סגור
ערן פולק אמיר חסיד ו ניר אמזל
מימין: ערן פולק, אמיר חסיד וניר אמזל , יזמי האפ אינווסטמנט (טומי כהן)
בלעדי

מאות משקיעי נדל"ן ישראלים בניו יורק קיבלו הודעה מחברת HAP - השקעתכם נמחקה

משקיעי פרויקט HAP Seven איבדו סכום כולל של 70 מיליון דולר; קיבלו הודעה מהיזמים כי הוא עבר לבעלות הבנק המממן, כחלק מהליך הקפאת הליכים; במסגרת הפרויקט אמור היה להיבנות בברודווי בניין מגורים בן 7 קומות ו־129 דירות; הוא נפסק ביוני 2021 באמצע השלד, בשל הפסקת המימון של בנק מדיסון

היזמים בניו יורק הודיעו למשקיעים הישראלים באופן סופי – השקעתכם נמחקה.
משקיעי פרויקט הנדל"ן HAP Seven בניו יורק קיבלו אתמול הודעה מיזמי HAP INVESTMENT, ניר אמזל, אמיר חסיד וערן פולק, כי באופן סופי הפרויקט שבו השקיעו עבר לבעלות הגורם המממן, כלומר הבנק.
זאת כחלק מהליך הקפאת הליכים שנערך בחסות בית המשפט העליון בניו יורק. במיזם השקיעו מאות משקיעים ישראלים ובהיקף שנאמד בלפחות 70 מיליון דולר.
במסגרת פרויקט האפ 7, אמור היה להיבנות בניין מגורים בן 7 קומות ו־129 דירות, בברודוויי 4452. הבנייה באתר האפ 7 נפסקה ביוני 2021 באמצע השלד, בשל הפסקת המימון של בנק מדיסון.
בתקופה שחלפה מאז, ניסו היזמים למצוא מימון חלופי לסיום הפרויקט. בין היתר גם החברה הציבורית לשעבר, מגדלור, העניקה הלוואה בהיקף של 14 מיליון שקל בשנת 2022, כדי שהמיזם יעמוד בדרישות הבנק המממן.
במרץ אשתקד, לאחר שהיזמים לא הצליחו להעמיד את הפרויקט על הרגליים, ולא הצליחו למצוא לו רוכש שיציע מעל ל-25.5 מיליון דולר, הוחלט כי הנכס יעבור למלווה.
המהלך נעשה לאחר שהשותפות פנתה לבית המשפט בבקשה להכריז על פשיטת רגל, בקשה שאושרה. אך ההודעה על העברת הפרויקט לבנק נשלחה למשקיעים אתמול.
במכתב אותו שלחה הנהלת השותפות למשקיעים נמסר להם כי "עם פרסום דבר הכניסה להקפאת הליכים פנו חברות שונות לחברת הפרויקט בהצעות למימון הפרויקט, וחברת הפרויקט פעלה לבחינתן מתוך מטרה להיכנס למו"מ לביצוע עסקה כלשהי. אולם לצערנו אף אחד מהמשאים ומתנים לא צלח ולא הוגשה הצעה לרכישת הפרויקט מעל לגובה ההלוואה, במקביל ניסתה חברת הפרויקט להשיג מימון חלופי ו/או שותף / משקיע הון שיזרים הון לפרויקט אולם לאור מצבו הרעוע של השוק לא נתקבלו הצעות גם לא למימון / שותפות".
השותפות הוסיפה כי "השלכות מהלך זה הן קשות: המשמעות היא אובדן מלא של ההשקעה בפרויקט. אנו מבינים את תחושת האכזבה ומביעים צער עמוק על כך שלא הצלחנו להגן על השקעתכם. החברה ובעלי מניותיה השקיעו סכומים נוספים ממקורות פרטיים ופעלו מסביב לשעון על מנת לנסות ולמנוע את התוצאה הזו. אולם, תנאי השוק הבלתי צפויים – בראשם משבר הקורונה שעצר את הבניה והבריח את הקבלן, ולאחר מכן אינפלציה והעלאות ריבית חדות שהעלו את עלות הפרויקט באופן משמעותי – יצרו מציאות מאתגרת שהובילה בסופו של דבר למצב זה".