הסיני, שצפוי להפוך לגדול בעולם בעשור הבא; המטרה: לעקוף את איירבוס

שירות כלכליסט 12:5715.12.18

חברת בואינג חנכה היום (שבת) מפעל ראשון להרכבת מטוסי 737 בסין, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. מדובר בהשקעה אסטרטגית שמטרתה לפתוח פער על פני יריבתה איירבוס באחד משוקי התעופה הגדולים בעולם, אשר נמצא כעת בצילה של מלחמת הסחר הסינית-אמריקאית, על אף הפסקת האש שהוכרזה בה לאחרונה.

 

 

 

יצרנית המטוסים הגדולה בעולם מסרה היום את מטוס ה-737 הראשון שיוצר במפעל בז'וסאן, שנמצאת כ-290 ק"מ דרום מזרחית לשנגחאי, לחברת התעופה אייר צ'יינה בטקס שנערך בנוכחות בכירים משתי החברות ואנשי ממשל. בואינג ואיירבוס נמצאות בתהליך של הרחבת דריסת הרגל שלהן בסין בעודן כמהות להזמנות משוק התעופה הצומח בקצב המהיר ביותר. הוא צפוי לעבור גם את זה של ארה"ב כגדול בעולם, וזאת כבר בעשור הבא.

 

מפעל לייצור בואינג 737 (תמונת ארכיון) מפעל לייצור בואינג 737 (תמונת ארכיון) צילום: airlinereporter

 

בואינג השקיעה בשנה שעברה 33 מיליון דולר כדי לזכות במניות הרוב במיזם משותף עם תאגיד המטוסים המסחריים של סין שנמצא בבעלות המדינה, ועוסק בהתקנת חלקי הפנים של המטוס ובצביעתו. בואינג שבסיסה בשיקגו טוענת לתואר היצואנית האמריקאית מספר אחת, ומסרה יותר מאחד מתוך כל ארבעה מטוסי סילון שייצרה בשנה שעברה ללקוחות סינים. היא חוזה ביקוש ל-7,700 מטוסים חדשים לשוק  הסיני במשך 20 השנים הבאות, ובשווי של 1.2 טריליון דולר. המפעל בז'ושאן מיועד לספק 100 מטוסים בשנה לשוק הסיני. 

 

עם זאת, טקס חניכת מפעלה החדש נערך בצל המתחים בין ארה"ב וסין. "האם אני חושש בגלל המצב? בודאי. זוהי סביבה מאתגרת", כך אמר ג'ון ברנס, נשיא בואינג סין, לכתבים במסיבת עיתונאים שנערכה מוקדם יותר היום, "עלינו להסתכל על הטווח הארוך בסין, ואני אופטימי שתימצא דרך לפתור את המצב". השפעת מלחמת הסחר על בואינג טרם ברורה, כיוון שמטוסים מתוצרת ארה"ב עדיין לא נפגעו מהמכסים הסיניים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x