$
נדל

ההמלצה הרשמית של עיריית תל אביב: פארק במתחם קריית ספר - במקום החניון שתוכנן

13 שנים נמשך המאבק של התושבים נגד התוכנית להקמת בנייני מגורים וחניון במתחם. העירייה תמליץ לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה להקים פארק בשטח של 6.5 דונם ותפעל לאפשרות להגדילו פי שלושה

אורי חודי 17:5922.04.09
חודש לפני שהייתה מחויבת עיריית תל אביב לתת אישור להפעלת חניון במתחם קריית ספר בעיר, החליטה היום (ד') הוועדה המקומית לתכנון ובנייה להמליץ לוועדה המחוזית, כי על המתחם כולו ייבנה פארק. מינהל מקרקעי ישראל הוציא בזמנו את השטח למכרז, כדי שישמש כחניון, אך בגלל התנגדויות רבות,
קבעה ועדת ערר, שעל העירייה להחליט מה יהיה ייעוד השטח כולו, שכולל 27 דונם בין הרחובות יהודה הלוי, לינקולן, וילסון, סעדיה גאון ועמרם גאון.

 

מעיריית תל אביב נמסר, כי "הוועדה החליטה להמליץ למחוזית על פרסום דבר הכנתה של תוכנית במתחם, בהתאם להמלצת מהנדס העיר ובתנאי של הקמה מיידית של פארק מפותח על שטח של 6.5 דונם לפחות.

 

"כמו כן, הטילה הוועדה על מהנדס העיר להגיע להסכם עם מינהל מקרקעי ישראל, שעניינו העברת שווי זכויות בנייה המקביל ל-74 יחידות דיור בשטח עיקרי של 110 מ"ר, לאזור אחר בעיר, עד מועד הפקדת התוכנית". עוד הדגישו בעירייה, כי "החלטת הוועדה לא תאפשר בפועל הקמתו של חניון במקום".

 

תכליתה של העברת זכויות יחידות הדיור מהמתחם למקום אחר בעיר היא כיסוי עלות הפינוי של המבנים בשטח, שהוערכה על-ידי המינהל והעירייה כשוות ערך ל-74 יחידות דיור. בתוכנית המקורית, אותה הציע המינהל, היה אמור להיבנות במתחם מגדל בן 22 קומות, וכאמור הפתרון שמציעה העירייה הוא לנסות להעביר את זכויות הבנייה הללו, שעדיין לא קיימות בפועל, למקומות אחרים ברחבי העיר.

 

התושבים נאבקו - העירייה הביעה תמיכה

 

מדובר בנקודת מפנה משמעותית בסיפור, שמתגלגל כבר שנים ארוכות. ב-1996 נודע לתושבים לראשונה, כי מינהל מקרקעי ישראל ועיריית תל אביב מתכננים למכור את השטח, לשנות את ייעודו ולקדם בו תוכנית בנייה של שכונה חדשה. התושבים פתחו במאבק, במטרה להשאיר את השטח לשימוש הציבור.

 

בשנת 2000 הבטיח ראש העיר, רון חולדאי, שהשטח המדובר ייועד לפארק. בשנים שעברו מאז, התקיימו דיונים בנושא בין העירייה לתושבים, בתמיכת החברה להגנת הטבע וארגון אדם טבע ודין כשבהמשך הצטרף לדיונים גם המינהל.

  

בשנת 2007 פרסם המינהל מכרז להקמת חניון במתחם. היזם שזכה במכרז החל בעבודות הכשרה, ללא קבלת היתרים מתאימים ואז פנו התושבים לבית המשפט, אשר הוציא צו הפסקת עבודה ובין הצדדים הוסכם, שלא יתבצע שינוי סטטוס של השטח. יש לציין, כי בשלב זה הצטרפה גם העירייה להתנגדותם של התושבים להקמת החניון.

 

במהלך אותה שנה יזם חולדאי פורום, במסגרתו ישבו לדון בנושא נציגי התושבים, המינהל והעירייה. במסגרת הפורום העבירו המינהל והעירייה שלוש הצעות פשרה, שבכולן דובר על שינוי יעוד הקרקע לבנייה פרטית והשארתו של חלק קטן מהשטח כשטח ציבורי פתוח.

 

חלק מנציגי התושבים הביעו תמיכה באחת מהצעות הפשרה, המדברת על הקמת מגדל, מתוך חשש שהתנגדות גורפת תוביל לאיבוד השטח הציבורי כולו. תושבים אחרים חידשו את המאבק האקטיבי והביעו הסתייגות מהצעות הפשרה, תוך קידום החזון המקורי, להקמת פארק על השטח כולו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x