$
נדל"ן עולמי

לונדון תמכור קרקעות ציבוריות ליזמי נדל"ן

חקיקה חדשה של הממשלה תסייע לעיריות להתמודד עם מצוקת הדיור החריפה. ראש העיר בוריס ג'ונסון: "אלפי בתים חדשים במרחק נגיעה"

יואב בורנשטיין, לונדון 18:2516.07.14

ראש עיריית לונדון בוריס ג'ונסון עומד לקבל לידיו קרקעות ציבוריות כדי שיוכל למכור אותן ליזמי נדל"ן בבירה הבריטית. לפי תיקוני חקיקה שצפויים לעבור בקרוב בפרלמנט, עיריית לונדון תוכל למכור קרקע ציבורית שאינה בשימוש כדי שיזמים יקימו עליה פרויקטים של דיור.

 

ג'ונסון קרא אתמול לממשלה לזרז מהלך דומה גם בתחומי העיר. "זו הזדמנות פנטסטית לעבוד עם הממשלה ולשחרר את הפוטנציאל של הרבה אתרים ריקים שאינם בשימוש ברחבי הבירה. בנייה מהירה, התפתחות והכי חשוב — אלפי בתים חדשים עבור תושבי לונדון נמצאים במרחק נגיעה בהינתן הסמכויות הנכונות". ב־2012 קיבלה העירייה כ־70 דונם של קרקע ציבורית בלונדון שלא היתה בשימוש. לפי משרדו של ג'ונסון, ב־87% מהקרקע כבר החלו לבנות.

 

בוריס ג'ונסון בוריס ג'ונסון צילום: Thomas Angus/Imperial College London

ג'ונסון עצמו השיק אתמול פרויקט שבו ייבנו כ־600 דירות על מה שהיה פעם אצטדיון למירוצי כלבים בקאטפורד, שכונה אפרורית בדרום־מזרח לונדון. האצטדיון נסגר ב־2003 ועמד ריק עד לשנת 2012, אז נמכר ליזמי נדל"ן. בפרויקט יושקעו 117 מיליון ליש"ט.

 

שנה לפני הבחירות הכלליות בבריטניה, עיריית לונדון והממשלה נמצאות תחת לחץ עצום להקל את מצוקת הנדל"ן בלונדון ובבריטניה בכלל. כדי להדביק את הביקוש העצום לנדל"ן בבריטניה צריכות להיבנות בין 100 ל־150 אלף דירות בכל שנה, או עוד כמיליון דירות בכל שבע שנים. למרות הביקוש הרב, קצב בניית הבתים החדשים באנגליה הוא הנמוך ביותר מאז מלחמת העולם הראשונה. בלונדון המצב גרוע במיוחד: לפי נתונים של חברת Nationwide, מחירי הנדל"ן בלונדון עלו ב־25% תוך שנה. מחיר הבית הממוצע הוא יותר מ־400 אלף ליש"ט (כ־2.3 מיליון שקל). בלמבת', רובע בדרום לונדון שנחשב עד לא מזמן לפחות אטרקטיבי, המחירים זינקו ב־37%. יו"ר האופוזיציה אד מיליבנד הבטיח להכפיל את קצב הבנייה אם ינצח בבחירות, באמצעות הטלת סנקציות על רשויות מקומיות ויזמי נדל"ן שיעכבו בנייה. מפלגת הלייבור שבראשה הוא עומד מובילה בינתיים בסקרים בפער קטן מיריבתה, המפלגה השמרנית.

 

בנייה על קרקע ציבורית תספק כנראה רק שיעור קטן מהשטח הנחוץ לפתרון מצוקת הדיור, והממשלה הבריטית מקדמת במקביל גם תוכניות לבנייה באזורי מסחר נטושים בעיר ואפילו בוחנת בנייה בשטחים הירוקים המקיפים את לונדון. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x