$
שוק ההון

בי-קום צפויה לרשום הפסד של 300 מיליון שקל מירידת ערך של פלאפון

בזק פירסמה היום עם הדוחות הכספיים הערכה שלפיה השווי של החברה הבת פלאפון צנח ב-1.5 מיליארד שקל; ההפסד של בעלת השליטה בבזק, בי-קום, ישאיר לה יתרה חיובית, אך נראה שחלוקת דיבידנד לא תעמוד על הפרק בזמן הקרוב

יניב רחימי 14:2523.08.18

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

בעלת השליטה בבזק, בי-קום, צפויה לרשום בדוחות הרבעון השני שיתפרסמו בתחילת השבוע הבא הפסד של 300 מיליון שקל מירידת ערך של פלאפון.

לדוחות הכספיים של בזק שפורסמו הבוקר (ה') צורפה הערכה שלפיה השווי של החברה הבת (100%) פלאפון צנח ב-1.5 מיליארד שקל. למרות זאת, ירידת הערך של פלאפון לא השפיעה על הדוחות של בזק, מכיוון שהשווי של פלאפון בדוחות בזק נמוך יותר מהערכת השווי המעודכנת.

 

בזק הצליחה לחמוק מהכרה בהפסד מירידת השווי של פלאפון, אבל בעלת השליטה בבזק, חברת בי-קום, צפויה לספוג בדוחות לרבעון השני שיתפרסמו בתחילת השבוע הבא הפסד כתוצאה מירידה הערך של פלאפון שמוערך ב-300 מיליון שקל.

  

דורון תורג'מן, מנכ"ל אינטרנט זהב ובי-קום דורון תורג'מן, מנכ"ל אינטרנט זהב ובי-קום צילום: עמית שעל

   

 

לחברת פלאפון יש שתי הערכות שווי שונות, שמבוצעות על ידי מעריכי שווי שונים. חברת פרומתאוס ייעוץ כלכלי מכינה את הערכת השווי של פלאפון עבור בזק, ואילו חברת גיזה מכינה את הערכת השווי לפלאפון עבור בי-קום.

 

שתי הערכות השווי שפורסמו בסוף 2017 הציגו ערכים דומים לחברת פלאפון. פרומתאוס העריכה את שווי הפעילות של חברת הסלולר ב-5.4 מיליארד שקל, וגיזה העריכה את שווי הפעילות של פלאפון ב-5.6 מיליארד שקל, פער של 2.9% בלבד.

 

בסוף 2017 בי-קום הכירה כבר בהפסד זניח יחסית של 42 מיליון שקל מירידת ערך של פלאפון, והעמידה את הערך של חברת הסלולר בספרים שלה לפי הערך שנגזר מהערך השווי שפורסמה לפני שנה.

 

בהנחה שגיזה תלך בעקבות פרומתאוס וגם היא תפחית את השווי של פלאפון ב-1.5 מיליארד שקל, הדבר יחייב את בי קום, שמחזיקה ב-26% ממניות בזק, להכיר בירידת ערך ולרשום הפסד של כ-300 מיליון שקל.

 

אמות מידה פיננסיות של בי קום

 

לאגרות החוב של בי-קום (סדרה ג') יש שתי אמות מידה (קובננטים) שהחברה צריכה לעמוד בהם. ראשית, בי-קום נדרשת לעמוד בהון עצמי מינימלי של 650 מיליון שקל. בסוף הרבעון הראשון ההון העצמי של בי-קום הסתכם ב-1.28 מיליארד שקל, כך שאין חשש בהחברה לא תעמוד בקובננט. שנית, היחס בין ההון עצמי (המיוחס לבעלי המניות של בי-קום) לסך המאזן (סולו) צריך להיות גבוה מ-15%. בסוף הרבעון הקודם היחס עמד על 33.9% ולכן בי קום תעמוד ביחס הנדרש גם אם תכיר בהפסד של 300 מיליון שקל מירידת הערך של פלאפון.

 

חלוקת הדיבידנד לאינטרנט זהב מתרחקת

 

למרות שהפסד בדוחות בי-קום כתוצאה מתרחיש של ירידה בערך של פלאפון צפוי להשאיר לבי-קום יתרה חיובית של רווחים ראויים לחלוקה, נראה שחלוקת דיבידנד לבעלי המניות, ובראשם אינטרנט זהב שמחזיקה ב-64.8% מבי קום, לא תעמוד על הפרק בעתיד הנראה לעין.

 

בי-קום מוגבלת ביכולת שלה להרחיב את סדרת האג"ח מכיוון שהיא התחייבה שלא להגדיל את הסדרה (אג"ח ג') מעבר ל-2.3 מיליארד שקל, ועד היום כבר הונפקו 2.24 מיליארד אגרות חוב. כך שהכמות המקסימלית שבי קום יכולה לגייס בהרחבת אג"ח היא 60 מיליון שקל.

 

כדי להנפיק סדרת אג"ח חדשה, היא חייבת להיות במח"מ ארוך יותר מזה של סדרת האג"ח הקיימת. היות שאגרות החוב של בי קום נסחרות כיום בתשואה של 5%, הנגישות של החברה לשוק החוב כיום נראית מוגבלת.

 

דורון תורג'מן, מנכ"ל בי-קום ואינטרנט זהב, אמר באספת מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב שהתקיימה לפני כחודש, שהוא לא יסכים לחלוקת דיבידנד מבי-קום אם הדבר יסכן את דירוג החוב שלה.

 

מסתמן שהפתרון לשירות החוב של אינטרנט זהב כלפי מחזיקי אגרות החוב שלה לא יגיע מדיבידנדים מבי-קום, אלא מעסקה שבמסגרתה אינטרנט זהב תמכור את אחזקותיה בבי-קום בתמורה שתספיק כדי לשרת את כל החוב למחזיקי האג"ח ותשאיר אפסייד לבעלי המניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x