$
נדל

הרכבת ביטלה הסכם שכירות במגדל היובל של אפריקה ישראל

הטענה: עיכוב מתמשך בהעברת הבעלות על שתי קומות במגדל, שנועדו לעובדי המטה של החברה. היקף העסקה: 20 מיליון שקל לחמש שנים

גיא מי-טל 10:1817.09.08

רכבת ישראל ביטלה את הסכם השכירות שלה במגדל היובל של אפריקה נכסים בגלל איחור בהעברת הנכס לידיה. לפני יותר משנה חתמה הרכבת על חוזה שכירות ארוך טווח לקומות 28 ו־29 במגדל היובל, הנמצא בסמוך לבסיס הקרייה, על דרך נמיר. מדובר בשטח כולל של כ־3,400 מ"ר, שנועד לשמש משרדים לעובדי

התכנון והכספים של הרכבת. תקופה החוזה היא חמש שנים עם אופציה להארכה - בעלות מוערכת של 20 מיליון שקל.

עד כה פעלו העובדים ממשרדי הרכבת בתחנת סבידור. המעבר למגדל, שתוכנן לחודש יולי, נועד לפתור את מצוקת המקום במשרדים הקודמים.

 

ברכבת כבר החלו להכין את המשרדים במגדל היובל לקליטת העובדים, והשקיעו מאות אלפי שקלים בתכנון ובחלוקה פנימית, וברכישת ריהוט ומרכזיית טלפונים לקראת המעבר ביולי. ואולם, עד כה הנכס עדיין לא הועבר להנהלת הרכבת.

בשבוע שעבר שלחה הנהלת הרכבת מכתב לאפריקה ישראל, באמצעות משרד עורכי הדין ולר, דקל - שבו היא מודיעה על ביטול חוזה השכירות. למכתב זה קדמו התרעות נוספות מצד הרכבת בפני בעלי המגדל, על רקע העיכוב בהעברת הנכס. עורכי הדין טוענים שלפי החוזה, קומה 29 במגדל היובל היתה אמורה לעבור לידי הרכבת כבר בדצמבר 2007. לאחר דחיה במסירת הנכס התחייבו במגדלי היובל להעביר את הקומה בפברואר השנה, וקומה נוספת בחודשים מרץ־אפריל.

 

"המועדים הללו חלפו זה מכבר, אולם עד היום טרם נמסרה חזקה כלשהי של הנכס המושכר", כתבו עורכי הדין של הרכבת. עוד נטען, שגם כשנציגי אפריקה ומגדל היובל אותתו שהם מוכנים להעביר לידי הרכבת את הנכס, לא היו בידיהם האישורים הדרושים. בין היתר מדובר בטופס 4 מעיריית תל אביב, שלטענת עורכי הדין המייצגים את הרכבת - היה חסר. ברכבת סירבו לקבל את המשרדים ללא האישור.

 

הסכם השכירות עם חברת מחצית היובל ואפריקה ישראל נחתם לאחר שאלה זכו במכרז להשכרת שטחים לרכבת במכרז הרכבת, שנערך עוד ב־2006. במכרז התמודדו גם מגדלי עזריאלי, שדרשו מחיר גבוה יותר. התוכנית עוררה ביקורת על מנכ"ל הרכבת הקודם, עופר לינצ'בסקי, על המעבר למגדלי יוקרה בשעה שמצבה הכלכלי של הרכבת קשה.

 

מאפריקה ישראל נמסר: "כל המחלוקות ייפתרו בין הצדדים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x