$
נדל

פרובנס בגולן: המינהל פרסם מכרז ל-4 חוות יין בשטח כולל של 780 דונם

מדובר במכרז משולב שמחייב את הרוכשים להקים בתוך 3 שנים חוות שיכללו שטחים חקלאיים, צימרים ומלון בוטיק

דותן לוי 14:4511.08.11

חווה בשטח 300 דונם, כרמים ומטעים, יקב ומלון בוטיק בגולן הם חלק ממכרז חדש שפרסם מינהל מקרקעי ישראל להקמת 4 חוות יין בסמוך לאתר נטור בדרום רמת הגולן. מדובר במכרז משולב שמחייב את הרוכשים להקים בתוך 3 שנים חוות שיכללו כרמים ומטעי פרי וכן מרכז חקלאי תיירותי שיהיה פתוח לציבור.

 

שטח 4 החוות יעמוד על כ-780 דונם כאשר הגדולה בהם היא החווה הצפונית בשטח של כ-300 דונם ושטח שלושת החוות הנותרות כ-160 דונם כל אחת.

 

בשטח כל חווה ניתן יהיה להקים יקב ובית בד הכולל אולם טעימות, מסעדה או בית קפה, חדרי כינוס סדנאות והרצאות משרד קבלה וכן מבני משק לשימוש חקלאי ומבני אכסון לצוות ההפעלה החקלאי והתיירותי של החווה.

 

השטח שסומן לטובת תיירות מסתכם בכ-40 דונם בכל חווה, מתוכם יוקצו עד 14 דונם לבינוי אשר יכלול גם את האפשרות להקמת בין 5 ל-10 צימרים או מלון בוטיק כפרי בן 11 חדרים.

 

בהיבט החקלאי יידרשו בעלי החווה כי לפחות 75% מהשטח החקלאי יינטע בגפני יין ועד 25% מהשטח החקלאי יוכל לשמש לנטיעת מטעי פרי אחרים. במינהל ציינו, כי אתר נטור נחשב לאסטרטגי בתחום התיירות והחקלאות בשל מיקומו צפונית לקיבוץ גשור בגולן, בסמוך ליישוב נטור ולשמורת נחל אל על, בית הכנסת העתיק אום אל קנטיר ושביל הגולן המקיף את האתר משלושה כיוונים.

 

מכרזים לחוות חקלאיות בהיקפים כאלה נחשבים לנדירים במיוחד, ולפי הערכות צפוי להם ביקוש גבוה מצד חקלאים מבוססים ובעלי הון. מכרזים אלה מיישמים בתוכם חלק מהלקחים הרבים שעלו בעקבות חוות 'דרך היין' ברמת הנגב, שם התבססו מקימי החוות על סמך הבנות והסכמות עם המינהל אך בהמשך קיבלו כתף קרה, מעמדם בקרקע התערער והמינהל אף ביקש לפנות את חלקם מהקרקעות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x