סגור
פנאי אוהד דוכס שף ב אוקוקו
אוהד דוכס באוקוקו. התמחה במסעדת מישלן, ניהל רשת מסעדות מצליחה (צילום: אנטולי מיכאלו)

"אפשר גם לאכול אנטרקוט, הכי חשוב להיות מאושר"

בלי: חלב, עיבוד תעשייתי, תוספי מזון או צבעי מאכל. עם: הרבה טעם ויופי. אוהד דוכס פתח את אוקוקו, ה־Raw Bar הראשון בישראל, קודם כל בשביל עצמו, אחרי שהגיע למשקל מעל 100 קילו וסבל מבעיות בריאותיות. עכשיו הוא מציע אוכל טבעי וגם לשמור על איזון ולא להיות פנאט 

אוקוקו הוא ה־Raw Bar הראשון בישראל, זאת אומרת האוכל שמוגש בו לא כולל רכיבים שעברו עיבוד תעשייתי או כוללים צבעי מאכל או תוספי מזון. לכן, למשל, התפריט לא כולל חלב, ובמקום הוא משתמש בחלב אגוזים המיוצר במקום. הוא נפתח לפני כמה שבועות במתחם שרונה (דוד אלעזר 16), במרתף של אחד המבנים הטמפלריים היפים הפזורים לאורכו. הוא נמצא בסמוך לסניף של רשת בתי הקפה והקלייה המצוינת Mae שבעליה, אוהד דוכס, הוא גם הבעלים כאן.
את הפגישה התחלתי עם כוס מיץ העונה לשם fresh Start המורכב ממלון, נבטי חמניה, נענע ולימון ואמור לעזור למניעת התייבשות (המלון), בניית השריר והתחדשות התאים (הנבטים) ושיפור העיכול, רענון וחיזוק (הנענע והלימון). הרגשתי יותר טוב רק מלשמוע את זה וחוץ מזה זה היה מאוד מרענן וטעים, רק שלא אתרגל.
לפני קצת יותר משנה הבין דוכס (35) שהחיים בעולם האוכל גובים ממנו מחיר כבד. הוא הגיע למשקל שיא של 103 קילו וסבל ממיגרנות בלתי פוסקות, פריצת דיסק ואבנים בכליות. הגוף שלו אותת לו שהגיע זמן לשינוי. "הגיע אליי אחד העובדים שלי שהוא גם מטפל הוליסטי ואני כבר יומיים במיטה מושבת עם זריקות, לא יכול לזוז... ויש לי 40 עובדים. הוא אמר שיש לי בעיה במעי. הבנתי שזה נכון. נכנסתי לצום של 48 שעות, והצלחתי לקום סוף־סוף. הבנתי שזה סיפתח לשינוי. החלטתי לחיות נכון. הורדתי 20 ק"ג בתזונה בריאה", הוא מספר.
איך?
"אני אוטודידקט. קראתי המון, אפילו את הרמב"ם. הקשבתי לפודקאסטים, כמו למשל הפודקאסט הנהדר 'לצאת מהמקרר' (של הנטורופתית סיגל סיירס – ח"ג). גם התקבלתי למכון מד־בלנס באיכילוב שמטפל בעודף משקל".
אלא שדוכס הבין שהשינוי יוכל לקרות רק אם התזונה הבריאה תהפוך לאורח חייו על מלא. פרפקציוניסט עד הסוף הוא פשוט החליט לפתוח לעצמו מקום שמייצר אוכל כזה. "זה קודם כל בשביל עצמי. זה פרויקט אישי", הוא אומר.
הקריירה של דוכס בתחום הקולינרי אקלקטית מאוד. הוא התחיל בלימודי בישול בקורדון בלו היוקרתי בפריז, והתמחה במסעדת לה אואזיס, בעלת 2 כוכבי מישלן, בריביירה הצרפתית. בארץ עבד בין השאר חמש שנים בסושי פו המצליח בצפון תל אביב במהלכן הפך לשף והקים לבעלי הרשת את המסעדות הנוספות שלהם (קיסו־פו היא כיום אחת מרשתות המסעדות המצליחות בישראל). הוא חבר ליהונתן שרף מרשת Mae, והתחיל אצלו כקולה קפה בסניף הבורסה ברמת גן. מהר מאוד הפך למנהל הסניף ולשותפו של שרף ברשת. יחד הם פתחו שלושה סניפים נוספים, וכן, הוא הביא קצת כסף מהבית בשביל זה. כיום יש לרשת שישה סניפים, שרף חי בקוסטה ריקה ודוכס מנהל אותם פה.
אני טועם מעדן בוקר המורכב משכבות של קרם קשיו שיש בו שומנים טובים וחומצות אמינו, זרעי צ'יה שטובה מאוד למערכת העיכול ומספקת הרגשת שובע טובה, עם ספירולינה ומעל כל זה יערת דבש וגוג'י ברי, קוביות מנגו וקשיו. זה נראה תמים אבל שני ביסים ואני מתפוצץ. "אתה תסיים את זה ולא תצטרך כלום עד הצהריים", מבטיח דוכס. אני שותה מאצ'ה שה"חלב" שמוסיפים הוא לו הוא חלב אגוזים שנטחנים במקום בעת ההזמנה. זה קצת קשוח אבל טעים מאוד.
1 צפייה בגלריה
פנאי כריך אבוקדו ולמונגראס ב אוקוקו
פנאי כריך אבוקדו ולמונגראס ב אוקוקו
כריך אבוקדו ולמונגראס באוקוקו. אם תרצו, נטורופתית תעזור להרכיב את הארוחה
(צילום: אנטולי מיכאלו)
אני דוגם עוד כריך פתוח של לחם כוסמת ירוקה עם קרם פיסטוק וסלמון כבוש עם פרוסות מלפפון וגרידת ליים מיובש בהקפאה, דוגמה חיה לשלל המכשירים שהמקום הצטייד בהם לטובת המשימה. לשאלתי איך סלמון יכול להימצא במקום כזה, שהרי מדובר בכל זאת במשהו שכן עבר עיבוד, עונה דוכס שזה אומנם כבוש אבל ללא חומרים משמרים או כל תוספי מזון אחרים. אני שמח שלא מדובר במקום פנאטי מדי, הגם שהוא מעסיק נטורופתית במשרה מלאה שתרכיב לכם את הארוחה אם תרצו. כן כן, מה ששמעתם, שביט זק"ש עלתה מדרום אפריקה והיא נטורופתית בהכשרתה והיא זו שתדבר איתכם בזמן ההזמנה ותנסה לבנות לכם את הארוחה שתתאים לכם.
דוכס מסביר לי את שהשם של המקום מבוסס על אגדה שמקורה בילידים מהקצ'ואה בדרום אמריקה: "אוקוקו הוא שמו של דוב משקפיים שחי בהרי האנדים. האגדה מספרת שחטף אישה ונולד להם ילד משותף. המשמעות היא החיבור בין האדם לטבע. וזה מה שאנחנו עושים פה. מנגישים את הטבע לאדם בצורה הכי גולמית שלו שאפשר".
אנחנו עוברים לסניף Mae השכן. שותים אספרסו נהדר ודוכס מדליק סיגריה כדי להוכיח לי שוב שהוא לא פנאט ושהכי חשוב זה לשמור על איזונים. "קודם כל חשוב להיות מאושר", הוא אומר, "אין לי גם שום בעיה לאכול אנטרקוט בצהריים. אבל אנטרקוט זה לא אוכל מעובד, אז זה בסדר", הוא צוחק.