5 טעויות שמותגים עושים בשיווק דיגיטלי – וכיצד להימנע מהן
מודדים קליקים במקום מכירות? מתמקדים בבאנרים במקום בווידאו? מנכ"ל סוכנות הדיגיטל Alios מסביר איך להפסיק לבזבז תקציבי פרסום על קמפיינים לא אפקטיביים
מותגים משקיעים סכומים משמעותיים בפרסום דיגיטלי, אך לא תמיד עוצרים לבחון האם התקציב באמת מייצר תוצאות. קליקים, חשיפות ולידים יכולים להיראות מבטיחים בדו"חות, אך השאלה החשובה היא – האם זה מתרגם לעסקאות ולרווחיות?
שיווק דיגיטלי אפקטיבי הוא לא רק נוכחות, אלא תכנון מדויק שמניע את הקהל הנכון לפעולה. לכן, לפני שמשקיעים עוד תקציב בקמפיינים שלא ימקסמו את הפוטנציאל שלהם, כדאי להכיר חמש טעויות נפוצות – ולדעת איך להימנע מהן.
1. התמקדות במדדים הלא נכונים
רבים מודדים הצלחה לפי קליקים (CTR) או חשיפות (Impressions), אך מדדים אלו לא תמיד משקפים את מה שחשוב באמת – כמה עולה לי עסקה? לא כמה עולה ליד, מעורבות או קליק. מותגים חייבים להסתכל על מדדים שמבטיחים תוצאה עסקית אמיתית.
אם אין מדדים ברורים, ניתן לייצר מדדי ביניים כמו:
● הרשמה לקבוצת מבצעים והנחות
● הרשמה לכרטיס חבר
● הצטרפות למועדון לקוחות
● קבלת מתנה ביום הולדת
● קופון של 5% הנחה במעמד הרכישה תמורת הזנת מספר טלפון או מייל
לדוגמה, מותג ישראלי עם חנות איקומרס הציע הנחה של 20% בקמפיין, אך בדיקות מאוחרות שערכנו עבורו הראו שהצעת "משלוח חינם" הניבה מכירות טובות יותר.
2. לחשוב מה הלקוח רוצה ולא מה אני רוצה למכור לו
מותגים רבים מתמקדים יותר מדי בהצגת המוצר או השירות שלהם במקום להבין את צרכיהם האמיתיים של הלקוחות. הצלחה בשיווק דיגיטלי מתחילה בהבנה עמוקה של מה שמניע את הלקוח לפעול. תוכן נכון לא רק מציג את המוצר, אלא מייצר חיבור רגשי ופותר כאב אמיתי.
3. צריך להבין את מגבלות המדיה
כל פלטפורמה דיגיטלית פועלת אחרת, והעברת מסרים באופן זהה בכל הערוצים היא טעות קריטית. מה שעובד בפייסבוק לא בהכרח יעבוד בגוגל. טיקטוק, למשל, דורשת שפה ויזואלית שונה לגמרי. ניהול נכון של קמפיין כולל התאמה של התוכן והמסרים לכל פלטפורמה ספציפית.
4. מסר שיווקי לא ממוקד
מותגים מנסים להעביר יותר מדי מסרים במודעה אחת, מה שמבלבל את הקהל ומקטין את אחוזי ההמרה.
מסר רע: "השקיעו עם חברה אמינה, מקצועית, עם ניסיון של 20 שנה, שתיתן לכם מעטפת מלאה לניהול הנכס שלכם בחו"ל"
מסר טוב: "השקעה בנדל"ן בארה"ב החל מ-$60,000 – עם צפי ל"
ההבדל הוא במיקוד במספרים ובערך ברור – חסם הכניסה נמוך ובלי כאבי ראש.
5. באנרים, במקום וידאו בקמפיינים בסושיאל
באנרים וגרפיקות מעוצבות הן רעשי רקע. הן מפריעות לגולשים. באנרים מתקשים לייצר המרות משום שהמשתמשים לרוב מתעלמים מהם, המסר שלהם לא ברור והם אינם מספקים המחשה אמיתית של המוצר. לעומתם, וידאו מצליח להעביר מסר בצורה ברורה, להדגים שימוש אמיתי ולגרום לצופה לפעול, מה שהופך אותו לכלי יעיל יותר בשיווק דיגיטלי. מעבר ליעילותו הגבוהה יותר, וידאו גם מעניק למותגים יתרון משמעותי ביצירת זכירות. סרטון טוב מספר סיפור, מעורר רגשות ונשאר בתודעה זמן רב יותר. לא במקרה האלגוריתמים של פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק וגוגל מקדמים תוכן וידאו על פני באנרים סטטיים, שמאבדים את הרלוונטיות שלהם ככל שהמשתמשים מפתחים אדישות כלפיהם.
איך לייעל את השיווק הדיגיטלי בעידן של טכנולוגיות חדשות?
בשנים האחרונות, הפכה הבינה המלאכותית לחלק בלתי נפרד מעולם השיווק הדיגיטלי. הכלים החדשים מביאים עמם יכולות שעד לא מזמן היו שייכות לסרטי מדע בדיוני, והיום הם זמינים לכל מי שרוצה לשפר ביצועים, לייעל תהליכים ולהעצים את חוויית הלקוח. נסקור את הכלים החדשים ויותר חשוב מזה, איך תשתמשו בכלים החדשים כדי לייעל את תהליכי השיווק של המותג שלכם.
חוץ מ-ChatGPT ו-Claude הפופולאריים, יש עוד מספר כלים שיכולים לשדרג את העבודה השיווקית:
● Play.ht הוא כלי מתקדם להמרת טקסט לדיבור המבוסס על בינה מלאכותית, המאפשר יצירת קול טבעי ואנושי בעברית עם יכולת התאמת אינטונציה ורגשות. הכלי מתאים לקריינות, תוכן שיווקי, ומספק שליטה מלאה על אופן ההגייה והדגשים בקול.
● Suno – מערכת שיודעת לייצר שיר או ג'ינגל באיכות מפתיעה – גם בעברית, משורת טקסט.
● Presentations.AI – פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית שמאפשרת ליצור מצגות מעוצבות ואפקטיביות תוך דקות, במקום שעות.
שימוש בטכנולוגיות אלו מסייע למותגים לייעל תהליכים, לחסוך זמן וליצור תוכן איכותי שמניע לפעולה. בנוסף, מותגים יכולים לנצל את הנתונים המתקבלים ממערכות השיווק שלהם כדי להבין את הלקוח האידיאלי בצורה מדויקת יותר, ולפנות אליו עם הצעות מותאמות אישית. שימוש נכון בנתונים יכול להעצים את היכולת של המותג להציע מוצרים ושירותים שמתאימים בדיוק לצרכים של הלקוח, ובכך להגדיל את שיעור ההמרה ולהשיג תוצאות טובות יותר.
גיא ירושלמי הוא מנכ"ל משותף במשרד הפרסום alios