$
מוסף נדל"ן אוקטובר 2012

עיצוב: אורחים לרגע

מלון בקונספט מהפכני באמסטרדם, גן ילדים בעיצוב מפתיע בגבעתיים ושופינג בסטייל בתל אביב

דקל גודוביץ 09:4824.10.12

סביבה: מה נחמד הוא

 

הרבה דובר על בולמוס הבנייה שהתרחש כאן בקיץ האחרון בעקבות חוק חינוך חינם מגיל 3, שהתקבל בעקבות המחאה החברתית. בעיריית גבעתיים החלו לשפר את מערך החינוך ולשפץ את הגנים עוד לפני שנכנס החוק החדש לתוקף. אחת התוצאות המרשימות היא גן "יען ועפרוני" ברחוב גבע בעיר, ששופץ בעיצוב רענן ומקורי בידי האדריכל תושב העיר ערן זילברמן.

 

"רציתי לתת קרדיט לילדים ולא להתיילד", מסביר זילברמן, שפתח לפני כשנה וחצי את משרד רגבים +, לאחר שהיה ראש מחלקת מבני ציבור במשרד מן־שנער.

 

גן "יען ועפרוני" בתכנון ערן זילברמן. "חזית שובבה לבניין שובב" גן "יען ועפרוני" בתכנון ערן זילברמן. "חזית שובבה לבניין שובב" צילום: עמית האס

 

את המראה הייחודי והעכשווי השיג בעזרת מעטפת חדשה שהולבשה על החזית המקורית של הגן שנבנה בשנות השישים. המעטפת עשויה מלוחות נייר דחוס מצופה פורניר בשם פרודמה. "זו חזית שובבה לבניין שובב", צוחק זילברמן, ומתכוון לחלונות בגדלים שונים ובזוויות שונות שיצר בחזית החדשה.

 

המבנה כולל שני גנים הממוקמים זה מעל זה, בעלי כניסות נפרדות ממפלסים שונים. אלמנט משמעותי בעיצוב החדש הוא הכניסה לכל אחד מהגנים. לגן התחתון יצר זילברמן מבואה חיצונית עם גמר טיח צהוב, ולגן העליון מדרגות מונומנטליות מעץ. את המרפסת שנכללה במבנה המקורי הוא סגר בקירות זכוכית והיא משמשת כעת כמטבח, ואילו הריצוף הוחלף ל־PVC איכותי ונעים במקום טראצו קשה כמקובל. התוצאה הסופית עושה חשק לבוא לגן. אם לא לילדים, בוודאי להורים.

www.regavim.com

 

מותג: המטוטלת של טין טין

 

אחד השעונים המעניינים שיצאו לאחרונה הוא "Take Time", או בשמו הרשמי "LM112" - שעון קוורץ אנלוגי של חברת לקסון שיצר המעצב הצרפתי מתיה להנור (Lehanneur). זוהי וריאציה על שעון הכיס הקלאסי שהיה מחובר בשרשרת זהב לכיס פנימי בחליפה. להנור החליף את שרשרת הזהב ברצועת סיליקון שבקצה שלה לולאה. כך אפשר לשאת אותו בתוך תיק או כיס, לענוד אותו על פרק כף היד ולחבר אותו לאבזם המכנסיים או לכידון האופניים. הרצועה והשעון עשויים מיציקה אחת של סיליקון ומיוצרים במגוון של עשרה צבעים עזים. להנור אמר כי אחד המקורות לעיצוב הססגוני היה מטוטלת שנושא עמו הפרופסור בקומיקס הבלגי "טין טין". השעון יגיע לארץ רק לקראת סוף השנה, ויימכר ברשת סוהו ב־225 שקל.

www.lexon-design.com

 

המטוטלת של טין טין המטוטלת של טין טין

  

מתחם: הטמפלרים מתכוננים

 

בתחילת 2013 צפוי להיפתח סוף סוף מתחם שרונה בתל אביב, אחרי שנים של עבודות שימור ופיתוח שכללו הזזה של כמה מבתי המושבה הטמפלרית בת ה־150 שנה. המתחם החדש כולל 33 מבנים שרובם ישמשו למסחר, וצפויים להיפתח בו 65 חנויות, מסעדות ובתי קפה. בין חנויות האופנה הרבות שייפתחו במקום צפויות גם שלוש חנויות עיצוב: סניף של סוהו ובו ריהוט קל של חברות אירופיות, סניף של ג'ינג'ר המתמחה בטקסטיל לבית וחנות חדשה ומסקרנת של ארביטמנ'ס. בגלגולה הקודם היתה ארביטמנ'ס חנות קטנה ונסתרת ברחוב גורדון בתל אביב, בבעלותו של בני ארביטמן, מעצב פנים ותפאורות בעל טעם מיוחד וצבעוני. לפני כמה חודשים סגר ארביטמן את החנות, וכעת הוא מתכנן לפתוח גרסה חדשה ומפוארת שלה על פני 150 מ"ר. "הקונספט יהיה תיירותי יותר", אומר ארביטמן, "החנות תכלול פריטים לילדים, גאדג'טים ורהיטים בעיצובי".

 

מתלה אייל של ארביטמנ'ס. בקרוב בשרונה מתלה אייל של ארביטמנ'ס. בקרוב בשרונה

 

תערוכה: עם הפנים למזרח

 

האזורים המסקרנים בעיצוב האירופי לא נמצאים כיום במערב העשיר והמוכר אלא דווקא בשוליים, במזרח, והם יעמדו במוקד תערוכה חדשה שתיפתח במוזיאון העיצוב בחולון. "גבולות פרומים - עיצוב במציאות פוליטית משתנה" עוסקת בגוש הקומוניסטי בין 1989 ל־2011, והיא רלבנטית מאוד על רקע המשבר הכלכלי והמהומות העכשוויות באירופה. מסקרן לראות את התהליך שעבר העיצוב מימי מסך הברזל דרך ההצטרפות של חלק מהמדינות לאיחוד האירופי ב-2004 ועד היום. את התערוכה אוצרת אניישקה יקובסון־ציילצקה, מבכירי האוצרים בפולין, והיא תכלול כ־250 אובייקטים של 100 מעצבים.

15 בנובמבר עד 3 במרץ. מוזיאון העיצוב, פנחס אילון 8 חולון

www.dmh.org.il

 

מראה של ארק וולסקי שתוצג בתערוכה מראה של ארק וולסקי שתוצג בתערוכה צילום: cc by whiteafrican

 

עולם: לא יוצאים מהחדר

 

סטודיו העיצוב ההולנדי הנחשב "דרוך" (Droog) ממשיך לחדש ולהפתיע. Hôtel Droog, מיזם חדש שלו שנפתח בימים אלו באמסטרדם, כולל חדר שינה אחד בלבד, אך לצדו חללים מעוצבים היטב המציעים מגוון אפשרויות בילוי ובהן גלריה לתערוכות והרצאות, בית קפה, בוטיק אופנה, מרכז טיפוח, חנות עיצוב וגן קטן ומלבב.

 

מלון "דרוך". אפשר גם להישאר ללון מלון "דרוך". אפשר גם להישאר ללון צילום: Thijs Wolzak

 

מלון דרוך ממוקם בבית מהמאה ה־17 על פני שטח של 700 מ"ר, ובאמצעותו הסטודיו מבקש לבחון מושגי יסוד בתרבות הצריכה, כמו תיירות ואירוח. "למעשה, הפכנו את הקונספט של מלון", מסבירה רני רמקרס, מנהלת הסטודיו וממייסדיו. "בעוד שמלון בדרך כלל מתרכז בשינה ומציע עוד פעילויות, הדגשנו דווקא אותן והפכנו אותן למרכזיות, ואנחנו אפילו מציעים חדר לישון".

 

מלון דרוך. Staalstraat 7B אמסטרדם

www.hoteldroog.com

 

הבטחה: טבע דומם

 

אחת העבודות שבלטו בתערוכות הבוגרים של בתי הספר לעיצוב היתה זו של שרון סידס מבצלאל. סידס (30) הציגה שני כיסאות יפהפיים עשויים פליז הנראים כעלי זהב רקועים, שיצרה בטכניקה ייחודית. מאז תערוכת הגמר כבר נמכרו כמה כיסאות לאספני אמנות בארץ ובהולנד ולגלריה בסן פרנסיסקו. הם זכו לחשיפה בבלוגים נחשבים בחו"ל, וגם מוזיאון חולון הביע בהם התעניינות.

 

סידס כינתה את העבודה "Stumps" - גדמי עצים, והיא בוחנת באמצעותה את תהליך המעבר של צורות מהטבע אל תוך העיצוב באמצעות טכנולוגיה. "אני מצלמת גדמי עצים או מורידה תמונות כאלו מהאינטרנט", מסבירה סידס. בעזרת טכניקה מיוחדת היא מטביעה באמצעות חומצה את התצלומים על הפליז: "אני משרה את פלטת הפליז כ־20 שעות בחומצה, וכך בעצם נוצרת בכיסא טקסטורה של ממש ולא רק הדפס". בסופו של התהליך כל כיסא מקבל מראה שונה וחד־פעמי. לצורך פיתוח הכיסאות ניסתה סידס סוגים שונים של חומרים. "קיוויתי בכל פעם שהחומצה לא תצליח לפעול בדיוק כמו שכתוב בספר ההדרכה, ואגלה משהו שאוכל להמשיך לעבוד איתו. כדי לחדש באמת אתה חייב לטעות במהלך הדרך", היא מסבירה.

 

כיסא מסדרת "Stumps" בעיצוב שרון סידס. גדם עץ מוטבע בפליז כיסא מסדרת "Stumps" בעיצוב שרון סידס. גדם עץ מוטבע בפליז

 

בתערוכת הגמר הציגה סידס פרויקט מסקרן נוסף, "Solart" - צלון סולארי. פאנלים שקופים סולאריים המודבקים על שלבי הצלון החיצוניים קולטים אור במשך היום, כשהצלון מצל על הבית, ובלילה מסתובבים פנימה והופכים לפסי תאורה. כל שני פסים מספקים תאורה בעוצמה של נורת 100 ואט ויכולים בקלות להאיר חדר. בעבר יצרה סידס ספרייה משאריות עצים שאספה מנגריות, וכן שני פרויקטים לילדים: צעצוע צבעוני וחביב בהשראת ברזי הכיבוי, וחוברת צביעה לילדים לקויי ראייה. עם תום הלימודים השתלבה סידס בסטודיו של עזרי טרזי, מבכירי המעצבים הפועלים בזירה המקומית. במקביל היא ממשיכה לפתח על גג ביתה בתל אביב את פרויקט גדמי העצים, שהתרחב לקולקציה הכוללת גם שרפרפים ושולחנות קפה. הפריטים נמכרים ב־2,500-5,000 דולר, בהזמנה אישית.

sharon.sides1@gmail.com

בטל שלח
    לכל התגובות
    x