סגור
בית ישראל קנדה
בית ישראל קנדה (צילום: WeWork)

מתיחת פנים לבית ישראל קנדה? יוזמה להוספת 16 קומות למבנה האייקוני בת"א

הוועדה המקומית תדון בתוכנית של חברת "ראם קנדה" להכפלת גובה המבנה שכונה בעבר "בית אמריקה", בניגוד למסמך המדיניות שהגביל את השינויים בו לקומת הקרקע בלבד

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ת"א תדון בישיבתה הקרובה, ביום רביעי הקרוב, ביוזמת חברת "ראם קנדה", לתוספת 16 קומות ל-14 הקומות הקיימות של בית ישראל קנדה (בית אמריקה), בשדרות שאול המלך 35 בת"א. תוכנית ההתחדשות של המבנה, עליה חתום האדר' רפאל דה לה פונטיין, מציעה שימור של המבנה ותוספת בינוי בהיקף ומעל המבנה. ההצעה היא יוצאת דופן בהתייחסות שלה לסוגיית השימור והיא גם שונה מהמלצת מסמך המדיניות ל"מתחם מרחב היבשות", שאושר ב-2019, ונתפס כ"מעבדה לאדריכלות".
ע"פ מסמך המדיניות של "מרחב היבשות", המתייחס לבית הדר דפנה, בית ישראל קנדה, בית אסיה, בית אמות (בניין IBM), ובית אירופה, מיועד כל המתחם לעבור שינויים מפליגים בשנים הקרובות, כדי לממש בו את פוטנציאל הבינוי, וכדי שיהפוך "ממתחם סגור בעל מרחב ציבורי ירוד למרחב מתחדש, פעיל, פתוח ומזמין המתקשר עם סביבתו מבחינת עירוב ואופי השימושים".
ע"פ המסמך, בית אסיה אמור לעבור שימור, אך מעליו תיבנה תוספת של מגדל; תתאפשר תוספת של אגף לבית הדר דפנה; תתאפשר הריסה ובנייה מחדש של בית אירופה; בית אמות ישאר ותותר חזית מסחרית במסדר הבניין. לגבי בית ישראל קנדה קובע המסמך כי "הבניין יישמר ותותר תוספת בקומת הקרקע לשימושי מלונאות בהתאם לנספח הבינוי והפיתוח ובכפוף לבחינה אדריכלית".
אדר' רפאל דה לה פונטיין הוסיף: "במתחם היבשות פעלו האדריכלים הכי מפורסמים בארץ באותן שנים ועשו ניסויים באדריכלות. העבודה היא כמו במעבדה לעיצוב, והאתגר שעמד לפנינו היה התוספת. הבחירה לעשות מבנה בתוך מבנה, או מגדל בתוך מגדל בתוך מגדל היא חדשנית ולא נעשתה מעולם".