$
שוק ההון

רוני גת נהנה מתנאי השכר של שלמה רודב כיו"ר בזק

השניים שותפים שווים בחברת ספנות והספקה שאליה מועברים השכר של רודב מבזק והשכר של גת עבור תפקידיו ביפאורה. מוסדיים מתנגדים לתנאיו של גת כמנכ"ל ויו"ר יפאורה תבורי, שעדיין לא הובאו לאסיפת בעלי המניות - ומיולי הוא לא מקבל שכר

גולן חזני 07:0907.10.18

מנכ"ל ויו"ר יפאורה תבורי רוני גת לא מקבל שכר מהחברה מיולי האחרון. חברת קרור, שמחזיקה בשליטה בחברת המשקאות יפאורה תבורי (65%), דיווחה ביום חמישי על דחיית האסיפה השנתית לאישור תנאי השכר של גת שהיתה אמורה להיערך באותו היום, ל־21 לחודש. הודעת הדחייה מצביעה כנראה על ניסיון לפתור מחלוקות עד הרגע האחרון, בעקבות התנגדות של גופים מוסדיים לתנאים המוצעים לגת.

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי חלק מהמוסדיים המחזיקים במניות קרור לא מרוצים מהעובדה שגת משמש הן כמנכ"ל יפאורה תבורי והן כיו"ר החברה. בנוסף, משמש גת גם יו"ר החברה־האם יפאורה. בנוסף, לחלק מהמוסדיים מדובר בשכר גבוה מהתקרה המקובלת במדיניות שנקבעה אצלם.

 

קרור, שבשליטת שלמה רודב ורוני גת, מייצרת ומשווקת מותגים כמו תפוזינה, ספרינג, RC Cola, שוופס, קריסטל ו־Fruit Water. בנוסף, היא מחזיקה ב־50% מחברת המים המינרליים עין גדי, כשביתרת המניות מחזיק קיבוץ עין גדי. קרור מחזיקה ב־69.5% ממניות יפאורה, כשביתר מחזיקה כלל משקאות שבשליטת כלל תעשיות (כת"ש) של לן בלווטניק, ושבינו לבין רודב וגת קיים סכסוך בן שנה.

 

גת, על שלל תפקידיו ביפאורה, וכך גם רודב כיו"ר בזק, מושכים את שכרם דרך חברת ספנות והספקה שבבעלותם המשותפת (50% כל אחד). המשמעות היא שגת, המחזיק ב־50% ממניות ספנות, מקבל מחצית מהשכר של רודב בבזק, וזאת ללא מעורבות כלשהי בחברה. רודב, במקביל, נהנה ממחצית השכר של גת ביפאורה.

 

רוני גת רוני גת צילום: אוראל כהן

 

3 מיליון שקל עבור 75% משרה לרודב בבזק

בחודש שעבר אישרה אסיפת בעלי המניות בבזק לחברת הניהול של רודב, שבה הוא מחזיק כאמור ב־50% (לא צוין עם מי, אך מדובר בחברה המשותפת עם גת), ושבאמצעותה הוא מעניק מסוף אפריל את שירותי היו"ר לבזק בהיקף משרה של 75%, לקבל את שכרו. האסיפה אישרה דמי ניהול שנתיים של 3 מיליון שקל, בתוספת מע"מ, וכן תישא "בהוצאות סבירות" של חברת הניהול.

 

כאמור, רודב וגת לא עושים משהו לא תקין, אך העובדה שגת נהנה לכאורה מהתמורה שמקבל רודב בבזק, ורודב נהנה מהתמורה ביפאורה, מעלה סימני שאלה רבים. אחת השאלות היא אם לא מפריע לבזק שמי שמכהן בה כיו"ר - אחד התפקידים החשובים במשק הישראלי - חולק את שכרו עם שותפו. נהוג שבעלי תפקידים בכירים מושכים שכר דרך חברות ארנק, בבעלותם המלאה או בשותפות עם בני משפחה. אלא שכאן מדובר במקרה יוצא דופן.

 

ב־2017 היה השכר של רודב (כיו"ר קרור) ושל גת (בשלושת תפקידיו ביפאורה ביחד) 5.68 מיליון שקל. הסכום הועבר לחברה המשותפת - 1.08 מיליון שקל לרודב כיו"ר קרור וכ־4.6 מיליון שקל לגת. גת קיבל 4.173 מיליון שקל כמנכ"ל יפאורה תבורי (1.5 מיליון שקל שכר בסיס, 2.5 מיליון שקל מענק והיתר בסעיפים אחרים) ו־426 אלף שקל כיו"ר.

 

הדירקטוריונים של יפאורה ויפאורה תבורי אישרו את השכר ביוני 2017, אך הוא לא הובא לאסיפת בעלי המניות של יפאורה בשל העימות מול כת"ש. למעשה אין לגת אישור של אסיפת בעלי המניות לשכר לאורך כל 2018, ובזימון לאסיפה מציינת החברה כי מיולי האחרון לא מועבר לו שכר.

 

המענקים לגת יכולים להגיע ל־2.5 מיליון שקל

בזימון לאישור השכר אמור גת לקבל שכר חודשי בעלות של 128 אלף שקל, וכן 1% מהעלייה ברווח השנתי של יפאורה תבורי, ו־1% מ־50% מהעלייה ברווח השנתי לפני מס של עין גדי. כמו כן, מבקשת החברה לאשר לו מענק נוסף: 1.5% מהעלייה ברווח בין 60–70 מיליון שקל, 2.5% ברווח של יותר מ־70 מיליון שקל. סך המענקים יכולים להגיע ל־2.5 מיליון שקל. בנוסף, הוא אמור לקבל עלויות טלפון סלולרי, רכב לבחירתו (לא מצוין איזה) והוצאות אירוח. האסיפה מתבקשת לאשר את ההסכם לשלוש שנים רטרואקטיבית, מתחילת 2018.

 

מרודב, גת, בזק ויפאורה לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x