סגור
חמש הכי

שביזות יום א'? חמש הסדרות הכי טובות על מקומות עבודה מהגיהנום

מהבוס המטריד של "המשרד", העובדים השקופים שמשרתים את גחמות העשירים ב"לוטוס הלבן", התאגיד המנוכר של "ניתוק", ועד לתחרות הקשוחה בעולם הפיננסים של "התעשייה" – חמש סדרות מומלצות על מקומות שממש לא הייתם רוצים לעבוד בהם 

סדרות טלוויזיה רבות מתרחשות במקומות עבודה - בתי חולים, משרדי עורכי דין, תחנות משטרה או תחנות כבאים. חלקן נוצרו כדי לעודד עניין ולתקן את התדמית של המקצועות האלה. כך היה עם "פרקליטי אל-איי" בשנות השמונים, שנועדה לגרום לאנשים לרצות להיות עורכי דין וגם הצליחה בזה. כך קרה גם שבעקבות גל סדרות CSI גבר העניין בעבודה כצוות פורנזי. אבל לצד כל המקצועות המנצנצים האלה, והסדרות עליהם, ישנן סדרות דווקא על מקומות העבודה האפרוריים, המשרד הנוראי באופן ספייס או המשרה התאגידית שהיא פשוט סיוט. קבלו את חמשת מקומות העבודה מהגיהנום.
הייאוש מצחיק יותר
"המשרד", אמזון פריים
החודש מציינים 20 שנה לעלייתה של אחת הקומדיות המצחיקות על מקום עבודה - "המשרד". תחום ההתמחות המסעיר שלו הוא מכירות נייר, ושם החברה הוא דנדר מיפלין. הגרסה הבריטית שלה, שקדמה לה והיתה קצרה וקולעת, הביאה לעולם התרבות את ריקי ג'רוויס הגאון (אחד היוצרים שלה) שגילם את דייוויד, הבוס חסר המודעות העצמית, שמנסה להיות חברי, וגורם לכולם לנוע באי נוחות בכיסא. את מקומו בגרסה האמריקאית תפס סטיב קארל המחונן. הסדרה האמריקאית, שכמו הבריטית היתה גם מוקומנטרית - כלומר עבודת המשרד צולמה לסרט תעודה כלשהו - סיפקה תשע עונות מרובות פרקים של סיטואציות עבודה משרדיות מעוררות הזדהות, הצליחה להפוך את השעמום לתענוג (לפחות לצפות בזה), ורק הותירה שאלה אחת לא ברורה: למה שמישהו ירצה לצלם סרט על מקום עבודה כזה?
תוכנית ההתנתקות, גרסת הדיסטופיה
"ניתוק", אפל TV +
בשבוע שעבר שודר הפרק האחרון של העונה השנייה של הסדרה עטורת השבחים הזאת, וכעת אפשר לראות את כל העונה ברצף. הסדרה של בן סטילר עם צוות השחקנים המופלא, הכולל את אדם סקוט (שגם שיחק ב"מחלקת גנים ונוף", שנוצרה על ידי מייקל שור וגרג דניאלס שיצרו את "המשרד" האמריקאית), היא על תאגיד ששמו "לומון", שהעובדים בו מתפצלים לשניים באשמת שבב המושתל במוחם ומנתק את שני טיפוסי האישיות שלהם: במקום העבודה גרסת הפנים שלהם, ה-innie, לא יודעת מה גרסת החוץ שלהם, ה־outie, עושה – ולהיפך. מקום העבודה קר ומנוכר, וכמובן שלא לגמרי ברור מה עושים שם (רמז - לא משהו טוב), וכן למה העובדים הסכימו להתנתק מחלק חשוב מהאישיות שלהם. הדיסטופיה המטאפורית, שהיא סאטירה על אמריקה התאגידית, נהפכה לתופעה, ועל הדרך היא בוראת עולם מעוצב בקרירות מושכת, במתח וביצירתיות טלוויזיונית מרהיבה.
(להם) זה לא נופש
"הלוטוס הלבן", HBO (אצלנו ב־yes, HOT וסלקום tv)
לכאורה הסדרה עוסקת באנשים עשירים שנופשים מהעבודה שלהם ומשאירים את הטרדות האלה מאחוריהם (אמרנו "לכאורה" כן?). אבל לצד האורחים במלון היוקרה באתר האקזוטי - בעונה הנוכחית בתאילנד - נמצא צוות העובדים. הם אלה שצריכים להיענות לכל הגחמות של האנשים הפריבילגים, שברוב המקרים רואים בעובדים אנשים שקופים, ולכן מסבכים אותם מבלי לתת על כך את הדעת. לא מפתיע שיוצר הסדרה, מייק ווייט, מתייחס לעובדים האלה בחמלה מסוימת. הסדרה שיצר לפני "הלוטוס", והיא אחת הסדרות הנפלאות ששודרו בשנים האחרונות, היא "מוארת", גם של HBO, על מישהי שמתמוטטת במקום העבודה התאגידי שלה ומוגלית לקומת המרתף, שבה נמצאים כל מי שהשתגעו ממקום העבודה הגיהנומי ההוא.
הישרדות פוגשת את טרמינל
"איך למות לבד", דיסני+
אחת העובדות במלון "הלוטוס הלבן", שהיתה גם בעונה הראשונה שלה והיחידה שנמצאת גם בעונה השלישית, היא בלינדה. מגלמת אותה נטשה רות'וול הנהדרת, שהיא גם יוצרת וכוכבת הסדרה המהנה מאוד "איך למות לבד", המתרחשת בשדה התעופה ג'יי-אף-קיי בניו יורק, שבו היא עובדת כנהגת המסיעה אנשים לגייטס בתוך השדה. כל מי שנוחתים בנמל התעופה הזה, יודעים עד כמה לא כיף לעבור בו, וכדי לשרוד בו כמקום עבודה, כך לפי הסדרה, צריך לאמץ יכולות הישרדות עם תושייה רבה.
ריצה אל הבנק
"התעשייה", HBO (אצלנו ב־yes, HOT וסלקום tv)
זאת סדרה העוסקת בעבודה בבנק. האם צריך להוסיף הסבר למה זה נחשב למקום עבודה מהגיהנום? טוב, גם אם לא, הסדרה על כל שלוש עונותיה היא על בנקאים וברוקרים צעירים שמנסים להתברג גבוה בעולם הפיננסים. לרוב סדרות העוסקות בוול סטריט ובשוק ההון מסתפקות במעט תיאורים של טלפונים וצעקות בבורסה, והרבה על העולם שהכסף הרב מאפשר או משחית. בסדרה הזאת, עולם המסחר והמניות מוגש דרך עיניה של הרפר, שמנסה להצטיין בזירה הזאת שבה עוד צעירים שאפתנים נלחמים על מספר מקומות מוגבל בבנק השקעות יוקרתי, והיא עושה את זה באינטליגנציה ובמורכבות מושכות.