$
שוק ההון

בזק עברה להפסד עתק של 1.1 מיליארד שקל ב-2018 וביטלה את מדיניות הדיבידנד

זאת לעומת רווח של 1.2 מיליארד שקל בשנת 2017; ההכנסות התכווצו בשיעור של 4.8% בשל חולשה בכל מגזרי הפעילות העקריים של הקבוצה והסתכמו ב-9.3 מיליארד שקל; שבעת מקבלי השכר הגבוה ביותר בקבוצה נהנו ב-2018 משכר בעלות כוללת של 19.6 מיליון שקל

יניב רחימי 09:0628.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברת התקשורת בזק מסיימת את 2018 עם הפסד של 1.1 מיליארד שקל בשורה התחתונה, זאת לעומת רווח נקי של 1.2 מיליארד שקל שנרשם ב-2017.

 

כתוצאה מההפסד הכבד שנרשם במהלך השנה שחלפה הונה העצמי של החברה התכווץ והוא עומד נכון לסוף השנה על 434 מיליון שקל, בהשוואה ל-2.1 מיליארד שקל בסוף 2017 - צניחה של 80%.

 

בחברה מציינים כי המעבר מרווח להפסד נובע בעיקר מהפסד מירידת ערך נכסים במגזר הטלוויזיה הרב ערוצית (yes) בסך של 1.6 מיליארד שקל, ומרישום הוצאות אחרות של 634 מיליון שקל בגין סיום יחסי עובד-מעביד בפרישה מוקדמת במגזר התקשורת הפנים ארצית הנייחת.

 

ההכנסות של קבוצת בזק התכווצו ב-2018 בשיעור של 4.8% והסתכמו ב-9.3 מיליארד שקל. הירידה בהכנסות נבעה מקיטון בהכנסות בכל מגזרי הפעילות העקריים של הקבוצה.

 

בעקבות ההפסד של בזק החליט הדירקטוריון של החברה לבטל את מדיניות חלוקת הדיבידנד. בדיווח ששוגר לבורסה הבוקר נכתב שהדירקטוריון החליט שלא יהיה נכון לשמר מדיניות דיבידנד כאשר בפועל היא אינה אפקטיבית, וכן שההחלטה התקבלה "בנסיבות שנוצרו על רקע חוסר האפשרות לחלוקת דיבידנד בשל צפי לאי עמידה במבחן הרווח בשנתיים הקרובות".

 

במקביל לדוחות הכספיים ל-2018, בזק מפרסמת את התחזית של הקבוצה ל-2019. לפי התחזית של החברה הרווח הנקי לבעלי המניות צפוי לנוע בטווח של 1.0-0.9 מיליארד שקל, ה-EBITDA צפוי להיות כ-3.9 מיליארד שקל וה-CAPEX (תשלומים בגין השקעה ברכוש קבוע ונכסים בלתי מוחשיים) צפוי להיות 1.7 מיליארד שקל.

 

בתוך כך, דירקטוריון בזק אישר הגשת תשקיף להנפקת והחלפת אג"ח ולהגדלת הון המניות של החברה. בזק מתכוונת לבצע הצעת רכש חליפין לאגרות החוב הנסחרות של החברה ולהנפקת אגרות חוב חדשות וזאת "במטרה לשמר את איתנותה הפיננסית של החברה בראייה ארוכת טווח".

 

בנוסף לכך, הדירקטוריון של בזק אישר לזמן אסיפה כללית שעל סדר יומה אישור להגדלת הון המניות של החברה וזאת כמהלך מקדים לקראת גיוס הון פוטנציאלי לחברה בהיקף של כשני מיליארד שקל באמצעות הנפקת זכויות. בבזק מציינים שככל שגיוס ההון יצא אל הפועל, המהלך של הנפקת זכויות יאפשר ירידה מהירה בחוב, שיפור ביחסי הכיסוי, שמירה על דרוג גבוה, וגמישות פיננסית לפעילות השקעה ופעילות תפעולית.

 

שלמה רודב יו"ר בזק שלמה רודב יו"ר בזק צילום: עמית שעל

 

שבעת מקבלי השכר הגבוה ביותר בקבוצת בזק נהנו ב-2018 משכר בעלות כוללת של 19.6 מיליון שקל. מנכ"ל בזק בינלאומי לשעבר, מוטי אלמליח, הוא מקבל השכר השכר הגבוה ביותר בקבוצת בזק עם שכר בעלות של 4.2 מיליון שקל, מתוכו כ-2.1 מיליון שקל כמענק. מנכ"ל וואלה, אילן ישועה, נהנה משכר בעלות של 3.5 מיליון שקל. יו"ר הדירקטוריון, שלמה רודב, נהנה שכר בעלות של 2.6 מיליון שקל בגין שירותי ניהול ב-75% משרה, והמנכ"ל דודו מזרחי הסתפק בשכר בעלות של 1.8 מיליון שקל.

 

במאזנים של קבוצת בזק יש נכס מס נדחה בשווי של 1.2 מיליארד שקל שנרשם בגין הפסדים מועברים לצרכי מס בחברת הבת yes. ניצול נכס המס מותנה בקבלת אישור משרד התקשורת לביטול ההפרדה המבנית בבזק. אולם לנוכח הספקות שהתעוררו ביחס לכוונת משרד התקשורת לקדם את ביטול ההפרשה המבנית, קיים סיכון שנכס המס ימחק, מה שיביא בהכרח לרישום הפסד בדוחות הכספיים של בזק ולפגיעה נוספת בהון העצמי של החברה.

 

"בזק מציגה תוצאות חלשות וצפויות לרבעון הרביעי של השנה וגם התחזית לשנה הבאה לא משאירה יותר מידי מקום לאופטימיות" כך כותב מנהל מחלקת המחקר של אי.בי.אי, לירן לובלין, בסקירה שפורסמה בעקבות פרסום הדוחות הכספיים של בזק.

 

לדבריו תוכנית ההתייעלות של בזק אמנם צפויה להביא לחסכון בעלויות בהמשך אך בנקודת הזמן הנוכחית נראה כי החברה מתקשה לשלוט בשחיקה בשורה העליונה ויש רק לקוות שמהלכי ההתייעלות יצליחו למתן את קצב השחיקה של הרווחיות. "ההתייעלות היא מהלך חיובי לבזק אך תהליכים אירגוניים משמעותיים בחברה גדולה כמו בזק אינם זולים ועלולים לקחת זמן רב" כתב לובלין. להערכת אי.בי.אי השחיקה בתוצאות של בזק צפויה להמשך גם בשנה הבאה בעיקר בעקבות המשך החדירה האגרסיבית של פרטנר למגזר הקווי והחזרה לפעילות של IBC. "במובן זה יש לבזק הרבה מאוד מה להפסיד, גם במונחי מנועי הכנסות קיימים (שוק סיטונאי) וגם במונחי נתח שוק עתידי." נכתב בסקירה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x