$
פרסום ושיווק

בלעדי ל"כלכליסט": מתחמי המזון המהיר נעלמים מהקניונים

המיזוג של מליסרון עם בריטיש ישראל מתחיל להיראות בשטח. ל"כלכליסט" נודע כי שתי החברות פתחו במהלך של פינוי מתחמי המזון המהיר לטובת פעילות קמעונאית. החלוץ הוא קניון השרון בנתניה אבל גם בקניון הדגל של מליסרון ברמת אביב מתוכנן מהפך. אז איפה יאכלו? במסעדות במקום בדוכנים

אורנה יפת 08:1613.02.12
מתחמי המזון המהיר בקניונים, כפי שהם מוכרים לנו כיום, ילכו וייעלמו מהנוף בשנים הקרובות. מגמת הפירוק של מתחמי המזון בקניונים החלה בחו"ל, והיא הולכת וצוברת תאוצה גם בישראל - בעיקר בקניונים חדשים שנבנים בימים אלה, או בקניונים קיימים שעוברים שדרוג ושיפוץ.

 

כיום,

מתחמי המזון המהיר מאופיינים במבנה של חדר אוכל ענק עם דוכנים, כאשר במרכז המתחם ישנם מקומות ישיבה המשרתים את כלל המסעדות. בענף מסבירים כי מדובר במבנה אנכרוניסטי שלא עונה יותר על צורכי הסועדים. לפי הטרנד ההולך וצובר תאוצה, המסעדות ובתי הקפה יפוזרו במיקומים שונים בקניון וכל מסעדה תהיה אחראית על מקומות הישיבה שלה.

 

מי שמובילה את המגמה בישראל היא קבוצת מליסרון, שרכשה לפני כשנה את בריטיש ישראל (אם כי המיזוג בין החברות טרם הושלם מסיבות רגולטוריות). הנכס הראשון בקבוצת מליסרון־בריטיש שמשנה את פניו כדי להסתגל לטרנד החדש הוא קניון השרון, שבמרכז נתניה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי הקניון ויתר על קומת המזון המהיר לטובת מתחם אופנה חדש שיאכלס מותגים שונים. בקומת הכניסה הקים הקניון מתחם מזון זמני במבנה של שוק אוכל. פינוי קומת המזון לטובת מתחם האופנה החדש החל לפני כשבוע, והיקף ההשקעה בבינוי (שאמור להסתיים בתוך כשלושה חודשים) צפוי להגיע ל־5 מיליון שקל. סיבה נוספת שבגללה קניון השרון משנה את פניו נעוצה בהתגברות התחרות הקמעונאית באזור נתניה, לקראת פיתוחו הצפוי של קניון עיר ימים מקבוצת שיכון ובינוי.

 

ב־2013 עומדת החברה לפתוח קניון חדש בבאר שבע בשיתוף אלי להב ולפי הערכות, גם בו המסעדות יפוזרו במקומות שונים. למעשה, כל הקניונים הבאים שתבנה קבוצת מליסרון־בריטיש כבר לא יכללו מתחמי מזון מהיר במבנה המוכר. "אנחנו יורדים מהקונספט של מתחם המסעדות המסורתי בקניונים", הסביר ל"כלכליסט" פליקס שופמן, סמנכ"ל פיתוח עסקי בבריטיש ישראל. "מרכזי ההסעדה כפי שהם קיימים כיום לא יישארו במתכונתם הנוכחית, מאחר שהם אינם מייצרים את הפדיונות המצופים מהם. נוסף על כך, אנשים שמגיעים כיום לקניונים מחפשים מסעדות ברמה גבוהה יותר".

 

"שינוי המראה של מתחמי המזון המהיר הוא טרנד עולמי", מסביר מנכ"ל מליסרון משה רוזנבלום. "זה קורה בקניונים חדשים שנפתחים בעולם וזה ישליך גם על ישראל. בארה"ב ובבריטניה אנחנו כבר רואים שמתחמי הישיבה של המזון המהיר נעלמים מהנוף. בישראל רואים את זה בקניון G כפר סבא, במתחם הסינמה סיטי בראשון לציון וגם בקניון ערים בכפר סבא.

 

פיצה, אבל איכותית

 

הטרנד החדש לא יפסח על קניון הדגל של קבוצת מליסרון־בריטיש: קניון רמת אביב. במקום צפויות להיפתח שתי מסעדות חדשות: סניף של מסעדת הבראסרי התל אביבית שבבעלות רותי ומתי ברודו (אלא שאת הסניף ברמת אביב יפעיל זכיין); וסניף נוסף של מסעדת טורקיז שבבעלות אלי סמרי. טורקיז אמורה להיפתח במקומו של קפה איינשטיין, בתום חוזה השכירות הנוכחי.

 

לדברי רוזנבלום, "בקניון רמת אביב אנחנו בודקים את כל החלופות. נסתכל על מה שקורה בעולם ולפי זה נתאים את מתחם המזון לצרכים של תושבי הסביבה. בית הקפה של ארומה שנמצא בקניון כבר פועל במראה החדש: מקומות הישיבה הם של בית הקפה בלבד ואינם חלק ממתחם המזון".

 

רוזנבלום מסכם כי "גם בעתיד, הקניונים יכללו מסעדות של המבורגרים, פיצות, אוכל איטלקי, סיני או יפני וכמה בתי קפה, אלא שהן יפוזרו במרחב. קניון בלי מזון מהיר לא ישרוד, אבל המסעדות ייראו טוב יותר ויהיו איכותיות יותר; לא כל דוכן מזון מהיר ייכנס לקניון. הדוכנים יהיו עצמאיים וכל מסעדה תדאג לפינת הישיבה שלה באופן עצמאי ולא כחלק ממתחם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x