סגור
אתר בנייה שכונת הרקפות ראשון לציון
אתר בנייה. המפקח רכש מהיזם דירה וניהל נגד החברה תביעה בגין ליקויי בנייה בדירתו (צילום: ענר גרין)

סגירת חשבונות? מפקח משרד העבודה הגיש כתב אישום נגד יזם שרכש ממנו דירה

מפקח מטעם משרד העבודה הגיע לאתר חברה שבעבר רכש ממנה דירה ואף ניהל מולה תביעה לפיצוי כספי; בעלי החברה גילו על עברם המשותף, טוענים לניגוד עניינים ודורשים למחוק את כתב האישום  

חברת הבנייה עופר אהרון ביקשה לבטל כתב אישום שהוגש נגדה לבית המשפט בגין ליקויי בטיחות באתר החברה בראשון לציון, בטענה שהמפקח שביקר באתר והעביר את הדו"ח על ליקויי בנייה נמצא בניגוד עניינים חמור.
המפקח מטעם משרד העבודה, הגיע במהלך אוגוסט 2022 לאתר הבנייה של חברת עופר אהרון – פרויקט להקמת 95 יח"ד ב-2 בניינים בני 18 קומות בראשון לציון, והחל לאסוף בו ראיות על עבירות בטיחות אשר התגבשו בהמשך באוגוסט 2023 לכתב אישום שהוגש לבית הדין לעבודה בת"א. לפי כתב האישום, באתר הבנייה היו חסרים מעקות לאבטחת העובדים בגובה, חלק מהפועלים לא השתמשו בציוד מגן, והחברה לא פעלה למניעת הליקויים. על כתב האישום היו חתומים שני מפקחים של משרד העבודה אשר נכחו במקום, ושימשו בהמשך כעדים בביהמ"ש.
בחברה כפרו בהאשמות המפקחים, ולמרות שבמקרים רבים שבהם נמצאים ליקויי בטיחות באתרי הבנייה מגיעים להסדר מסוים, בחברה החליטו להתנהל מול המדינה בביהמ"ש. לפי החברה, במהלך ההכנות לדיון בתיק בביהמ"ש, גילו, כי אחד המפקחים שנכחו באתר ובעקבות המלצותיו גובש כתב האישום, היה לקוח שרכש מהם דירה בשנת 2018 ואף ניהל נגד החברה תביעה בגין ליקויי בנייה בדירתו.
בעקבות הגילוי על ניגוד העניינים של המפקח נערך דיון בביהמ"ש שבו חשפו עורכי הדין של החברה את ניגוד העניינים, ובהמשך הגישה החברה באמצעות עו"ד שלומי סהר, ממשרד עוה"ד גרשטיין סהר, בקשה למשרד היועמ"שית לממשלה לפסול את כתב האישום בשל ניגוד העניינים, "במהלך חקירתו הנגדית של המפקח נגלה כבוד ביהמ"ש לניגוד עניינים משווע ופגיעה קשה בתחושת הצדק וההגינות מפעולותיו של המפקח, כך שבעת גיבוש הראיות לצורך גיבוש האישום, השמיט המפקח ממנהליו מידע מהותי...בכך שרכש דירה מחברת עופר אהרון בפרויקט אחר, ואף הגיש כנגד החברה תביעת ליקויי בניה לבית המשפט לתביעות קטנות שבסיומה נדחו טענותיו", לשון המכתב ליועמ"שית.
במקביל, נשלח על ידי החברה מכתב ללשכה המשפטית של משרד העבודה ובו ביקשו לזמן את המפקח לדיון משמעתי בשל חשש לניגוד עניינים בפעולותיו. עוד נכתב, כי אין ברשימת חומרי החקירה ואיסוף הראיות כל אזכור להודאתו בניגוד העניינים. כמו כן עדכנה החברה את בית המשפט על כך שהגישה בקשה ליועמ"ש הממשלה למחוק את כתב האישום.
לדברי עו"ד סהר, "לפני 4 שנים, המפקח, בהיותו רוכש דירה, תבע את החברה בסכום של 20 אלף שקל בטענה למחסור נקודתי בצינור ניקוז בחניית ביתו, ובהמלצת בית המשפט הגיעו אז הצדדים להסכמה לפיה החברה שילמה לו 1,000 שקל. בעת איסוף הראיות לצורך גיבוש האישום, השמיט המפקח ממנהליו מידע מהותי העולה לכדי ניגוד עניינים משווע, כאשר הכלל האוסר על ניגוד עניינים, משמע שבמילוי תפקידו של עובד ציבור אל לו להימצא במצב שבו קיים פוטנציאל לניגוד עניינים בין פועלו כעובד ציבור לבין אינטרס אחר".
ממשרד העבודה טרם נמסרה תגובה.