בלעדירנואר והשותפים פותחים רשת ספורט
בלעדי
רנואר והשותפים פותחים רשת ספורט
קבוצת ing, בבעלות ישראל חן ונפתלי מעיין וחברת רנואר, פתחה חנות ראשונה למותגי ספורט כמו On Cloud השוויצרי ו־casall השבדי: "מפרגנים ללולולמון, אך מי שרוצה להיות שונה תלבש קסאל"
קבוצת ing Sports, בבעלות ישראל חן, נפתלי מעיין וחברת רנואר, פותחת רשת חנויות ספורט תחת שם החברה. ing היא יבואנית On Cloud, המותג השוויצרי היוקרתי לנעלי וביגוד ספורט, שהפך לפופולרי בישראל ובעולם בשנים האחרונות. החברה, שעוסקת ביבוא וסיטונאות של מותגי ספורט פרימיום, הוקמה ב־2010 על ידי חן ומעיין, ולפני שלוש שנים קבוצת האופנה רנואר רכשה 50% מהבעלות.
ing מוכרת בסיטונאות ל־200 נקודות מכירה, ומפעילה 15 נקודות מכירה משלה לנעלי On Cloud. ברשת החנויות החדשה של הקבוצה יימכרו, מלבד On השוויצרי, גם יתר מותגי הספורט שהיא מייבאת, ובהם מותג היוגה השבדי casall, מותג הסניקרס מברזיל CARIUMA, שצמח בקליפורניה והפך לפופולרי בארה"ב ובעולם, ומותג Tropicfeel מספרד, שמתחמה בנעלי הליכה וטיולים ותיקים ואקססוריז מתחום הטיולים. מלבד זאת, ארבעה מותגים חדשים צפויים להיכנס לפורטפוליו ולהימכר ברשת החדשה.
ing פתחה אתמול את החנות הראשונה בדיזנגוף סנטר בתל אביב, ויש לה חוזים לפתיחת חנויות נוספות בביג גלילות, קניון עיר ימים בנתניה, קניון הזהב בראשון לציון וחנות יבואן שכבר פועלת כיום ברמת החייל בתל אביב בסמוך למשרדיה. בפתיחה של כל חנות יושקעו 1.5 מיליון שקל, ושטח כל חנות 150־300 מ"ר.
המהלך נועד לחשוף את מותגי הקבוצה ולהכניסם לתחרות מול רשתות ספורט אחרות, ובהן הרשתות הבינלאומיות לולולמון ואלו יוגה. עם זאת, המותגים ש־ing מייבאת הם מותגי פרימיום שחלקם נמכרים במחירים גבוהים יותר מאלה של המתחרות הבינלאומיות, שגם הן לא זולות.
ישראל חן, מנכ"ל ומבעלי הקבוצה, אמר לכלכליסט: "כשתפסנו את הזיכיון על מותג On Cloud ב־2014 היינו בין היבואנים הראשונים בעולם של המותג הזה, ובאותה עת הוא היה מותג צעיר בן כמה שנים. הוא היה מותג שוויצרי אנונימי שידענו לזהות את הפוטנציאל שלו. היום הוא אחד המותגים הצומחים ביותר בעולמות הריצה והאקטיב לייף סטייל, ואנחנו מוכרים אותו במחירי אירופה, 150 יורו ומעלה. הייחוד שלו זה פטנט העננים שמדמה מדרסים בסולייה של הנעל".
לדברי חן, הקבוצה מתכננת להקים לרשת ing כ־15 סניפים בשנתיים הקרובות ואתר אונליין חדש שיחליף את האתר הקיים. "זו תהיה רשת מונו ברנד רק של מותגים שאנחנו מייבאים, ו־50% מהפריטים יהיו הלבשה והיתר הנעלה".
חן עוסק בריטייל כבר 35 שנה. בעבר היה יבואן וסיטונאי של נעליים והפעיל רשת חנויות מקומית בראשון לציון. לפני 17 שנה נכנס לתחום הספורט בחיים האישיים ובעסקים: "הייתי אלוף ישראל באופניים, והבנתי שתחביב יכול להיות כל ספורט". את נפתלי השותף שלו, לשעבר טייס קרב שהיה גם הייטקיסט, הוא הכיר דרך עולמות הספורט.
נכון להיום ing מפעילה 15 דוכני מכירה לנעלי On Cloud בקניונים מובילים, והיא עתידה להפוך גם אותם לרשת חנויות שתכיל את הקולקציה של המותג. "הדוכנים היו טובים לאבולוציה ההתחלתית של המותג, אבל מאחר שהוא הפך לחברה שמשווקת הלבשת ספורט ולא רק הנעלה, ומאחר שהשאיפה של החברה בעולם היא להוביל את התחום, אז הדוכנים פחות מתאימים לקונספט המותג, ובשנתיים הקרובות נפתח חנויות מונו ברנד של On כמו שנפתחות באירופה ובעולם".
לשאלה אם תחום הספורט לא רווי ברשתות ומותגים שפרצו מאז מגפת הקורונה, אמר חן: "יש צורך בקונספט ייחודי של רשת מולטי־ברנד. לא רשת שמוכרת מותג אחד בלבד, אלא רשת שתהווה חממה למותגים צומחים ולמצוא את ה־On הבא. החממה הזו תיתן במה למותגים שאנחנו מאמינים שהם בעלי פוטנציאל להיות הדבר הבא. אנחנו לא קונים מיבואנים אחרים. לכל הספקים שעובדים איתנו בחו"ל יש חוזה בלעדיות איתנו. אנחנו מכינים תוכנית עסקית על כל מותג ומותג. יש לנו בקנה עוד ארבעה מותגים חדשים, ויכול להיות שלא כל המותגים שנביא יהיו הצלחה כמו המותג On. אבל המותג casall למשל זה מותג יוגה שוודי, שזיהינו את הפטנציאל שלו, והוא מאוד מפורסם באירופה. אני רוצה שעל כל חמש חברות שהולכות לבית קפה עם לולולמון, תהיה אחת ייחודית שתלבש את המותג קסאל.
"אנחנו סופר־מפרגנים ללולולמון, אבל מי שרוצה להיות שונה תלבש קסאל. אנחנו לא מתכוונים להשתלט על השוק עם המותג הזה כי המחירים שלו לא נמוכים. הוא נמכר בטרמינל איקס, וייכנס לעוד נקודות מכירה, אבל המיצוב שלו גבוה. הרשת החדשה לא תכלול עשרות סניפים כי היא תשווק מותגים ייחודיים".