$
פרסום ושיווק

מנכ"ל חדשות 2: הצעת החוק שתאפשר לנתניהו לסגור את החברה - סכנה לדמוקרטיה

ועדת הכלכלה דנה באחזקה המשותפת של זכיייניות ערוץ 2 בחברת החדשות. יו"ר דירקטוריון חדשות 2: "על פי ההצעה, חברת חדשות 2 תהיה בת ערובה של ערוץ 10? את הנייר הזה צריך לשים בצד"

שלי פריצקר 14:1320.03.12

"נוסח החוק הנוכחי מסוכן לדמוקרטיה בישראל. הההצעה נותנת לראש הממשלה שליטה בחברת החדשות ואפשרות לקבוע האם חברת החדשות הזו תתקיים או לא, אין שום תקדים בעולם לדבר כזה", כך אמר היום מנכ"ל חדשות 2 אבי וייס בדיון בוועדת הכלכלה בנושא האחזקה האחזקה המשותפת של זכיייניות ערוץ 2

קשת ורשת בחדשות 2.

 

הוועדה דנה לראשונה בהצעה חדשה לפיה ראש הממשלה ושר התקשורת יוכלו להורות על הפסקת האחזקה המשותפת (שנה לאחר מתן ההוראה) במצב שבו יווצר חשש למונופול בתחום החדשות, כלומר ערוץ 10 ייסגר. המשמעות היא שבעקיפין נוצרת תלות בין מערכת החדשות לראש הממשלה ושר התקשורת.

 

יו"ר דירקטוריון חדשות 2 עו"ד תמי רווה אמרה בדיון, "הצעת החוק עלולה להמית כליה על חברת החדשות. זו חברה מצויינת עם אנשים מקוצענים נטרלים ללא פניות, למה להרוס את המוצר? על פי ההצעה, חברת חדשות 2 תהיה בת ערובה של ערוץ 10? אם ערוץ 10 יתקיים נפוצל ואם לא אז לא. את הנייר הזה צריך לשים בצד".

 

טלי גורן, סמנכ"לית הרגולציה של קשת, אמרה כי הזכיינית מתנגדת לשינוי החוק הנוגע לאחזקה המשותפת של זכייניות ערוץ 2 בחדשות 2, וכי ללא הסדרה כוללת של השוק לקשת אין כוונה לבקש רישיון.

 

בתוך כך, אודי אנג'ל, בעל השליטה (51%) ברשת, שלח אמש מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ויצא נחרצות נגד הצעת החוק החדשה: "אנו נאלצים לפנות אליך ברגע האחרון בטרם תתקבל החלטה פזיזה ולא הפיכה על ידי ועדת הכלכלה אשר עלולה לייצר לראשונה מזה עשורים מונופול של הזכיינית קשת ולחסל את מתחרותיה". אנג'ל זועם על ההחלטה לדון שוב בתיקון חוק שיאפשר לקשת לצאת לרישיון (ולערוץ נפרד) כבר ב-2013 ולהמשיך להחזיק בחברת חדשות 2 במשותף עם רשת, שהודיעה על כוונתה להישאר בזיכיון בערוץ 2 עד 2015. כיום, על פי החוק, יכולות שתי הזכייניות להחזיק במשותף בחברת החדשות של ערוץ 2 לתקופה מוגבלת של שלוש שנים.

 

"בשבוע שעבר הסירה ועדת הכלכלה מסדר יומה את 'תיקון קשת' בעניין חברת החדשות. יו"ר ועדת הכלכלה הודיע כי משרד התקשורת יגבש הצעת חוק חדשה וכוללת שתשים קץ לעשרות שנים של טלאי על טלאי בחקיקה בישראל. מדובר ביוזמה הכרחית ומבורכת לתעשיית התקשורת על כל היבטיה" כותב אנג'ל. "על אף שנציגי כל הזכייניות (כולל קשת) הצהירו בוועדת הכלכלה כי אין הם מתכננים לצאת לרישיון, נדהמנו לגלות כי יוזמה זו מקודמת נמרצות. הגדילה לעשות ועדת הכלכלה של הכנסת, אשר בשעות הערב המאוחרות היום קבעה דיון בנושאים הרי גורל אלו, במרכזו תעמוד הצעת חוק אשר פורסמה לראשונה אתמול, בד בבד עם פרסום הזימון לישיבת הוועדה".

 

"'תיקון קשת' הוא הרה אסון לשוק הטלוויזיה בישראל, והוא מנסה להפוך את קשת למונופול רב כוח בשוק הטלוויזיה ובשידורי החדשות בישראל. בנוסף, 'תיקון קשת' משמעותו פגיעה אנושה בזכויותיה וקניינה של רשת, פגיעה אשר לא נוכל להסכים לה, ונאבק בה בכל דרך ראויה, לרבות אמצעים משפטיים".

 

אנג'ל סיים את דבריו בבקשה לקטוע את היוזמה: "אנו פונים אליך בבקשה כי תנחה להפסיק את הניסיון למחטף, על מנת לאפשר למשרד התקשורת והשר העומד בראשו לבצע את העבודה החשובה אשר קיבל על עצמו אך לפני שבועות מספר, ולהגיש הצעת חוק מאוזנת ואחראית. אנו מצפים כי ההחלטה תתקבל לאחר דיון יסודי בנושא כה מורכב וקריטי לפלורליזם, לחופש הביטוי והדמוקרטיה בישראל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x